Oliver er den yngste flyteknikerlærling i Aalborg

 

18-årige Oliver kommer fra Tylstrup i Nordjylland. For et halvt år siden flyttede han til Valby for at starte som den yngste elev på flyteknikeruddannelsen på TEC i Hvidovre. I dag er han i lære ved Forsvarets Hovedværksted i Aalborg.

- Siden 8. klasse har jeg drømt om at blive flytekniker, og jeg har altid været meget fascineret af fly. Da jeg ansøgte om at blive flytekniker, havde jeg kun været ude at flyve en enkelt gang, siger han.

Oliver er perfektionist og elsker den detaljegrad, der er i arbejdet med fly. Her er der ikke noget, der er tilfældigt, og alt skal dokumenteres og måles helt ned på 1/10 af en mm. Desuden er der store krav til Oliver og de andre elever på flyteknikeruddannelsen, og hver uge skal de til prøve for at kunne fortsætte.

- Man skal virkelig ville det. Ellers kan man ligeså godt lade være med at søge ind. Det er benhårdt arbejde, siger Oliver.

Lige nu er de 70 lærlinge på hovedværkstedet i Aalborg og 300 fastansatte. Oliver er i den gruppe, der arbejder på redningshelikoptere – en stor Merlin EH-101.

- Det er vildt spændende, og jeg er glad for at arbejde med den helikopter! Det er ligesom luftens svar på en stor bus, og det er fedt at få lov at arbejde med så stor en maskine, siger han.

Når Oliver er færdiguddannet overvejer han, om han skal finde arbejde andre steder end i Danmark.

- Der er stor mangel på flyteknikere i hele Europa, og jeg overvejer, om jeg skal flytte til udlandet, når jeg er færdiguddannet. Det kunne være en spændende måde at opleve verden på, siger han.

Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Flemming i en halv time

Book et online møde her