Søg

Om uddannelsen

Data- og kommunikationsuddannelsens forløb

Vil du arbejde som IT-supporter, specialist i netværk og servere eller som programmør? Så er data- og kommunikationsuddannelsen den rette for dig.

Her lærer du at installere, supportere og vedligeholde hardware, lige fra små computere (Internet of Things), PC’ere og routere samt at switche til store server-installationer.

Du lærer at arbejde struktureret, finde fejl og løse problemer.

Du lærer at udvikle software og databaser til forskellige platforme, fra helt små microcontrollere, robotter, mobile enheder, web, PC til servere og lignende.

Uddannelsen stiller krav til dig som elev og lærling. Du skal både kunne arbejde selvstændigt og være en del af et team. Du skal være fokuseret, omhyggelig og serviceminded.

Allerede under uddannelsen vil du opleve at stå overfor rigtige kunder og faglige problemstillinger. Du vil komme ud i situationer, hvor det kræves, at du giver en god og professionel service og leverer en god løsning. Du skal have en naturlig nysgerrighed og lyst til at følge med i de nyeste teknologier og udviklingen indenfor IT-branchen.

Data- og kommunikationsuddannelsen har 3 forskellige retninger:

IT-supporter
Hvis du vælger at uddanne dig til IT-supporter, tager din uddannelse 3 år i alt. Her har du især fokus på kundekontakt, service og fejlfinding. Som IT-supporter i en virksomhed er det dig, der opsætter, opdaterer og vedligeholder pc'er samt netværk. Du tager imod IT-spørgsmål og finder og retter eventuelle fejl. Du bliver typisk ansat i mellemstore og store virksomheder med egen IT-afdeling, IT-konsulent-virksomheder, hosting-virksomheder og hos internetudbydere.

Datatekniker med speciale i infrastruktur
Hvis du vælger at uddanne dig til datatekniker med speciale i infrastruktur, tager din uddannelse 5½ år i alt. Her har du især fokus på at bygge komplekse netværk/serverinstallationer og implementere sikkerhedsløsninger på dem. Du bliver typisk ansat i hosting-firmaer, konsulentfirmaer eller i større virksomheder med egen IT-drift.

Datatekniker med speciale i programmering
Hvis du vælger at uddanne dig til datatekniker med speciale i programmering, tager din uddannelse 5½ år i alt. Her har du især fokus på udvikling af software til forskellige platforme. Du bliver typisk ansat i software-udviklingsfirmaer, produktionsvirksomheder, servicevirksomheder eller konsulent-virksomheder.

Det lærer du på data- og kommunikationsuddannelsen

På uddannelsen får du al den grundlæggende viden bag it-systemer og teknologi, som bruges på moderne kontorer og virksomheder. Samtidig tilegner du dig redskaber, der sætter dig i stand til at tilegne dig viden om alle de nye teknologier og muligheder, der konstant strømmer til faget. Uanset hvor din interesse ligger, kommer du til at arbejde meget med pc og informationsteknologi. 

Uddannelsen har flere specialeretninger. Her på skolen kan du specialisere dig i enten infrastruktur eller programmering.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på data- og kommunikationsuddannelsen:

 • Computerteknologi
 • Sikkerhed
 • Databaser
 • Serverteknologi (Open source og Microsoft)
 • Operativsystemer
 • Netværk
 • Virtualisering
 • Programmering
 • Engelsk
 • Iværksætteri og innovation
 • Produktudvikling
 • Produktion og service

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan

Mere om uddannelsen

Mens du er i gang med dit grundforløb skal du finde en virksomhed, som vil give dig en praktikplads. Skolen har praktikpladskonsulenter ansat, som kan hjælpe dig med at søge, og kan du ikke finde en læreplads, har du mulighed for at komme i skolepraktik på TECHCOLLEGE Praktikcenter. Når du har fundet en praktikplads er du dér i størstedelen af dit hovedforløb, men vender tilbage til skolen i kortere perioder for at lære nyt.

Undervejs igennem uddannelsen skal du til forskellige prøver - bl.a. svendeprøven, som ligger i slutningen af uddannelsen. Efter den er du udlært datatekniker og får dit svendebrev.

Alt efter dit specialevalg kan du nu søge job som datatekniker hos it-virksomheder eller hos almindelige arbejdspladser og virksomheder hvor it-systemer benyttes i dagligdagen, fx en industrivirksomhed, bank, et forsikringsselskab, en skole eller et hospital.

Se hvornår næste hold starter på data- og kommunikationsuddannelsen.

Se vores brochure om uddannelser på TECHCOLLEGE på vores brochureside.

Læs om data- og kommunikationsuddannelsen på ug.dk

  undefined

   

 

Videreuddannelse efter data- og kommunikationsuddannelsen

Som datatekniker kan du videreuddanne dig til fx it-teknolog eller datamatiker. Der er mange muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk

Går du med tanker om at videreuddanne dig, så tag en snak med din vejleder eller lærer. De kan fortælle dig mere om dine muligheder. 

TECHCOLLEGE tilbyder efteruddannelseskurser for uddannede datateknikere.

Se kurserne her.

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

LAN-party på Technology

Udklædte lærere, pizza, cola, over 80 elever og 26 timer - Se filmen!

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.