Nyheder

Svendeprøve hjemme fra lejligheden

03-04-2020

Torsdag var der danmarkspremiere på et helt nyt koncept på TECHCOLLEGE: virtuel svendeprøve på automatik- og procesuddannelsen. Her var blandt andet DM i Skills-vinderen til svendeprøve sammen med to skuemestre og en faglærer, der rendte rundt om et produktionsanlæg med sin mobiltelefon og filmede.

Som at være tilbage i klassen

01-04-2020

Jesper Dahl Stensbøl havde et hold elever på tømreruddannelsen, der skulle starte virtuelt på skoleforløb, og forinden var han en smule bekymret for, hvordan det skulle gå. Det gik dog over al forventning, og nu er det som at være tilbage i klasselokalet - på godt og ondt.

Ja-hat og positive briller er fundet frem

31-03-2020

Der er stor forskel på at sidde bag ved en computer og stå i et køkken. Men faglærerne på gastronom-uddannelsen har valgt at tage grydeskeen i den anden hånd og ser positivt på muligheden for at få mere digitalisering ind i undervisningen.

Mekanikerne har været virtuelle længe

27-03-2020

Mandag 30. marts møder et hold hovedforløbselever virtuelt ind på personvognsmekanikeruddannelsen. Netop der har de dog gjort en dyd ud af at arbejde virtuelt i de sidste par år, så både lærere og elever er godt klædt på til at klare sig igennem den nuværende situation, mener en af underviserne.

Eksamen hjemme fra stuen

26-03-2020

Eleverne på elektrikeruddannelsens grundforløb måtte pludselig sande, at den eksamen, der afslutter deres grundforløb, pludselig blev en ganske anderledes oplevelse end forventet. Men en underviser, der var fleksibel, og en censor, der kendte Microsoft Teams, fik det hele til at køre.

Vi arbejder ufortrødent videre

25-03-2020

Mange havde nok håbet på, at vi allerede fra mandag 30. marts kunne begynde at vende tilbage til en normal hverdag, men indtil videre må vi altså væbne os med yderligere tålmodighed frem til og med 13. april. Men med baggrund i hvordan den første tid under corona-situationen er gået, så tror vi på, at vi ikke blot klarer os igennem den næste tid, men også kommer stærkere ud på den anden side.

Praktisk opgave gav mod på mere

20-03-2020

På tømreruddannelsen arbejder de altid sammen to og to, men nu skal eleverne sidde hver for sig og løse opgaver hjemmefra. Og det er ikke alle, der har lige nemt ved at overskue det. Læs om, hvordan en faglærer fik stoppet to elever fra at droppe ud af deres hovedforløb.

Dyrepasser på afstand

19-03-2020

Hvad stiller man lige op, når man har 14 dyrepasserelever, for hvem virtuel og digital undervisning er en by i Rusland? Og endnu værre; når virtuel og digital undervisning er en by i Rusland for læreren også...

Frisørelever må sætte eget hår

17-03-2020

Dansk og matematik er simpelt nok at studere hjemmefra. Men hvordan klarer man lige de mere praktiske fag hjemme fra, når nu landets skoler er fysisk lukket i den kommende tid? På frisøruddannelsen har lærerne haft hjernerne lagt i blød for at komme på små, praktiske opgaver, der kan supplere det teoretiske.

Info under corona-situationen - senest opdateret 8. april

06-03-2020

Find praktiske informationer og seneste nyt under corona-situationen her. Senest opdateret 8. april 08:20 med informationer vedrørende delvis genåbning af skolen efter påske og en besked til elever, der skal begynde i skolepraktik.

Vis flere