Danmarks bedste flisemurer anno 2021 er...

 

Fire dages konkurrence i disciplinen ‘flisemurer’ er nu vel overstået, og i murerhallen her på TECHCOLLEGE er der nu fundet en danmarkmester blandt fire unge, talentfulde og håbefulde flisemurere.

Et stort tillykke skal der derfor lyde til Kenny Bech Bruun, der til dagligt går på Rybners og er i lære hos Murerfirmaet Axel Poulsen A/S.

Når nu en pandemi, som vi ikke gider tale mere om, har gjort det umuligt at afholde det normale DM i Skills i 2021, har flere erhvervsfag i stedet valgt at holde mindre og decentrale danmarksmesterskaber.

I de seneste fire dage har det være flisemurerfaget, der har stået for skud, og lokationen, ja, det har været lige her på TECHCOLLEGE.

Fire deltagere gik torsdag morgen i gang med dette års opgave, og mens de har knoklet med at måle, skære, slibe, opsætte, rette, skære og slibe lidt mere, pudse og så videre, har der været åbent for tilskuere, uanset om det har været helt almindeligt flisemurerinteresserede danskere, besøg fra andre erhvervsskoler, murervirksomheder eller - ikke mindst - besøg fra de nordjyske folkeskoler.

Her har der - sideløbende med selve flisemurerkonkurrencen - været mulighed for at konkurrere med den dobbelte vinder af DM i Skills for flisemurere, Samuel Birk Axelsen, der nu gør sig som timelærer her på TECHCOLLEGE. Med erfaring fra både World Skills og EuroSkills - hvor det ved sidstnævnte blev til en sølvmedalje - har han om nogen indsigt i, hvad det kræver at konkurrere på højeste plan som flisemurer.

Men det var jo hovedkonkurrencen, der var i højsædet, og derfor skal der lyde en stor tak til de fire deltagere. Slutstillingen blev:

1. Kenny Bech Bruun, der til dagligt går på Rybners og er i lære hos Murerfirmaet Axel Poulsen A/S
2. Kristian Bak Hansen, der til dagligt går på EUC Nord og er i lære hos Hæstrup Murerforretning ApS
3. Victor Christian Bundgaard Jensen, der til dagligt går på TECHCOLLEGE og er i lære hos MT Højgaard A/S
4. Patrick Dahl Gråbæk, der til dagligt går på Tradium og er i lære hos Jorton A/S

Tjek galleriet herunder, hvor der er billeder af både deltagere, opgaverne, besøgende og - selvfølgelig - vinderkåringen.

 

Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere