Personvognsmekaniker

 

Uddannelsesstart og tilmeldingsfrist

Startdato 13.01.23 (ansøgningsfrist: 01.01.23)
Startdato 14.08.23 (ansøgningsfrist: 30.07.23)

Som personvognsmekaniker kan du både reparere biler med din svensknøgle og med avancerede computerprogrammer. Du arbejder på et værksted, hvor du arbejder med fejlfinding, reparationer og vedligeholdelse, ligesom du betjener og rådgiver dine kunder.
Før i tiden var en mekaniker en håndværkertype, der skruede på biler. Han kunne ofte høre, se og føle sig frem til problemerne, og arbejdet bestod i at skille motoren ad og reparere fejlene mekanisk. Nu er mekanikerens arbejde mere teknisk, og fremtidens mekaniker skal derfor have større viden om og interesse for computerprogrammer, fysik/kemi og el-arbejde.

Begynd som elev på personvognsmekaniker-uddannelsen

Varighed:
Maks. 4½ år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 5 år.

Sted: 
Teglværket 2, 9440 Nørresundby.

Hvad lærer du på personvognsmekaniker-uddannelsen?

Her lærer du om motorer, bremser, automatik og styretøj, og du vil arbejde på bilernes karrosseri. Du får også kendskab til klimaanlæg og elektriske systemer. Du bliver undervist i at snakke med kunder og betjene dem, ligesom du lærer at bruge en computer i dit arbejde. Du kommer også til at vide noget om arbejdsmiljø og sikkerhed, og du får undervisning i færdselslære. På grundforløbet lærer du desuden det sikkerhedsmæssige udstyr at kende og får konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele. Du lærer at finde fejl, reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj.


Fag:
Dansk, engelsk, matematik, fysik, benzin- og dieselmotorer, styretøj og undervogn, bremser, elektriske systemer i personvogne, transmission, komfort og sikkerhed, kvalitet og service på værksteder m.fl.

Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi, at du har dansk og engelsk på E-niveau, inden du starter. Hvis du ikke har dansk eller engelsk på E-niveau (eller højere), skal vi gerne hjælpe dig opnå disse kompetencer. Det gør vi ved at tilbyde dig et "turboforløb". Du vil typisk blive indkaldt til afdelingen på Øster Uttrup Vej efter grundforløbet, hvor du på et 2 ugers intensivt forløb kan afslutte et fag. Mangler du begge fag vil det således være tale om 2 x 2 ugers ekstra undervisning.

Læs mere om uddannelsen til personvognsmekaniker i vores lokale undervisningsplaner. 

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på personvognsmekaniker-uddannelsen to gange om året.

VM Auto gør undervisningen mere værkstedsnær

På personvognsmekanikernes grundforløb køres der et forsøg med at få skoletiden til at ligne tiden i lære hos mester mere. Selvfølgelig for at skabe et interessant miljø for eleverne, men i lige så høj grad for at klæde eleverne endnu bedre på til at starte i lære efter grundforløbet. Velkommen hos VM Auto.

Videreuddannelse efter uddannelsen

Som personvognsmekaniker kan du videreuddanne dig til fx autoteknolog, automationsteknolog, driftsteknolog – offshore eller produktionsteknolog.

Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.

Skoleoplæring

Du kan fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGEs skoleoplæringscenter, hvis du ikke finder en læreplads.

Adgangskrav og tilmelding

Hvis du vil vide mere om tilmelding og adgangskrav til personvognsmekaniker-uddannelsen, kan du læse mere lige her. 

Kontakt os

Har du spørgsmål til uddannelsen? Så tag fat i os.
Flemming Klitgaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Jytte Margrethe Dannevig
Lærepladskonsulent
Anne Kirstine Bjerregaard Jacobsen
Uddannelsessekretær
Charlotte Høyrup Svirkær
Uddannnelsessekretær

Lærere på personvognsmekaniker

Bjørn Leed Petersen
Faglærer
Brian Nielsen
Faglærer
Christian Varga Christensen
Faglærer
Jesper Kallestrup Lassen
Faglærer
Jørgen Berthelsen
Faglærer
Mads Nørgaard Nielsen
Faglærer
Nicolai Hermansen
Faglærer
Niels Ildal Christensen
Faglærer
Ole Raal
Faglærer
Peter Thøgersen
Faglærer
Steen Winther Nielsen
Faglærer

Høj sol og stærk konkurrence ved Tech Challenge 2022

Tech Challenge 2022 er nu vel overstået, og det blev en dag, hvor vejret næsten viste sig fra en lige så god side som de mange nye elever, der dystede om sejren og at blive indehaver af vandrepokalen i det næste års tid.

Ledelsen

Jakob Tønsberg Pilgaard
Uddannelseschef
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Flemming i en halv time

Book et online møde her