Søg

Ernæringsassistent

Ernæringsassistentuddannelsen er for dig som kan lide at lave mad, og som synes at sundhed, kost og ernæring er spændende. En ernæringsassistent hjælper andre mennesker til et bedre liv gennem bedre ernæring. 
 

En ernæringsassistent laver god og lækker mad

Somme tider kaldes en ernæringsassistent også for en køkkenassistent. Hvis du er køkkenassistent eller ernæringsassistent arbejder du med tilberedning af mad, diæter og hygiejne. Du bliver oftest ansat i kantiner eller store køkkener i institutioner eller lignende. Som uddannet ernæringsassistent har du en stor viden om mad og råvarer, og du ved hvordan man laver god og sund mad fra bunden – og ikke mindst hvordan man laver mad i store mængder, så den er perfekt tilberedt. Du ved også hvordan du anretter maden lækkert og appetitvækkende.

Uddannelse om kost og ernæring

Hvad er det vi indtager, og hvad gør maden ved os? Den slags spørgsmål kan en ernæringsassistent svare på. Du lærer nemlig meget om kost og ernæring på din uddannelse. Og hvordan du tilbereder maden så næringsstoffer og smag bevares. Allerede under din uddannelse vil du stå i et rigtigt storkøkken med rigtige kolleger, der forventer, at du er faglig og ansvarsfuld.

En vigtig del af dit arbejde vil være at rengøre køkkenet efter madlavning. Så det skal du være forberedt på. 

Her kan du læse, hvorfor Niels Peter Sebbelin er i lære som ernæringsassistent:

Niels Peter er i lære som ernæringsassistent eller køkkenassistent. En uddannelse om mad og ernæring 

Jeg vil gøre unge interesseret i mad

– De sidste fem år har jeg været interesseret i køkkenfaget. Jeg har arbejdet i køkkenet på et bowlingcenter, en produktionsskole og en sommerhøjskole. Og så var min lillesøster i gang med uddannelsen til ernæringsassistent, så nu skulle det være – nu skulle jeg have en uddannelse. Jeg ville ikke være kok; det er for stresset for mig. Som ernæringsassistent ved jeg på forhånd hvilken mad jeg skal lave og til hvem. Du arbejder med store portioner over en hel dag i et storkøkken.

Netop det med at jeg skal vide meget om sundhed og energiberegning tiltaler mig ved uddannelsen. Hvor sundt og usundt er det vi spiser? Det har jeg stor interesse for. Og så kan jeg være med til at gøre folk glade. Mht. fremtiden har jeg tænkt mest på at blive køkkenchef på en højskole eller efterskole om 5-10 år når jeg har fået stort kendskab til faget. Jeg kan godt lide at arbejde med unge og lære andre mennesker ting jeg kan.

 

Se her, hvordan du tilmelder dig!

Du kan starte den 3. april 2017 - eller den 9. august

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16

15 fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!