Ernæringsassistent

 

Uddannelsesstart og tilmeldingsfrist

Startdato 08.08.22 (ansøgningsfrist: 24.07.22)
Startdato 16.01.23 (ansøgningsfrist: 01.01.23)

Som ernæringsassistent laver du velsmagende mad, der ernæringsmæssigt er sammensat rigtigt til en bestemt målgruppe – det kan være ældre på et plejehjem, overvægtige børn, elitegymnaster eller andet. Du forbedrer klassiske hverdagsretter, så de bliver sundere og grønnere, du arbejder bæredygtigt og prisbevidst, og du har en stor viden om fedt-, kulhydrat- og proteinindholdet i mad.

Start som ernæringsassistentelev

Uddannelsens varighed:
Maks. 3 år og 7 måneder. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 4 år og 2 måneder.

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. 

Det lærer du på ernæringsassistent-uddannelsen

På uddannelsen til ernæringsassistent lærer du at tilberede mad – også i store mængder. Du lærer om fødevarer, ernæring, kost, hygiejne, indkøb og økonomi. Du lærer om forskellige hjælpemidler til at forarbejde og tilberede mad eller forlænge dens holdbarhed. Du skal også kunne udvikle nye produktionsmetoder og selv stå for hygiejnekontrollen i et professionelt køkken. Fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold og hensyntagen til alle mulige diæter, allergier og intolerancer er en del af ernæringsassistentens arbejde og planlægning, så det skal du lære at håndtere. Derfor arbejder du ikke hele tiden i skolens køkken; du skal også have almindelig klasseundervisning, hvor du lærer den nødvendige teori.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på ernæringsassistentuddannelsen:

  • Diætetik
  • Ernæringslære
  • Fødevarelære
  • Kostlære og vurdering
  • Engelsk
  • Dansk
  • Naturfag
  • Samfundsfag
  • Psykologi
  • Teknologi
  • Tilberedningsmetoder
  • Produktionsteknik og planlægning
  • Produktionshygiejne 
  • Samarbejde og kommunikation
  • Sensorik og madkvalitet
  • Bæredygtighed og nærvær
  • Kreativ anretning
  • Skolemad

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på ernæringsassistentuddannelsen en gang om året.

Et forspring ind i 'Mad og oplevelser'

Der er mange veje til ens drømmeuddannelse. Men hvad nu, hvis du har svært ved helt at finde ud af, hvilken uddannelse der passer helt perfekt til dig? Eller bare har brug for lige at komme i gang med at gå i skole igen og få pudset lære-evnerne af? Så er GF+ lige noget for dig!

Skolepraktik

Har du ikke held med at finde en læreplads? Så kan du heldigvis fortsætte din uddannelse som ernæringsassistent i TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Videreuddannelse som ernæringsassistent

Som ernæringsassistent kan du videreuddanne dig til procesteknolog, men der er også andre muligheder, og dem kan du se på ug.dk

Adgangskrav og tilmelding

Du kan se mere om de specifikke adgangskrav og tilmeldingsprocessen her.

Snak med en vejleder

Hvis du har spørgsmål til ernæringsassistent-uddannelsen, kan du tage en snak med fx en vejleder
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Tanja Holland Hattel
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Annette Schou Christensen
Praktikpladskonsulent
Jannie Poulsen
Uddannelsessekretær
Mette Dahl Sørensen
Uddannelsessekretær

Lærere på ernæringsassistent

Bitten Steenfat Riis
Faglærer
Helle Vibeke Madsen
Faglærer
Lone Kragelund Jørgensen
Faglærer

Årets mest innovative idé er ...

Traditionen tro har det sene efterår budt på nKNOWation; det tværfaglige projekt, hvor små grupper af elever fra TECHCOLLEGE og SOSU Nord i løbet af tre dage samarbejder på tværs af uddannelser og institutioner om at udvikle nye idéer og produkter under temaet “teknologi og trivsel”. Og årets mest innovative idé er ....

Ledelsen

Heinrich Christiansen
Uddannelseschef
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Pia i en halv time.

Book et online møde her