Ernæringsassistent

 

Uddannelsesstart og tilmeldingsfrist

Startdato 13.01.23 (ansøgningsfrist: 01.01.23)
Startdato 14.08.23 (ansøgningsfrist: 30.07.23)

Som ernæringsassistent laver du velsmagende mad, der ernæringsmæssigt er sammensat rigtigt til en bestemt målgruppe – det kan være ældre på et plejehjem, sygehus, efterskole, julemærkehjem, idrætshøjskole eller andet. Du forbedrer den gode hverdagsmad, klassisk som moderne, så den kan blive sundere og grønnere. Du arbejder bæredygtigt og prisbevidst, og du arbejder med en stor viden om fedt-, kulhydrat- og proteinindholdet i mad.

Start som ernæringsassistentelev

Uddannelsens varighed:
Maks. 3 år og 7 måneder. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 4 år og 2 måneder.

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. 

Det lærer du på ernæringsassistent-uddannelsen

På uddannelsen til ernæringsassistent lærer du at tilberede mad – i små som store mængder. Du lærer om fødevarer, ernæring, kost, hygiejne, indkøb og økonomi. Du lærer om forskellige hjælpemidler til at forarbejde og tilberede mad eller forlænge dens holdbarhed. Du skal også kunne arbejde med nye produktionsmetoder, udvikle nye produkter og selv stå for hygiejnekontrollen i et professionelt køkken. At arbejde med normal kost er én ting, men som ernæringsassistent skal der i særdeleshed tages højde for forskellige kostformer og diæter, som tilpasses samfundets mange målgrupper, og her er arbejds- og produktionsplanlægning dét, du skal lære at håndtere. Derfor arbejder du ikke hele tiden i skolens køkken; du skal også have almindelig klasseundervisning, hvor du lærer den nødvendige teori.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på ernæringsassistentuddannelsen:

  • Diætetik
  • Ernæringslære
  • Fødevarelære
  • Kostlære og vurdering
  • Dansk
  • Naturfag
  • Samfundsfag
  • Psykologi
  • Teknologi
  • Tilberedningsmetoder
  • Produktionsteknik og planlægning
  • Produktionshygiejne 
  • Sensorik og madkvalitet

Valgfag kunne være:

  • Kreativ anretning
  • Skolemad
  • Vegetar
  • Årstidens råvarer

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på ernæringsassistentuddannelsen en gang om året.

Kom til Nordjysk Mesterskab på søndag

Søndag 25. september er der mulighed for at se fremtidens store håb inden for gastronom-, ernæringsassistent-, tjener-, bager- og gourmetslagterfagene! Her er TECHCOLLEGE nemlig vært for Nordjysk Mesterskab for elever fra de fem fag, så kig forbi Rørdalsvej 10 søndag klokken 9-16!

Skoleoplæring

Har du ikke held med at finde en læreplads? Så kan du heldigvis fortsætte din uddannelse som ernæringsassistent i TECHCOLLEGEs skoleoplæringscenter.

Videreuddannelse som ernæringsassistent

Som ernæringsassistent kan du videreuddanne dig til procesteknolog. Mange  vælger også at tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed for at blive diætist. Det kræver faglig supplering

Adgangskrav og tilmelding

Du kan se mere om de specifikke adgangskrav og tilmeldingsprocessen her.

Snak med en vejleder

Hvis du har spørgsmål til ernæringsassistent-uddannelsen, kan du tage en snak med fx en vejleder
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Tanja Holland Hattel
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Annette Schou Christensen
Virksomhedskonsulent
Jannie Poulsen
Uddannelsessekretær
Mette Dahl Sørensen
Uddannelsessekretær

Lærere på ernæringsassistent

Lenette Grønning Jørgensen
Timelærer
Lone Kragelund Jørgensen
Faglærer
Pernille Vermø Persson
Faglærer

Ledelsen

Ole Ervolder
Uddannelseschef
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Pia i en halv time.

Book et online møde her