Bliv industritekniker

 

Uddannelsen til industritekniker er den moderne uddannelse til maskinarbejder. I dag består en stor del af arbejdet i at programmere og arbejde med computerstyrede systemer. Som industritekniker skal du være teknisk altmuligmand. Det vil sige, at du både skal installere og reparere forskellige typer maskiner på store industrivirksomheder. Det kan være alt fra kraner til skibsmotorer eller computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien

Kommer du direkte fra folkeskolen (9./10. klasse), skal du starte på fagretningen (GF1) Konstruktion, produktion og biler. Er det mere end et år siden, at du gik ud af folkeskolen, begynder du på grundforløb 2 (GF2).

Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på industriteknikeruddannelsen to gange om året.

Fordelsuddannelse

Hvis du starter som industritekniker, har du rigtig gode chancer for at finde en praktikplads. Industriteknikeruddannelsen er nemlig en fordelsuddannelse, og det betyder, at her er mange praktikpladser at vælge imellem.

Vinder af DM i Skills 2020 for industriteknikere

Industritekniker Sander Hem Münchow, som er i lære hos Nymann Teknik, løb ved dette års DM i Skills med guldet for industriteknikere. Har du ligesom Sander mod på at træne dit talent og konkurrere med det? Så har du altså mulighed for det som elev på industriteknikeruddannelsen.

 

Læs mere her, om hvordan det gik for TECHCOLLEGE til DM i Skills 2020.

Foto: Per Daugaard

Foto: Per Daugaard

Begynd på industriteknikeruddannelsen

Varighed:
Maks. 4½ år.
Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.


Fag:
Dansk, engelsk, matematik, fysik, CNC-, CAD- og CAD/CAM-teknik, konventionel spåntagende bearbejdning, materiale- og bearbejdningsforståelse, måleteknik, automation og teknisk innovation m.fl.

Det lærer du på industriteknikeruddannelsen

Som industriteknikerelev lærer du om planlægning og programmering af produktionsforløb på CNC-styrede maskiner og produktionsanlæg (CNC står for ’computer numerical control’ og betyder computerstyring af maskiner), og du lærer at lave konstruktions- og produktionsopgaver ved brug af CAD/CAM (’computer aided design’ og ’computer aided manufacturing’ – altså former for computerstøttet planlægning og produktion). Men du lærer også om opbygning af el-tekniske, væsketryk- og lufttrykbaserede kredsløb, fejlfinding og fejlretning på de forskellige anlæg og om, hvordan man
udvikler nye maskiner og produkter. Uddannelsen dækker også de håndværksmæssige fag som fx fræsning og svejsning.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på industriteknikeruddannelsen:

  • Teknisk innovation
  • CNC-teknik
  • CAD-teknik
  • CAD/CAM
  • Konventionel bearbejdning
  • Måleteknik

Hvis du har lyst til at vide mere om uddannelsens indhold, kan du læse mere i vores lokale undervisningsplaner.

Skolepraktik

Hvis du ikke kan finde en læreplads som industritekniker, har du mulighed for at fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Adgangskrav og tilmelding

Snak med os

Har du stadig spørgsmål til industriteknikeruddannelsen? Så hiv fat i vores leder, vejleder eller praktikpladskonsulent
Jesper Frydkjær Pedersen
Uddannelsesleder
Flemming Klitgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Kim Søgaard Nielsen
Praktikpladskonsulent

Lærere på industritekniker

Kenneth Mølgaard Abel
Timelærer
Martin Bach Christensen
Faglærer
Martin Rishøj
Faglærer
Peter Mikkelsen
Faglærer
Thomas Hornbeck Hald
Faglærer
True Tylak Nørrevang
Faglærer

Direktørens første møde med DM i Skills

TECHCOLLEGE fik ny direktør i august 2019 i skikkelse af Søren Samuelsen, og DM i Skills 2020 var dermed hans første møde med danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser. Vi har klippet en lille video sammen, hvor Søren Samuelsen fortæller om oplevelsen, indtrykkende og opbakningen fra alle sider, krydret med lidt billeder fra selve arrangementet.