Frisørelever må sætte eget hår

 

Mens de fleste af os nok godt kan forestille os fjernundervisning, når snakken falder på eksempelvis dansk og matematik, så kan det straks være lidt sværere lige at forestille sig, hvordan man klarer de mere praktiske fag på erhvervsuddannelserne i disse dage, hvor der er lukket for fysisk undervisning på landets skoler.

På eksempelvis frisøruddannelsen her på TECHCOLLEGE har de da også været nødt til at tænke kreativt.

- Vi har selvfølgelig noget teori, som eleverne kan selvstudere og aflevere opgaver i, men vi er jo også nødt til at sørge for, at eleverne ikke går helt døde i det teoretiske, fortæller Lone Foged Thomsen, der er faglærer på frisøruddannelsen.

- Vores elever er vant til at lave en masse praktisk, så vi er nødt til at tænke på, at det er en enorm omvæltning for dem pludselig at skulle sidde derhjemme hele dagen og arbejde. Derfor forsøger vi at lave små indspark med praktiske opgaver, som de kan løse hjemmefra, for eksempel styling af eget hår, videoproduktion til Instagram, lakering af negle og andre lignende ting.

Selvom det er en - meget - uvant situation, som både elever og lærere skal navigere i, så er Lone Foged Thomsen dog ganske imponeret over gåpåmodet fra frisøreleverne.

- Eleverne havde fået besked om, at de skulle være klar online 8:15 mandag morgen, og selvom systemet drillede ret meget til at starte med, så sad alle eleverne klar. De har taget rigtigt godt imod de opgaver, vi har givet dem, og de løser dem og afleverer dem, så indtil videre har det været en rigtig positiv oplevelse af en ikke særlig positiv situation, fortæller frisørfaglæreren.

- Selvfølgelig bliver de også frustrerede over hele situationen - det gør vi alle jo, for det er en stressende tid med utroligt mange spørgsmål og usikkerheder. Men de har været positive, imødekommende og opbakkende, og nu er vores fornemmeste opgave at opretholde den gejst og det mod. Vi må bare lægge hjernerne i blød for at finde på nogle flere praktiske opgaver, de kan løse hjemmefra.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere