Søg

Læreplads og skolepraktik

Hvis du ikke allerede har en læreplads, skal du i løbet af dit grundforløb finde en virksomhed, som vil tage dig i lære på dit hovedforløb. Praktikpladskonsulenten kan støtte dig i at finde en virksomhed, men det er dit eget ansvar at finde en læreplads. Brug dit netværk, spørg omkring, mød op i virksomheder og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste.

Få gode råd om at skrive ansøgninger her.

Læs regler om forskellige typer praktikaftaler her

Finder du ikke en læreplads, inden du skal bruge en for at kunne fortsætte på hovedforløbet, kan du søge om en plads i skolepraktik. 

Læs mere om Praktikcenteret

Se alle ansatte i Praktikcenteret 

Husk, at det også er en mulighed at tage i praktik i udlandet. Vælg Rejs og lær i menuen og læs mere.

 

Husk, at det også er en mulighed at tage i praktik i udlandet. Vælg Rejs og lær i menuen og læs mere.

Praktikpladskonsulent-team for:

Detailslagter, Tjener, Receptionist, Ernæringsassistent, Gastronom, Bager og konditor, Tandklinikassistent, Frisør og Kosmetiker

 

profileimage
Henry Purkær
Praktikpladskonsulent
+45 7250 5290
+45 2526 6290
Gourmetslagter
Bager og konditor
Tjener
Receptionist
profileimage
Annette Schou Christensen
Praktikpladskonsulent
+45 2526 6840
Gastronom
Ernæringsassistent
profileimage
Dorthe Haaning
Praktikpladskonsulent
+45 2526 6967
Kosmetiker
Frisør
Tandklinikassistent

 

Salon Bryggen – skolepraktik for frisørelever på Style & Wellness

Hvis du har bestået grundforløbet og ikke kan finde en læreplads, kan du søge om at fortsætte din uddannelse i frisøruddannelsens skolepraktik. 

Praktisk information

Salon Bryggen ligger på Teglværket 2, 9400 Nørresundby – og ikke på Rørdalsvej sammen med frisøruddannelsen.

Hvordan er det at være i skolepraktik?
Skolepraktikken fungerer på samme måde, som hvis du havde en almindelig læreplads, og du vil komme til at lære de samme ting og blive stillet over for de samme krav. Vi gør meget ud af, at lære dig de ting der vil være en hjælp for en mester, så du fra den første dag kan være med til at tjene din egen løn, når du får en læreplads. 

Vi har en god, bred og fast kundeskare, som kommer igen og igen, og vi deltager også i arrangementer ude af huset – fx modeshow, hjælper til ved brobygning og messer.

Praktikpladskonsulenten og skolepraktikinstruktøren har et godt samarbejde med mange af landsdelens saloner og finder på den måde hurtigt pladser til salonens elever. Du kan blive optaget i skolepraktikken, hvis du har bestået grundforløb 2. 

Efter gennemført og bestået grundforløbet er der mulighed for skolepraktik. Ved optagelse i skolepraktik skal du være EMMA-godkendt. Du indmeldes straks efter grundforløbseksamen, men derefter er der en fire ugers karensperiode. Den periode skal du bruge til at søge en praktikplads. Du skal under din tid i skolepraktik hele tiden være aktivt søgende og altid søge de praktikpladser du bliver anvist, hvilket kan være i hele Danmark. Ved eventuelle spørgsmål kan du kontakte skolepraktikinstruktøren.

Du skal være praktikpladssøgende
Når du er tilknyttet Salon Bryggen, skal du kunne erklæres "egnet praktikpladssøgende" i hele perioden – lige fra du er færdig med dit grundforløb, til du er færdig med praktikperioden. Kvotepladser bliver tildelt egnede praktikpladssøgende, der opfylder de såkaldte EMMA-betingelser:

E – Egnet
Ved egnethed lægges der vægt på, om eleven får et tilfredsstillende udbytte af undervisningen.

Der foretages en løbende vurdering af elevens samlede adfærd i relation til at gennemføre uddannelsen og finde beskæftigelse bagefter. Dette vil typisk være en vurdering af evne til at overholde mødetider, aftaler, den daglige arbejdsindsats og opførsel.

M – Mobil geografisk
Eleven skal være parat til at modtage en rimelig praktikplads, også uden for lokalområdet.

M – Mobil fagligt
Eleven skal acceptere en rimelig praktikplads inden for en anden uddannelse end den primært ønskede.

A – Aktivt søgende
Som udgangspunkt er det elevens eget ansvar at skaffe sig en praktikplads, og eleven skal tage passende initiativer i forbindelse hermed. Dvs. at eleven skal kunne dokumentere at være aktivt søgende, og eleven skal være registreret på www.praktikpladsen.dk med en synlig profil.

Læs mere på Undervisningsministeriets hjemmeside.

 

Se her, hvordan du tilmelder dig!

Start den 9. april

Book tid til frisør eller kosmetiker

Eleverne på Style & Wellness har altid brug for modeller at øve sig på

Danmarks bedste frisørelever

Rie vandt og Ditte blev nr. to ved DM i Skills 2015 - Se filmen!

Danmarks bedste kosmetiker

Søsser vandt DM i Skills 2015 - Se filmen!