Lastvognsmekaniker

 

Uddannelsesstart og ansøgningsfrist

Startdato 12.08.24 (ansøgningsfrist: 28.07.24)
Startdato 20.01.25 (ansøgningsfrist: 05.01.25)

Som lastvognsmekaniker reparerer og vedligeholder du lastbiler, busser og påhængsvogne. Du justerer bremser, motorer og styretøj, ligesom du finder og retter fejl lastbiler og bussers elektroniske systemer. Som lastvognsmekaniker får du både olie på fingrene – og en stor del af arbejdet foregår også med at fejlfinde på en PC. Derfor skal en lastvognsmekaniker også interessere sig for IT og den teknologiske udvikling inden for faget. Fremtiden byder på el- og hybridteknologi, så det lærer du også på uddannelsen.

Start på lastvognsmekaniker-uddannelsen

Uddannelsens varighed:
Maks. 4½ år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.

Sted: 
Teglværket 2, 9440 Nørresundby. 


Fag:
Dansk, engelsk, matematik, fysik, benzin- og dieselmotorer, styretøj og undervogn, bremser, elektriske systemer i lastvogne, transmission, kvalitet og service på værksteder m.fl.

Det lærer du:

Under uddannelsen lærer du en masse om motorer, bremser, automatik og styretøj, og du kommer til at arbejde på bilernes karrosseri. Du får også grundigt kendskab til klimaanlæg og elektriske systemer. Du bliver undervist i at snakke med kunder og betjene dem, ligesom du lærer at bruge en computer i dit arbejde. Du kommer også til at vide noget om arbejdsmiljø og sikkerhed, og du får undervisning i færdselslære. Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr og får konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele. Du lærer at finde fejl og reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj. Du får kendskab til både benzin- og dieselmotorer og til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer.

Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi, at du har dansk og engelsk på E-niveau, inden du starter. Hvis du ikke har dansk eller engelsk på E-niveau (eller højere), skal vi gerne hjælpe dig opnå disse kompetencer. Det gør vi ved at tilbyde dig et "turboforløb". Du vil typisk blive indkaldt til afdelingen på Øster Uttrup Vej efter grundforløbet, hvor du på et 2 ugers intensivt forløb kan afslutte et fag. Mangler du begge fag vil det således være tale om 2 x 2 ugers ekstra undervisning.

Du kan læse mere om lastvognsmekaniker-uddannelsens indhold i de lokale undervisningsplaner.

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på lastvognsmekaniker-uddannelsen to gange om året.

Videreuddannelse som lastvognsmekaniker

Som lastvognsmekaniker kan du videreuddanne dig til fx autoteknolog, driftsteknolog – offshore eller produktionsteknolog.

Skoleoplæring

Finder du ikke læreplads som lastvognsmekaniker, har du mulighed for at fortsætte hos TECHCOLLEGEs skoleoplæring.

Adgangskrav og tilmelding

Du kan få mere info om tilmelding og adgangskrav til lastvognsmekaniker-uddannelsen her.

Tag en snak med os

Sidder du tilbage med spørgsmål til lastvognsmekaniker-uddannelsen? Snak med vores vejleder eller virksomhedskonsulent.
Maria Louise Væver
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Træffes mandag til torsdag 12-14 Fredag 10-12
Simon Kragelund
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Jytte Margrethe Dannevig
Virksomhedskonsulent
Anne Kirstine Bjerregaard Jacobsen
Uddannelsessekretær
Stine Bundgaard Frandsen
Uddannelsessekretær

Lærere på lastvognsmekaniker

Aksel Lyng Thørholm
Faglærer
Jesper Nielsen
Faglærer
Ole Raal
Faglærer

Ledelsen

Jakob Tønsberg Pilgaard
Uddannelseschef