TECHCOLLEGEs skoleoplæring

 

TECHCOLLEGEs skoleoplæring står for kontakten mellem virksomheder og TECHCOLLEGE.

Vi hjælper virksomhederne med at finde de rigtige lærlinge og lærlingene med at finde de rigtige lærepladser. 

 

Skoleoplæring på TECHCOLLEGE

På de allerfleste erhvervsuddannelser skal du have en læreplads for at kunne gennemføre uddannelsen. Kan du ikke finde én, er skoleoplæring på TECHCOLLEGE en god vej videre. Stort set alle TECHCOLLEGEs skoleoplæringsfag er samlet på Teglværket 2. 

Ikke alle erhvervsuddannelser har skoleoplæring, men mange har. Og det betyder uddannelsesgaranti! 

 

Skoleoplæring er din redning
Du starter din erhvervsuddannelse på et grundforløb, og efter dét begynder du på et hovedforløb – og her skal du så i lære. Men hvad så hvis du ikke kan finde en læreplads, lige når du skal bruge den?

Ja, så er skoleoplæring din redning. Skoleoplæring er opfundet for, at du alligevel kan komme videre med din drømmeuddannelse. Når du går i skoleoplæring, ”lader skoleoplæringen som om”, du er i en rigtig virksomhed og stiller dig opgaver, som du kunne have fået af en mester i en virksomhed.


Du skal stadig lede efter en læreplads
Mens du er i skoleoplæring, skal du stadig aktivt søge efter en læreplads. Skoleoplæringen t er bare et sted, hvor du kan mellemlande, indtil du har fundet din læreplads. Derfor skal du overholde de såkaldte EMMA-kriterier. Det har Undervisningsministeriet bestemt. 

EMMA står for Egnet, Mobil geografisk, Mobil fagligt og Aktivt praktikpladssøgende. Groft sagt betyder det, at du skal have bestået din grundforløbsprøve, og at du skal blive ved med at søge efter en læreplads – alle steder i landet og også inden for dele af dit fag, som måske ikke lige er det, du allerhelst vil arbejde med.

Klik her for at hente en lille podcast, hvor vi forklarer, hvad EMMA-kriterierne går ud på.

Læs mere om EMMA hos Undervisningsministeriet.

Du ansøger om at komme i skoleoplæring
Ligesom du skal ansøge en virksomhed om at få en læreplads hos dem, så skal du også ansøge skolen om at komme i skoleoplæring. Din lærer kan hjælpe dig med, hvordan du søger om at komme i skoleoplæring – hvis altså det nogensinde bliver relevant for dig. De fleste finder en læreplads, og det gør du sikkert også, hvis du søger aktivt efter én.

Mister du din læreplads, er det vigtigt, at du kontakter os inden for en uge. Ring til vores support på 7250 5775.

 

TECHCOLLEGE er godkendt til at tilbyde skoleoplæring i følgende fag:

Kontakt skoleoplæringen

Line Klitgaard Rise
Administrativ medarbejder
Linette le Maire Jelswig
Projektkoordinator
Nadia Tina Mikkelsen
Administrativ medarbejder
Tine Mariann Poulsen
Administrativ medarbejder