Bliv lastvognsmekaniker

 

28

dage til næste ansøgningsfrist

Som lastvognsmekaniker reparerer og vedligeholder du lastbiler, busser og påhængsvogne. Du justerer bremser, motorer og styretøj, ligesom du finder og retter fejl lastbiler og bussers elektroniske systemer. Som lastvognsmekaniker får du både olie på fingrene – og en stor del af arbejdet foregår også med at fejlfinde på en PC. Derfor skal en lastvognsmekaniker også interessere sig for IT og den teknologiske udvikling inden for faget.

Du skal begynde på fagretningen (GF1) Konstruktion, produktion og biler, hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Men er det mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2).

Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på lastvognsmekaniker-uddannelsen to gange om året.

Start på lastvognsmekaniker-uddannelsen

Uddannelsens varighed:
Maks. 4½ år.
Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.


Fag:
Dansk, engelsk, matematik, fysik, benzin- og dieselmotorer, styretøj og undervogn, bremser, elektriske systemer i lastvogne, transmission, kvalitet og service på værksteder m.fl.

Det lærer du som lastvognsmekaniker-elev

Under uddannelsen lærer du en masse om motorer, bremser, automatik og styretøj, og du kommer til at arbejde på bilernes karrosseri. Du får også grundigt kendskab til klimaanlæg og elektriske systemer. Du bliver undervist i at snakke med kunder og betjene dem, ligesom du lærer at bruge en computer i dit arbejde. Du kommer også til at vide noget om arbejdsmiljø og sikkerhed, og du får undervisning i færdselslære. Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr og får konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele. Du lærer at finde fejl og reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj. Du får kendskab til både benzin- og dieselmotorer og til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer.

Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi dig, at du har dansk og engelsk på E-niveau, inden du starter. Der kan ikke udstedes GF2-uddannelsesbevis, hvis du ikke har opfyldt alle overgangskrav. Kontakt gerne vejlederen, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Du kan læse mere om lastvognsmekaniker-uddannelsens indhold i de lokale undervisningsplaner.

 

 

Skolepraktik

Finder du ikke læreplads som lastvognsmekaniker, har du mulighed for at fortsætte hos TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Videreuddannelse efter lastvognsmekaniker-uddannelsen

Som lastvognsmekaniker kan du videreuddanne dig til fx autoteknolog, driftsteknolog – offshore eller produktionsteknolog.

Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.

Adgangskrav og tilmelding

Tag en snak med en vejleder

Sidder du tilbage med spørgsmål til lastvognsmekaniker-uddannelsen? Snak med vores vejleder.
Flemming Klitgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Kris Ankerstjerne Christensen
Praktikpladskonsulent

Lærere på lastvognsmekaniker

Aksel Lyng Thørholm
Faglærer
Jesper Nielsen
Faglærer
Ole Raal
Faglærer
Palle Nielsen
Faglærer
Steen Winther Nielsen
Faglærer

Frisørsalonen Klipoteket kåret som Årets Læreplads

En frisørtid hos salon Klipoteket i Svenstrup udspillede sig torsdag noget anderledes end normalt. Det endte nemlig med en kåring som Årets Læreplads 2019. Læs mere på techcollege.dk