I løbet af dit grundforløb skal du finde en virksomhed, som vil tage dig i lære på dit hovedforløb. Virksomhedskonsulenten kan støtte dig i at finde en virksomhed, men det er dit eget ansvar at finde en læreplads. Brug dit netværk, spørg rundt omkring, mød op i virksomheder og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste.
Finder du ikke en læreplads, inden du skal bruge en for at kunne fortsætte på hovedforløbet, kan du søge om en plads i skoleoplæringen.
Kan du ikke finde en læreplads og fortsætte din uddannelse til kok, smørrebrød og catering, gourmetslagter eller ernæringsassistent, kan du komme i skoleoplæring.
Skoleoplæring for gastronom, gourmetslagter og ernæringsassistent ligger på Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. Her driver vi kantine for hele skolen.
Der er naturligvis et stort fagligt fokus hos os, og vi prioriterer også det gode arbejdsmiljø, så du bliver godt rustet til at få en læreplads i en virksomhed.
Der arbejder 15-20 elever i vinterhalvåret og typisk er alle ude at arbejde i sommerrestauranter/hoteller i sommerhalvåret. Den daglige mødetid er kl. 6 - 13.30 eller 7 – 14.30, og arbejdet foregår som i et hvilket som helst andet køkken. Skoleoplæringsinstruktøren er din køkkenchef, og han tilrettelægger arbejdet og fordeler opgaverne mellem eleverne. Eleverne planlægger nogle gange selv deres dag - det afhænger af dagens arrangementer. Indkøb og beregninger er en del af denne proces. Afhængig af opgaverne den konkrete dag arbejder du sammen med andre eller alene. Præcis som i et hvilket som helst andet køkken.
Virksomhedskonsulenten og skoleoplæringsinstruktørerne har et godt samarbejde med mange af landsdelens køkkener og finder på den måde hurtigt lærepladser til lærlingene. Du er i udgangspunktet egnet til en plads i skoleoplæring, hvis du har bestået grundforløb 2 på gastronom-, gourmetslagter- eller ernæringsassistentuddannelsen.