Lastvognsmekaniker

 

Uddannelsesstart og tilmeldingsfrist

Startdato 09.08.21 (ansøgningsfrist: 25.07.21)
Startdato 17.01.22 (ansøgningsfrist: 02.01.22)

Som lastvognsmekaniker reparerer og vedligeholder du lastbiler, busser og påhængsvogne. Du justerer bremser, motorer og styretøj, ligesom du finder og retter fejl lastbiler og bussers elektroniske systemer. Som lastvognsmekaniker får du både olie på fingrene – og en stor del af arbejdet foregår også med at fejlfinde på en PC. Derfor skal en lastvognsmekaniker også interessere sig for IT og den teknologiske udvikling inden for faget.

Start på lastvognsmekaniker-uddannelsen

Uddannelsens varighed:
Maks. 4½ år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.

Sted: 
Teglværket 2, 9440 Nørresundby. 


Fag:
Dansk, engelsk, matematik, fysik, benzin- og dieselmotorer, styretøj og undervogn, bremser, elektriske systemer i lastvogne, transmission, kvalitet og service på værksteder m.fl.

Det lærer du:

Under uddannelsen lærer du en masse om motorer, bremser, automatik og styretøj, og du kommer til at arbejde på bilernes karrosseri. Du får også grundigt kendskab til klimaanlæg og elektriske systemer. Du bliver undervist i at snakke med kunder og betjene dem, ligesom du lærer at bruge en computer i dit arbejde. Du kommer også til at vide noget om arbejdsmiljø og sikkerhed, og du får undervisning i færdselslære. Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr og får konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele. Du lærer at finde fejl og reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj. Du får kendskab til både benzin- og dieselmotorer og til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer.

Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi dig, at du har dansk og engelsk på E-niveau, inden du starter. Der kan ikke udstedes GF2-uddannelsesbevis, hvis du ikke har opfyldt alle overgangskrav. Kontakt gerne vejlederen, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Du kan læse mere om lastvognsmekaniker-uddannelsens indhold i de lokale undervisningsplaner.

Men er det mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på lastvognsmekaniker-uddannelsen to gange om året.

Nyt pigenetværk er skudt i gang

Skolens nye pigenetværk CURIOUS er nu for alvor en realitet. Seks engagerede piger fra både erhvervsuddannelserne og HTX var med til opstartsworkshoppen, hvor der blev delt erfaringer og snakket om styrken ved at være kvinde i et mandefag.

Videreuddannelse som lastvognsmekaniker

Som lastvognsmekaniker kan du videreuddanne dig til fx autoteknolog, driftsteknolog – offshore eller produktionsteknolog.

Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.

Skolepraktik

Finder du ikke læreplads som lastvognsmekaniker, har du mulighed for at fortsætte hos TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Fordelsuddannelse

Starter du på lastvognsmekanikeruddannelsen vil du have gode chancer for at finde en læreplads. Uddannelsen er nemlig en fordelsuddannelse.

Adgangskrav og tilmelding

Du kan få mere info om tilmelding og adgangskrav til lastvognsmekaniker-uddannelsen her.

Tag en snak med os

Sidder du tilbage med spørgsmål til lastvognsmekaniker-uddannelsen? Snak med vores vejleder eller praktikpladskonsulent
Flemming Klitgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Jytte Margrethe Dannevig
Praktikpladskonsulent
Anne Kirstine Bjerregaard Jacobsen
Uddannelsessekretær
Charlotte Høyrup Svirkær
Uddannnelsessekretær

Lærere på lastvognsmekaniker

Aksel Lyng Thørholm
Faglærer
Jesper Nielsen
Faglærer
Ole Raal
Faglærer
Steen Winther Nielsen
Faglærer

Fra skolebænk til landshold

To tidligere elever fra TECHCOLLEGE er kommet på henholdsvis tjener- og kokkelandsholdet. Hverken Per Tougaard Poulsen eller Cecilie Bunk Pedersen er dog det, man kan kalde uerfarne, når det kommer til konkurrencer.

Ledelsen

Jakob Tønsberg Pilgaard
Konstitueret praktikcenterchef
Uddannelsesleder
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Flemming i en halv time

Book et online møde her