Søg

Mediegrafiker

Bliv mediegrafiker

 

Er du kreativ, teknikbegejstret, ambitiøs og samtidig fascineret af medieverdenen, så er mediegrafikeruddannelsen måske vejen til den helt rigtige karriere for dig. Her kan du udfordre dine talenter i et univers af former, farver, fotos, grafik, skrifter, papirkvaliteter, emballager, folier, programmering – ja snart sagt alt, der vedrører design og layout, som knytter sig til produktionen af trykt og digital kommunikation. Uanset hvad du vælger at fokusere mest på, er det dit job at få elementerne til at spille sammen til en større helhed med wow-faktor!

De fleste mediegrafikere arbejder på reklamebureauer, webbureauer, trykkerier eller redaktioner, der producerer fx magasiner eller aviser. Næsten al mediegrafikerens arbejde foregår på en computer, så du skal have det fint med at arbejde indendøre i et kontormiljø dagen lang. 

Vær opmærksom på, at for at begynde på uddannelsen skal du have en læreplads i en virksomhed. Dog udbyder vi kvotepladser.

Her kan du læse, hvorfor Morten Hansen valgte mediegrafikeruddannelsen:

Morten Hansen uddanner sig til mediegrafiker på Media College Aalborg, fordi han elsker at arbejde kreativt. Han drømmer om at starte sit eget reklamebureau. 

Folk lægger mærke til det, man laver

– Jeg har valgt mediegrafikeruddannelsen, fordi jeg godt kan lide at være kreativ og arbejde med grafiske ting, fx brochurer. Det var også den uddannelse, jeg ville være startet på først, da jeg begyndte på webintegratoruddannelsen. Jeg blev bare ikke optaget dengang. Men nu har jeg så fået en kvoteplads – dvs. jeg er blevet optaget uden en læreplads.

Til optagelsesprøven skal du til en skrivetest og derefter til en samtale, hvor du har din portfolio med. 14 dage efter får man svar. Tag al din kreativitet med – jeg havde en ordentlig mappe med denne gang, hvor jeg blev optaget.

Jeg synes, mediegrafikerfaget er fedt, fordi det man laver, det fanger folks opmærksomhed. Nu ved jeg fx, at et tattoo-magasin, jeg har været med til at lave, ligger i en tattooshop lige nu, og folk kigger på det. Det synes jeg er fedt. Jeg synes selv, jeg er meget kreativt anlagt. Jeg kan godt lide, der er styr på tingene, og det ser stilrent ud. Farverne skal passe sammen. Jeg kan godt lide at sætte farverne sammen, fx i mørke og lyse toner.

Nu har jeg både grundforløbet som grafisk tekniker, jeg har gennemført hele webintegratoruddannelsen, og jeg har været i praktik hos TV2 Nord, så jeg ved godt lidt om, hvordan tingene er ude i virkeligheden. Jeg kunne godt tænke mig at starte mit eget reklamebureau. Det synes jeg er spændende. Nu skal jeg først finde en læreplads, så jeg sender en masse kreative ansøgninger ud.

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Grafisk design, foto eller web?

Efteruddan dig på Media

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet