Søg

Kok

Arbejdet som kok i en restaurant er oftest et teamsamarbejde. I store køkkener er der flere kokke, og så tilrettelægger køkkenchefen arbejdet. Det vil også typisk være køkkenchefen, der udarbejder menuen og står for indkøb og beregninger. Men bliver du ansat et sted, hvor der kun er én kok, skal du stå for det hele selv. 

Nogle steder følger den enkelte kok fremstillingsforløbet hele vejen, i andre køkkener har en måske udelukkende ansvaret for salater og grønt, en anden for kødtilberedningen osv. Som elev oplever du måske at arbejde med desserter i flere måneder for derefter at få ansvaret for de varme retter.

Du skal naturligvis lave maden, men en god kok har også flair for at arrangere maden på en dekorativ og appetitvækkende måde. En kok arbejder tit under tidspres, for selv om der er mange kunder, er det vigtigt, at ventetiden ikke bliver lang. 

 

Jonas til DM i Skills 2017

Jonas Vogelius, er til daglig i lære som kok hos Svinkløv Badehotel (men arbejder for tiden på Dragsholm Slot på Sjælland). Han repræsenterede TECHCOLLEGE i kokkefaget til DM i Skills 2017. 

Start til oktober

Søg ind nu og start til oktober!

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16