Søg

Kosmetiker

Går du op i velvære og sundhed, et smukt ydre og elsker du at forkæle andre mennesker? Kosmetikeruddannelsen er en alletiders chance for at gøre dine interesser til din levevej.

I Aalborg uddanner vi nogle af Danmarks bedste kosmetikere. 

Som kosmetiker lever du af at gøre andre mennesker smukkere og ofte også styrke deres selvværd. Du vejleder kunder i hudpleje, makeup, og hvordan de får det bedste ud af deres ydre. Du arbejder med hudpleje, fjerner uønsket hårvækst, giver manicure, pedicure, ansigtsmassage og kender alt til ansigtspleje. Men du har også viden om bagvedliggende emner som epilering og plastikkirurgi, mikrobiologi, præparatlære, kemi og anatomi/fysiologi.

For at blive en god kosmetiker skal du have lyst til at give dine kunder en god oplevelse. Det er vigtigt, at du er god til mennesker, og du skal have det godt med at være tæt på andre, for kundekontakt er en stor del af en kosmetikers hverdag. 

Kosmetiker eller kosmetolog?

Mange kender en lignende (privat) uddannelse ved navn "kosmetolog". Den statsanerkendte uddannelse, som vi og andre erhvervsskoler udbyder, hedder kosmetiker, er SU-berettiget og gratis.

Her kan du læse, hvorfor Naja Bruun Andersen valgte kosmetikeruddannelsen:

Kosmetikerelev

Jeg fungerer godt med mennesker

– Det startede med, at jeg begyndte at interessere mig for negle. Jeg betalte selv for negletekniker-uddannelsen. Plejedelen og kreativiteten syntes jeg godt om. Så fik jeg en prøvepraktikplads i 14 dage, der hvor jeg er i lære nu. Jeg gik bare derned uopfordret med min ansøgning i hånden. Fra starten kunne jeg byde ind med min negletekniker-uddannelse. Og så fik jeg pladsen og startede på uddannelsen til kosmetiker.

Vi har meget anatomi- og fysiologiundervisning – sådan basissygeplejerske, faktisk. Vi får rigtig meget viden om kroppens funktioner. Det er en stor del af uddannelsen. Jeg har altid vidst, jeg skulle være inden for et servicefag. Det er der, jeg er stærkest, og jeg fungerer godt med mennesker og det sociale. Jeg kan godt lide at bruge min krop selv og give kunden en velværsoplevelse.

Jeg vil tage uddannelsen som fysiurgisk massør bagefter. Tanken har også strejfet mig om at have mit eget sted, men jeg vil helt klart have noget mere erfaring. Jeg vil gerne være alsidig og fx arbejde med akupunktur og ernæring også, så det ikke kun forbliver på velværeniveau, men kan være individuelle behandlingsforløb. Jeg synes, det er rart at have en masse viden og kunne vejlede i mange retninger.

Nogle af Danmarks bedste kosmetikerelever bliver uddannet i Aalborg

Tess og Charlotte til DM i Skills 2017

Her ses Tess Daarbak og Charlotte Landkilde Kolding til DM i Skills 2017, hvor de løb med hhv. 2. og 3. pladsen!

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Book tid til frisør eller kosmetiker

Eleverne på Style & Wellness har altid brug for modeller at øve sig på

Danmarks bedste frisørelever

Rie vandt og Ditte blev nr. to ved DM i Skills 2015 - Se filmen!

Danmarks bedste kosmetiker

Søsser vandt DM i Skills 2015 - Se filmen!