Søg

Automatik- og procesuddannelsen

undefined

Automatik- og procesuddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære et håndværk. Det kræver øvelse, og det kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Fra dag ét har du materialer og værktøj mellem hænderne, og du begynder at lære, hvordan man kobler håndværk med teori for at skabe vigtige resultater – nemlig velfungerende og velprogrammerede rulletrapper, elevatorer og automatiske produktionsmaskiner og -anlæg. Alle mulige maskiner og robotter, som styrer processer. Det er automatikteknikerens job at montere, sætte i drift, servicere, fejlfinde og reparere.

Frederik D. Pedersen er automatiktekniker hos Damgaard-automatik

Frederik D. Pedersen fra TECHCOLLEGE er Danmarks dygtigste automatiktekniker-elev. Han er i lære hos Damgaard-automatik og blev udtaget til DM i Skills 2017 og 2018. I 2018 vandt han guldmedaljen!

Denne uddannelse er for dig, der synes, elektronik, teknik og fejlfinding er rigtig spændende. For at blive god til faget skal du være omhyggelig og god til at samarbejde. Du skal også have lyst til at følge med i de nyeste teknikker og udviklingen inden for faget generelt. 

Under din uddannelse vil du stå over for rigtige kunder, der forventer god service og gode løsninger fra dig – og dine kolleger.

Her kan du læse, hvorfor Nicolaj Astorp Olsen er i lære som automatiktekniker:


Automatik og proces

Jeg vil allerhelst udvikle nye anlæg

– Jeg startede faktisk på elektriker-uddannelsen, og der kom vi på et 10 ugers automatikforløb, hvor vi lærte om styring til maskiner og programmering af PLC. Det var superspændende og meget frit, alt det vi prøvede. Når der opstod problemer, fik vi lov til at være kreative med at løse det. Det var meget dynamisk, og det kunne jeg godt lide, så jeg skiftede uddannelse.

Man kan lave nogle ret avancerede ting ret hurtigt her. Dem på sidste grundforløb lavede fx et anlæg, der kunne tømme og fylde flasker. Det er superfede ting, vi arbejder med – elektriske komponenter, metal, tegning, programmering. Jeg vil sige, automatik og proces er for kreative personer, der også kan lide fysisk arbejde. 

I fremtiden vil jeg allerhelst være med til at udvikle nye anlæg. Der er meget vedligeholdelse inden for vores fag, og det er også ok, men jeg vil gerne være med til at udvikle nye og nemme løsninger på problemer i industrien. Jeg kender fx en, der har været med til at teste et nyt transportbånd hos Novo Nordisk.

 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

LAN-party på Technology

Udklædte lærere, pizza, cola, over 80 elever og 26 timer - Se filmen!

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!