Søg

Data- og kommunikationsuddannelsen

På kontorer foregår det meste af arbejdet med integreret brug af computere i netværk, servere, routere, printere og avanceret telefoniudstyr (unified communications). Alt dette udstyr skal der helst fagfolk til at installere, supportere og vedligeholde, så brugerne kan drage nytte af alle de fordele, som udstyret og automatiseringen indebærer.

Data- og kommunikationsuddannelsen lærer dig netop, hvordan man arbejder med it-teknologi på kontorer og i virksomheder. Uddannelsen kræver, at du tør tænke selv og tage ansvar. Allerede under din uddannelse vil du stå over for rigtige kunder, der forventer god service og gode løsninger fra dig – og dine kolleger. 

Uddannelsen er for dig, der synes, computerteknologi, datacentre, programmering, netværk og fejlfinding er rigtig spændende. For at blive god til faget skal du være omhyggelig, god til at samarbejde og kunne være serviceminded over for dine kunder. Du skal også have lyst til at følge med i de nyeste teknologier og udviklingen inden for faget generelt. 

Her kan du læse, hvorfor Martin Gustafsson valgte data- og kommunikationsuddannelsen:


it-supporter

Man skal hele tiden sætte sig ind i nye ting

– Jeg valgte uddannelsen, fordi it er spændende!. Først kunne jeg ikke finde en læreplads, men for to år siden var jeg så heldig at finde en læreplads i Frederikshavn, hvor jeg er fra. Jeg synes, faget er fedt, fordi så mange er afhængige af it-drift.

Der er mange ting, man skal kunne, når man som jeg skal lave individuelle løsninger til mange små kunder. Så må man hele tiden sætte sig ind i nye ting og finde løsninger. Men det afhænger meget af, hvor man er i lære. Jeg arbejder en del med almindelig brugersupport – fx folk, der har låst sig ude eller ikke kan få kontakt til forskellige ting. Jeg har også kontakten til leverandører, fx teleselskaber. Som it-supporter kan du ikke sætte dig ind i alting. Du er tit en slags mellemmand, der sørger for at dække behov og købe ind. Det kan være et numerisk tastatur til en bærbar, større serverkapacitet eller softwarelicenser. Du skal skaffe det bedste til det laveste beløb – og selvfølgelig beholde din kunde.

Jeg vil rigtig gerne blive her, hvor jeg er i lære. Vi er kun to mand i firmaet, og jeg håber, vi kan bygge det mere op. Hvis du har mulighed for det, så prøv så mange forskellige virksomheder, kunder osv., som du kan.

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

LAN-party på Technology

Udklædte lærere, pizza, cola, over 80 elever og 26 timer - Se filmen!

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!