Tjener

 

Uddannelsesstart og ansøgningsfrist

Startdato 19.01.24 (ansøgningsfrist: 07.01.24)
Startdato 08.04.24 (ansøgningsfrist: 24.03.24)
Startdato 12.08.24 (ansøgningsfrist: 28.07.24)
Startdato 07.10.24 (ansøgningsfrist: 22.09.24)
Startdato 20.01.25 (ansøgningsfrist: 05.01.25)

Kan du lide at være vært og skabe gode oplevelser, sammensætte mad og drikkevarer, er du nysgerrig på oprindelsen af vin, kaffe og cocktails og kan du være nyskabende?

Så er tjenerfaget noget for dig.

Start som tjenerelev

Tjeneruddannelsens varighed:
Maks. 4 år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden også 4 år.

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. 

Hvad lærer du som tjenerelev?

Vi arbejder med gastronomi og drikkevarer, projekter om innovation, bæredygtighed og markedsføring. Som tjener er du med til at give gæsten en helhedsoplevelse; du lærer at vejlede gæsterne i forhold til mad og drikkevarer og hvad service og værtskab kan medvirke til. Samtidig lærer du at håndtere konflikter og om gæstetyper.

Undervisningen er delt i praktik og teori, hvor du arbejder sammen med andre eller selvstændigt. Faglærerne rammesætter og faciliterer undervisningen, hvor du kan lade dig inspirere og få mulighed for at udfolde din nysgerrighed.

På uddannelsen lærer du også korrekt serveringsteknik, så du kan arbejde effektivt og samtidig bruge kroppen rigtigt, og du lærer de forskellige former for serveringsopgaver at kende. Du øver praktiske tjenerdiscipliner som flambering, åbning og servering af champagne. Du lærer at dække borde til forskellige typer retter og drikkevarer, at servere for store selskaber, modtage gæster, tage imod bestillinger og afregne.

Du fordyber dig i grundteori om saucer og sæsoner. Du kommer med i vinmarken og kommer omkring verdens vinområder. På skolen øver du dig i tjenerfaget i vores restauranter og køkkener, og er med til ølproduktion og baristaarbejde, men du får også almindelig klasseundervisning, hvor du kan eksperimentere og udforske emnerne.


Her kan du se fagene, som man arbejder med på tjeneruddannelsen:

  • Digitalt værtskab og marketing
  • Servering
  • Gæstebetjening
  • Gastronomi og drikkevarer
  • Arbejdsmiljø
  • Vin- og drikkevarelære
  • Værtskab, økonomi og innovation
  • Fagrettet engelsk

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner eller kig på billederne af vores svendehold.

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på tjeneruddannelsen fire gange om året.

Videreuddannelse efter tjeneruddannelsen

Du kan som færdiguddannet tjener videreuddanne dig til fx serviceøkonom. 

Adgangskrav og tilmelding

Du kan læse meget mere om specifikke adgangskrav og tilmelding til tjeneruddannelsen lige her.

Snak med en vejleder

Du kan stille spørgsmål om tjeneruddannelsen til vores vejleder eller virksomhedskonsulent.
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Annette Schou Christensen
Virksomhedskonsulent
Jannie Poulsen
Uddannelsessekretær
Louise Christensen
Uddannelsessekretær

Lærere på tjener

Helle Schaltz-Andersen
Faglærer
Lene Slej Pedersen
Faglærer
Sidse Bundgaard Rasmussen
Timelærer
Stig Bjørn Olesen
Faglærer
Thomas Riis
Faglærer

Ledelsen

David Dahl Madsen
Uddannelseschef