Personvognsmekaniker

 

Som personvognsmekaniker kan du både reparere biler med din svensknøgle og med avancerede computerprogrammer. Du arbejder på et værksted, hvor du arbejder med fejlfinding, reparationer og vedligeholdelse, ligesom du betjener og rådgiver dine kunder.
Før i tiden var en mekaniker en håndværkertype, der skruede på biler. Han kunne ofte høre, se og føle sig frem til problemerne, og arbejdet bestod i at skille motoren ad og reparere fejlene mekanisk. Nu er mekanikerens arbejde mere teknisk, og fremtidens mekaniker skal derfor have større viden om og interesse for computerprogrammer, fysik/kemi og el-arbejde.

Skal du begynde lige efter folkeskolen (9./10. klasse), skal du starte på fagretningen (GF1) Konstruktion, produktion og biler. Hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2).

Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på personvognsmekaniker-uddannelsen to gange om året.

Begynd som elev på personvognsmekaniker-uddannelsen

Varighed:
Maks. 4½ år.
Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.


Fag:
Dansk, engelsk, matematik, fysik, benzin- og dieselmotorer, styretøj og undervogn, bremser, elektriske systemer i personvogne, transmission, komfort og sikkerhed, kvalitet og service på værksteder m.fl.

Hvad lærer du på personvognsmekaniker-uddannelsen?

Her lærer du om motorer, bremser, automatik og styretøj, og du vil arbejde på bilernes karrosseri. Du får også kendskab til klimaanlæg og elektriske systemer. Du bliver undervist i at snakke med kunder og betjene dem, ligesom du lærer at bruge en computer i dit arbejde. Du kommer også til at vide noget om arbejdsmiljø og sikkerhed, og du får undervisning i færdselslære. På grundforløbet lærer du desuden det sikkerhedsmæssige udstyr at kende og får konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele. Du lærer at finde fejl, reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj.


Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi, at du har dansk og engelsk på E-niveau, inden du starter. Der kan ikke udstedes GF2-uddannelsesbevis, hvis du ikke har opfyldt alle overgangskrav. Kontakt gerne vejlederen, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Læs mere om uddannelsen til personvognsmekaniker i vores lokale undervisningsplaner. 

Skolepraktik

Du kan fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGE Praktikcenter, hvis du ikke finder en læreplads.

Videreuddannelse efter uddannelsen

Som personvognsmekaniker kan du videreuddanne dig til fx autoteknolog, automationsteknolog, driftsteknolog – offshore eller produktionsteknolog.

Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.

Adgangskrav og tilmelding

Hvis du vil vide mere om tilmelding og adgangskrav til personvognsmekaniker-uddannelsen, kan du læse mere lige her. 

Kontakt os

Har du spørgsmål til uddannelsen? Så tag fat i os.
Jakob T. Pilgaard
Uddannelsesleder
Flemming Klitgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Kris Ankerstjerne Christensen
Praktikpladskonsulent

Lærere på personvognsmekaniker

Bjørn Leed Petersen
Faglærer
Brian Nielsen
Faglærer
Jesper Kallestrup Lassen
Faglærer
Jørgen Berthelsen
Faglærer
Nicolai Hermansen
Faglærer
Ole Raal
Faglærer
Palle Nielsen
Faglærer
Steen Winther Nielsen
Faglærer

Direktørens første møde med DM i Skills

TECHCOLLEGE fik ny direktør i august 2019 i skikkelse af Søren Samuelsen, og DM i Skills 2020 var dermed hans første møde med danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser. Vi har klippet en lille video sammen, hvor Søren Samuelsen fortæller om oplevelsen, indtrykkende og opbakningen fra alle sider, krydret med lidt billeder fra selve arrangementet.