Søg

Grafisk tekniker

Grafisk tekniker-uddannelsen er for dig med skabertrang! Dig, der gerne vil se dit arbejde blive brugt og beundret af mange. Dig, der er perfektionist og detaljeekspert. For en grafisk tekniker skal have et skarpt øje for selv små forskelle i farver og mål – også når tingene skal gå hurtigt, fordi du pludselig får en stram deadline.

Grafisk tekniker-uddannelsen er en relativt ny erhvervsuddannelse, som forener de tidligere uddannelser til bogbinder, serigraf og grafisk trykker. Som grafisk tekniker arbejder du med hele den proces, der ligger i at trykke og printe kommunikationsmaterialer. Dvs. fra at indstille og gøre en fil klar til tryk i et avanceret pc-program (kaldes prepress) over tryk og print til færdiggørelsen (tilskæring, foldning osv.) af produktet.

På et trykkeri kan der være en del larm fra de store maskiner, så du skal kunne holde til støj uden at blive stresset for at trives i denne branche. Jobmulighederne er bedst, hvis du er parat til at flytte efter dem – og selvfølgelig hvis du brænder for dit fag.

Hør Magnus fortælle (næsten) alt om grafisk tekniker-uddannelsen på under 1 minut!

Her kan du læse, hvorfor Jonathan Blok Jensen valgte grafisk tekniker-uddannelsen:

medieuddannelse grafisk tekniker aalborg 

Det, jeg laver, bliver brugt mange steder

– Jeg har valgt uddannelsen, fordi der er så mange ting, du kan bruge den til. Der er så mange ting ude i virkeligheden, som du kan relatere til, at du kan lave. Fx der hvor jeg er i praktik, laver vi specielle white boards, messingskilte, tryk på kaffemaskiner, store reklameskilte… og klistrediamantstøvet på slibemaskiner laves også serigrafisk.

Mit fag bruges til rigtig mange ting, som man ser, men også mange ting, man ikke kunne forestille sig. Jeg fandt egentlig først mediegrafikeruddannelsen, men så så jeg grafisk tekniker – og den tiltalte mig mere.

Jeg kan se, at det, jeg laver, bliver brugt mange steder – akkurat som en murer kan; huset står og stråler på en bakketop. Det er fedt. Jeg vil gerne arbejde i en virksomhed, som laver mange forskellige ting, og hvor der er variation. Hvor det gælder den individuelle kundes ønsker.

undefined

Hvert år udvælges de bedste grafisk tekniker-elever til at konkurrere ved DM i Skills! I 2018 klarede Mads Dyrberg Bundgaard, grafisk tekniker-elev hos Polyprint sig bedst i konkurrencen og vandt guldet!

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Grafisk design, foto eller web?

Efteruddan dig på Media

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet