Gourmetslagter

 

Uddannelsesstart og ansøgningsfrist

Startdato 20.01.25 (ansøgningsfrist: 05.01.25)

Som gourmetslagter laver du lækre udskæringer, anretter dem i kølemontrer, tilbereder mad og servicerer kunder. Du kan rådgive om, hvordan kødet skal tilberedes og hvilke drikkevarer og tilbehør, der egner sig dertil.

Start på gourmetslagteruddannelsen

Varighed:
Maks. 4 år

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg 

På uddannelsen lærer du at foretage opskæring; både det, der hedder grovopskæring – den første opdeling af det slagtede dyr – og så detailopskæringen, hvor de produkter, der sælges i butikken, bliver til. Du lærer også at tilberede kødvarer, så de kan sælges som færdig- retter i butikken. Det kan være koge- eller stegeretter, salater, forskellige pølsetyper eller fx færdige frokostplatter. Der er to specialer på uddannelsen: butiksslagter og delikatesseslagter. Alt efter hvilket speciale, du vælger, lærer du at lave smukke udskæringer af kød, der sælges råt i butikken eller at tilberede kød og andre råvarer, så de er lige til at putte på brødet eller i munden.

Her kan du se eksempler på fag og emner, som man arbejder med på gourmetslagteruddannelsen:

  • Salg og service
  • Kalkulation
  • Detailopskæring
  • Ernæringslære
  • Butiksopbygning
  • Måltidsløsninger
  • Eksponering og kundebetjening
  • Pølsemageri
  • Opskæring af vildt
  • Charcuteri
  • Catering
  • Dansk
  • Naturfag
  • Samfundsfag
  • Grovopskæring
  • Tilberedning
  • Detailhandel
  • Egenkontrol

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner og se svendebilleder her.

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på gourmetslagteruddannelsen to gange om året.

Specialer på gourmetslagteruddannelsen

Butiksslagter

Vil du være butiksslagter, øver du dig meget i fx udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks/bøffer og afpudsning af fedt og sener. Fremstilling af småkød og hakket kød er også vigtige opgaver. Du tilbereder kød til pålægsvarer som rullepølse, medisterpølse, postejer og patéer. Du lærer også at ryge, koge, stege og salte kødet.

Pølsemager

En pølsemager arbejder med udskæringer og forædling af forskellige kødstykker. Du lærer at fremstille  grill-, middags- og pålægspølser samt spegepølser. Vi laver forskellige saltede, tørrede og røgede pålægsprodukter, danske og udenlandske specialiteter. Du kommer til at kende til teorien og teknikkerne bag det traditionsbundne håndværk, og du kommer til at 
arbejde med prisberegninger af de produkter, du producerer.

Delikatesseslagter

Vil du være delikatesseslagter, tilbereder du kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Du fremstiller koge- og stegeretter samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken. Et vigtigt aspekt for slagtere med dette speciale er tilberedning af smørrebrød og platter eller hele buffetanretninger. Her lægges der ikke kun vægt på, at smagen og kvaliteten er i orden – maden skal også præsenteres på en indbydende og appetitvækkende måde. Arbejdet i delikatesseafdelingen omfatter selvfølgelig også et stort element af kundebetjening.

Skoleoplæring

Kan du ikke finde en læreplads som gourmetslagter, kan du fortsætte din uddannelse i Techcolleges skoleoplæring.

Videreuddannelse som gourmetslagter

Som gourmetslagter kan du videreuddanne dig til fx serviceøkonom, procesteknolog eller handelsøkonom.

Adgangskrav og tilmelding

Du kan læse mere om adgangskrav og tilmelding til gourmetslagteruddannelsen her.

Kontakt en vejleder

Du er velkommen til at snakke med fx en vejleder, hvis du har spørgsmål til gourmetslagteruddannelsen
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Henry Purkær
Virksomhedskonsulent
Louise Christensen
Uddannelsessekretær

Lærere på gourmetslagter

Jesper Kjær Pløger
Faglærer
Line Søe Larsen
Faglærer
Malik Andreas Riber Derdour
Faglærer
Niels Peter Olsen
Timelærer
Torben Holm
Faglærer

Ledelsen

David Dahl Tjell
Uddannelseschef