Søg

Om teknisk designer-uddannelsen

Teknisk designer-uddannelsens forløb

Uddannelsen til teknisk designer varer maks. 3 år og 6 måneder. Den består af først et grundforløb og så et hovedforløb. Grundforløbet varer et halvt år (GF2) – eller et helt år (GF1 + GF2), hvis du kommer direkte fra folkeskolen. Alle, der starter på GF1, skal vælge en fagretning. Hvis du allerede ved, at du helst vil være teknisk designer, kan du med fordel vælge fagretningen Konstruktion, produktion og biler. Du kan i den forbindelse tænke på, at du på teknisk designer-uddannelsens hovedforløb skal vælge mellem to specialer, nemlig bygge og anlæg eller industriel produktion.  

Når du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre på hovedforløbet, hvis du bl.a. har bestået følgende fag på E-niveau: dansk og matematik samt fysik på F-niveau.  Som en del af Grundforløb 1 (GF1) tilbydes du undervisning i dansk og på Grundforløb 2 (GF2) tilbydes du undervisning i matematik. Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi dig, at du har dansk på E-niveau inden opstarten. Der kan ikke udstedes GF2-uddannelsesbevis, hvis du ikke har opfyldt alle overgangskrav. Har du allerede bestået nogle af fagene på tidligere uddannelser, kan du få merit. Vi laver ofte spændende projekter for vores merithold.

Kontakt gerne vejlederen hvis du ønsker yderligere oplysninger.

hovedforløbet skal du i lære i en virksomhed. Praktikpladskonsulenten kan støtte dig i at finde en virksomhed. Hovedforløbet veksler så mellem perioder, hvor du går i skole, og perioder, hvor du er i praktik i virksomheden 37 timer om ugen. Finder du ikke umiddelbart en læreplads, kan du fortsætte din uddannelse i skolepraktikTECHCOLLEGEs praktikcenter, mens du leder videre. Dvs. der er uddannelsesgaranti på denne uddannelse.

Undervejs i uddannelsen skal du til forskellige prøver. Den sidste kaldes svendeprøven. Når du har bestået den, får du et svendebrev og er udlært teknisk designer.

Alt efter hvilket speciale du har valgt, kan du nu søge job som teknisk designer fx i teknisk forvaltning eller i en industrivirksomhed.

Her kan du se, hvornår du næste gang kan tilmelde dig teknisk designer-uddannelsen.

Se vores brochure om uddannelser på TECHCOLLEGE på vores brochureside.

Læs om teknisk designer-uddannelsen på ug.dk

undefined

Sådan er teknisk designer-uddannelsen

Den tekniske designer inden for bygge- og anlægsområdet udarbejder arbejdstegninger med CAD-software og plottere. Som teknisk designer foretager du rutineberegninger og tilpasser tegninger, som bruges af ingeniører, bygningskonstruktører og andre teknikere/teknologer. Du kan også være beskæftiget med at rentegne detailtegninger efter opgivne mål og retningslinjer. Arbejdet foregår under mange former på større byggepladser, i entreprenørvirksomheder eller i kommunernes offentlige forvaltninger. Noget af tiden går også med at arkivere og holde styr på de tusindvis af tegninger, som virksomheden råder over. En teknisk designer kan også få opgaver med logistik og dokumentation.

Den tekniske designer inden for den industrielle produktion arbejder især på producerende industrivirksomheder med fremstilling og revidering af tegningsmateriale til produktionen. I mange virksomheder deltager den tekniske designer også i udviklingen af nye produkter, kvalitetskontrol, projektstyring, drift, planlægning og lagerstyring m.m. Særligt virksomheder inden for metalindustrien er typiske arbejdspladser for teknisk designere.

Uddannelsen lærer dig teorien og praktikken bag jobbet. Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på teknisk designer-uddannelsen:

 • Informationsteknologi
 • Beregning og konstruktion
 • Tegningsforståelse
 • Materialelære
 • 3D-animation
 • Computerbaseret design
 • Læring, kommunikation og samarbejde
 • Innovation og iværksætteri
 • Fremstilling af tekniske tegninger
 • Visualisering og illustration
 • Brugervejledninger
 • Udformning og opfølgning på planlægning

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan

Videreuddannelse for teknisk designere

Du kan fx videreuddanne dig til byggetekniker. Går du med tanker om at videreuddanne dig, så tal med din vejleder eller lærer. De kan fortælle dig mere om dine muligheder. Du kan også selv søge på ug.dk

TECHCOLLEGE tilbyder efteruddannelseskurser for dig, der er færdiguddannet teknisk designer.

Du kan se kurserne her.

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

ML-Prisen 2017 til to fra TECHCOLLEGE

Joakim og Lærke modtog den prestigefyldte ML-Pris

Industritekniker i Vietnam

Jeppe tog noget af sin praktik i Vietnam - og fik god hjælp af skolen

Bliv en bedre svejser, fræser, drejer og...

Efteruddan dig på Metal