Næste ansøgningsfrist er:
31. december 2018og uddannelsen starter
18. januar 2019Som værktøjstekniker eller værktøjsmager laver du forme til produktion af plastik eller metaldele. En vigtig del af arbejdet går ud på at lave en god støbeform. På værktøjsuddannelsen lærer du også at lave stanseværktøj, der fx kan trykke øloplukkere eller beslag ud af en stor metalplade. Du kan arbejde som ansat på plastik- eller metalvirksomheder.
Værktøjsuddannelsens grundforløb 2 giver en grundlæggende viden om konstruktion af støbeforme til masseproduktion.
Du skal lære at lave forme til fx en lille plasticdel til en computer efter en teknisk tegning. Støbeformen skal være fuldkommen præcis, da plasticdelen senere i produktionen skal samles med andre dele.
Du får også et grundigt kendskab til de forskellige fremstillingsmetoder og til justering og afprøvning af værktøjerne. Grundforløb 2 foregår på Sigrid Undsets Vej i Aalborg Øst og varer 20 uger. Efter de 20 uger er du klar til at komme i lære.
Grundforløb 1 er for elever, der kommer direkte fra grundskolen.
Efter grundforløbet skal du vælge, om du vil blive værktøjsmager eller værktøjstekniker.
Uanset hvilket speciale du vælger, lægger vi vægt på, at du lærer at kommunikere fagligt på dansk og engelsk med leverandører og kunder.
Inden hovedforløbet kan starte, skal du finde en læreplads, for at kunne komme videre med din uddannelse. Du får løn og lærer hvordan faget foregår i virkeligheden. Kan du ikke finde en praktikplads, kan du ikke færdiggøre din uddannelse.
I løbet af hovedforløbet skal du på nogle skoleophold. De foregår ikke på TECHCOLLEGE, men kan fx foregå på Skive College.
På skolen undervises du fx i:
Du skal også have dansk, engelsk, matematik og teknisk fremmedsprog.