Øvelseshoveder er rykket hjem til frisørelever i skolepraktik

 

Mange virksomheder er nødt til at tænke kreativt i disse corona-tider. Det gælder også i skolepraktikken på TECHCOLLEGE, hvor blandt andre skolepraktikinstruktør Dorthe Frydendahl har arbejdet på at lave nye hjemmeopgaver til sine frisørelever.

Så da det blev muligt for hende at komme ind på salonen igen, besluttede hun sig derfor for at pakke udstyr til hver enkelt elev, så de kunne få deres fag i hænderne derhjemme.

- Vi havde lavet en masse teoretiske opgaver, men i skolepraktik handler det om, at eleverne skal have hænderne i håret, fortæller skolepraktikinstruktør Dorthe Frydendahl, som fik grønt lys til at indkøbe nye øvelseshoveder, så der var nok til, at alle elever kunne komme ud på skolen og låne udstyr med hjem.

Eleverne fik mulighed for at sende en liste med ønsker til ekstra udstyr som for eksempel spoler, hårnåle og saksesæt, som kunne hjælpe dem, når de skulle træne derhjemme. Og for at holde styr på, hvad eleverne fik tiden til at gå med, skulle de dokumentere deres hjemmearbejde i en dagbog og tage billeder undervejs og til sidst sende det hele til Dorthe.

- Jeg er meget tilfreds med det, som eleverne har lavet derhjemme. De har gjort det rigtig fint, og jeg tænker også, at det har givet dem fornyet inspiration ved at arbejde i nye miljøer, siger Dorthe Frydendahl.

Træning og et rigtigt hoved

Som skolepraktikelev har det også været en positiv måde at arbejde hjemme på, forklarer Cecilia Siray.

- Man savner selvfølgelig at være i skolepraktikken, mens man er hjemme. Men det har faktisk været mere roligt, fordi man kan sidde med det for sig selv og få lov til at arbejde i sit eget tempo, siger hun.

Cecilia Siray har blandt andet brugt øvelseshovedet til at træne sine opsætningsfærdigheder og øve sig i at lave bundfarve med tid. Hun var endda også så heldig at få lov til at øve striber på et rigtigt hoved.

- Min brors kæreste ringede og ville gerne have lysnet sit hår. Jeg havde jo i forvejen lånt folie til at lave striber, så vi skulle bare købe lidt afblegning. Og efter mange timers arbejde endte vi med et fint resultat, fortæller Cecilia Siray.

På mandag skal eleverne møde ind i skolepraktikken for at aflevere øvelseshovederne tilbage, inden de snart skal i gang med hovedforløb på skolen.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere