Jimmy: Man er nødt til at tage ansvar

 

Jimmy Birk Jensen er godt på vej mod svendeprøven, der skal sikre ham titlen som B1-certificeret flytekniker. Indtil da arbejder han løs på et F16-fly i hangaren på Forsvarets Hovedværksteder i Nørresundby.

- Det har altid været en drengedrøm at skrue på F16-fly, og jeg havde egentlig en idé om at gøre karriere inden for forsvaret, fortæller Jimmy, der dog måtte se den idé forsvinde som dug for solen, da 'der skete en eller anden fejl i forhold til ansættelsen'.

- Men det var egentlig heldigt nok, for med den her uddannelse kan jeg også arbejde i det civile. Selvom uddannelsen i forsvaret egentlig er den samme, så giver den ikke det AML-certifikat, man skal have, hvis man vil arbejde for civile virksomheder. Så på den her måde får jeg lov at arbejde med mit yndlingsfly, og jeg får samtidig mulighed for at arbejde over alt i verden.

Jimmy var omkring gymnasiet efter folkeskolen, og selvom det ikke er et egentligt krav for at komme på flyteknikeruddannelsen, så vil han alligevel anbefale det.

- Det faglige niveau er ret højt, og der er mange prøver undervejs, som skal tages uden hjælpemidler og så videre. Der skal bruges mange timer på selvstudie, det kommer man ikke udenom, hvis man vil klare den, siger han.

De tre år på gymnasiet og en tur i værnepligt har også været med til at gøre Jimmy mere ansvarlig - og det er uden tvivl også et gode, hvis man vil arbejde som flytekniker.

- Du arbejder jo med maskiner, hvor det kan være et spørgsmål om liv eller død, hvis der sker en fejl - men det er du bare nødt til at acceptere. Der er mange kontroller, men hvis du ved, du har lavet en fejl, så er det vigtigt at fortælle det, tage ansvar for det og så finder man ud af derfra, hvad man så gør. Jo tidligere, man får gjort opmærksom på det og rettet op på det, jo mindre tid går der også med at få det rettet igen.

Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Flemming i en halv time

Book et online møde her