Søg

Smørrebrød og catering

Specialet Smørrebrød og catering giver en meget alsidig arbejdsdag med varierede arbejdsopgaver i et uformelt arbejdsmiljø. Uddannelsen giver mulighed for at arbejde i café, kantine og frokostrestauranter mv.

Gastronomer med speciale i smørrebrød og catering arbejder med sæsonbetonede råvarer, halv- og helfabrikata med omtanke for det ernæringsmæssige, økonomiske og råvarevareudnyttelse i produktionen. En vigtig del af det daglige arbejde går ud på at sammensætte og producere et måltid, så det bliver en smags- og visuel oplevelse for gæsten.


Praktik- og arbejdspladser

I kantiner er det smørrebrød og catering-elever (catere), der producerer mad til mange ud fra planlagte ugemenuer. Nogle kantiner fremstiller både menuer og buffeter til specielle arrangementer i virksomheden og catering ud af huset. I en kantine har man også direkte kontakt til gæsterne, da man yder en service ved disken/buffeten. Man ved typisk, hvor mange gæster man skal bespise, hvilket er en fordel i planlægningen. Arbejdstiderne er ofte om dagen, men aften og weekendvagter kan også forekomme.

Gastronomer med speciale i smørrebrød og catering arbejder også på caféer og i restauranter. Her fremstilles retterne ud fra et menukort, som kan variere efter sæson. Her kommer bestillingen a la carte, og fremstilles ud fra en klargjort stilling. Her kan der fremstilles retter anrettet på tallerken eller til buffet. På nogle spisesteder er du en vigtig del af værtskabet og serviceringen. Gæsterne bestiller bord eller kommer spontant ind fra gaden. Arbejdstiderne kan ofte være varierende aften- og weekendvagter.

Smørrebrød og catering er et fag, hvor kreativiteten kan boble og ideer kan omsættes til handling. Det er forventet af dig, at du interesserer dig for at anrette maden, så den ser appetitlig ud.  

 

Kompetencer

Specialet Smørrebrød og catering giver kompetencer i:

  • Koldt køkken med fremstilling af smørrebrød, sandwicher, spændende salater, forretter, tapas, desserter og kolde fiske- og pålægsfade m.v. til buffet
  • Varmt køkken med fremstilling af supper, hoved- og frokostretter med forskelligt tilbehør og saucer, samt lunt til buffet
  • Gæstekontakt og servicering, herunder bl.a. kolde og varme drikkevarer

 

 

Maria Mille Bøgsted Hvims til DM i Skills 2017 

Maria Mille Bøgsted Hvims uddanner sig til smørrebrødsjomfru og er en af landets bedste! Til daglig er hun i lære på Restaurant Havkatten Hals. TECHCOLLEGE udtog hende til at repræsentere skolen til DM i Skills både i 2016 og 2017. 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16