Murer

 

Som murer arbejder du med fliser, sten, mørtel, fuger og meget mere. Du arbejder både udendørs og indendørs med alt fra opbygning af nye huse til renovering af badeværelser eller gulve. Nogle gange er det dig, der lægger sidste finish på et rum ved fx at mure en perfekt flisevæg med en smuk og snorlige fuge. Andre gange er det dig, der bygger det bærende fundament i et hus, som andre håndværkere skal arbejde videre ud fra. På den måde er murerfaget et alsidigt og betydningsfuldt håndværk.

Murerelever gør fyr klar til genåbning

Kjeld Pedersen - eller Murer-Kjeld, som mange kender ham - har noget af en opgave med at gøre Rubjerg Knude Fyr klar til genåbningsceremoni. Derfor har han fået hjælp af fire murerelev fra Praktikcenter TECHCOLLEGE, så fyret kan stå klar i sin bedste udgave, når genåbningen finder sted. Læs mere og se billeder fra arbejdet på techcollege.dk

Et billede

Du skal starte på fagretningen (GF1) El, byggeri og energi, hvis du begynder efter 9. eller 10. klasse. Er det mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2).

Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på mureruddannelsen fire gange om året.

Fordelsuddannelse

Når du starter på mureruddannelsen, som er en fordelsuddannelse, har du gode muligheder for at få fat i en praktikplads. Læs mere!

Start som murerelev

Varighed:
Maks. 4 år og 5 måneder.
Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden også 4 år og 5 måneder.


Fag:
Matematik, teknologi, arbejdsmiljø, tegning i AutoCAD, digitalt byggeri, murerteknik, fliseteknik, gulvteknik, tagarbejde og restaurering, puds- og overfladebehandling, systemstillads m.fl.

Det lærer du på mureruddannelsen

Under mureruddannelsens skoleperioder arbejder du meget i skolens store murerhal med at bygge små mure og rum med mange forskellige detaljer, så du får lejlighed til at øve dig i alt det, du skal kunne. Du skal fx kunne bygge ydervægge med præcise detaljer og vinkler, og du skal kunne sætte fliser op og lægge klinkegulve i forskellige mønstre, pudse vægge, lofter og facader. Men du har også almindelig klasseundervisning, hvor du fx får undervisning i matematik. It er også en vigtig del af undervisningen, da du også skal tegne og beregne de projekter, du skal bygge.

Her kan du se eksempler på emner, man arbejder med på mureruddannelsen:

  • Arbejdsmiljø
  • Matematik
  • Tegning i AutoCAD
  • Digitalt byggeri
  • Mureteknik
  • Fliseteknik
  • Gulvteknik
  • Tagarbejde og restaurering
  • Puds- og overfladebehandling
  • Systemstillads

Se mere om uddannelsens indhold i den lokale undervisningsplan.

Skolepraktik

Du kan fortsætte din mureruddannelse i TECHCOLLEGE Praktikcenter, hvis du ikke finder en læreplads.

Videreuddannelse efter mureruddannelsen

Som murer kan du videreuddanne dig til fx bygningskonstruktør, byggekoordinator, energiteknolog eller kort- og landmålingstekniker.

Der er flere muligheder, og du kan se en dem på ug.dk.

Adgangskrav og tilmelding

Du kan få mere viden om tilmelding og adgangskrav til mureruddannelsen ved at klikke her.

Kontakt os

Sidder du med spørgsmål til mureruddannelsen, så bare tag fat i os.
Gorm Vestergaard
Uddannelseschef for Construction
Gitte Garm Pedersen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Anja Lundstrøm
Praktikpladskonsulent

Lærere på murer

Anders Christensen
Faglærer
Flemming Nielsen
Faglærer
Frank Simonsen
Faglærer
Jakob Højstrup Laursen
Faglærer
Jesper Houlberg Svendsen
Faglærer
Kim Schmidt Pedersen
Faglærer
Lasse Schou Bertelsen
Faglærer

Direktørens første møde med DM i Skills

TECHCOLLEGE fik ny direktør i august 2019 i skikkelse af Søren Samuelsen, og DM i Skills 2020 var dermed hans første møde med danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser. Vi har klippet en lille video sammen, hvor Søren Samuelsen fortæller om oplevelsen, indtrykkende og opbakningen fra alle sider, krydret med lidt billeder fra selve arrangementet.

Skills-billet og drama ved regionsmesterskaberne

TECHCOLLEGE får som det mindste én flisemurer med til DM i Skills, mens det endnu er uvist, hvordan det kommer til at se ud på murersiden. Det er resultatet, efter der torsdag og fredag bød på regionsmesterskab for murerne, hvor TECHCOLLEGE havde to murere og to flisemurere med. Læs mere på techcollege.dk

Et billede