Webudvikler

 

Start 14. december - ring til Maria

Der er stadig ledige pladser til december-opstarten. Ring eller send en mail til Maria, der er vejleder på uddannelsen. 

Maria Væver
Uddannelses- og erhvervsvejleder

Går du rundt med en drøm om at udvikle hjemmesider og webbaserede løsninger for forskellige virksomheder og private? Så er webudvikler-uddannelsen lige noget for dig.

Som webudvikler lærer du at kode og programmere brugerfladen til hjemmesider, apps og webbaserede løsninger. Du lærer også at planlægge, styre og gennemføre produktioner i samarbejde med dine studiekammerater.

Kort sagt vil du lære et håndværk, som giver dig gode og rige muligheder for at sikre dig et spændende job i en virksomhed herhjemme eller i udlandet.

Webudvikler - en digital håndværker

På webudvikler-uddannelsen fokuserer vi meget på kode og programmering som det centrale håndværk.

På grundforløbet vil du blive introduceret for de basale kodesprog som HTML, CSS og JavaScript efter gældende standarder, og du vil lære de grundlæggende elementer i en grafisk produktion til web.

På hovedforløbet dykker vi dybere ned i programmeringsfaget, hvor vi bruger JavaScript og dertil relaterede værktøjer til at hente, formidle og præsentere forskellige former for indhold. Du vil lære at anvende webteknologier som kommunikation mellem brugerflade og eksterne datakilder og de grundlæggende elementer bag en dynamisk webløsning. Du vil også lære om, hvordan du bygger en App, forskellige CMS-løsninger og digital handel i form af en webshop.

Varighed: Maks 2 år og 3 måneder
Sted: Uddannelsen foregår på Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg. Læs om afdelingen.

Det meste af undervisningen på webudvikleruddannelsen foregår foran en computer på skolen, da uddannelsen er skolebaseret. Det betyder også, at du ikke behøver en praktikplads for at gennemføre uddannelsen.

Undervisningen er planlagt sådan, at der ikke er langt imellem teori og praksis – det vil sige, at du får mange gode muligheder for at prøve det lærte af.

I faget Praktisk Webudvikling vil du komme til at arbejde med virkelighedsnære opgaver, hvor løsningerne vil blive set og brugt af andre elever og lærere på skolen.

Det lærer du på uddannelsen

  • Kodning/opsætning af hjemmesider i HTML og CSS
  • Programmering i JavaScript, NodeJS og React
  • API og Dataservices
  • Projekthåndtering og agile arbejdsmetoder
  • Problembaseret projektarbejde
  • Faglig fornyelse og ansvar for egen læring

 

Med vilje skal web udvikles

Det teknologiske fundament bag en webudviklers arbejde er mangfoldigt og i konstant forandring.

Der kommer hele tiden nye opdateringer, metoder og teknologier, og derfor skal du være indstillet på løbende at opdatere din viden og færdigheder for at være trit med udviklingen.

En del af undervisningen vil give dig teknikker og rutiner til at følge med den hastige udvikling og det hektiske arbejdsliv, der finder sted i virksomhederne. Men det kræver også selvstændig vilje at blive en dygtig webudvikler.

Adgangsbegrænsning og kvotepladser

Der er adgangsbegrænsning til uddannelsen som webudvikler. Det betyder, at du skal søge i ekstra god tid og til en samtale, før du kan blive tildelt en af kvotepladserne. 

Kontakt vejlederen i bunden af siden for at høre mere om, hvordan du søger en kvoteplads.

Mulighed for praktik

På både grund- og hovedforløb har du mulighed for at komme i praktik i en virksomhed herhjemme eller i udlandet i op til tre uger.

Som et led i uddannelsen lærer du om branchekendskab og jobsøgning, og herigennem får du mulighed for at skrive og sende en ansøgning om et praktikforløb til en virksomhed efter eget valg.

Projekter i udlandet

Som noget helt nyt kan du i løbet af hovedforløbet få mulighed for at deltage i et Erasmus+ projekt i udlandet. Erasmus+ er EU's uddannelsesprogram som uddeler midler til projekter mellem institutioner og organisationer i Danmark og de europæiske lande.

I 2020 var ti elever afsted i tre uger på Gran Canaria, hvor de udviklede en app i samarbejde med en skole i Las Palmas.

Grundforløb 2

Er det mere end et år siden, at du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på webudvikleruddannelsen en gang om året.

Fællesskab og studiemiljø

Læring er i høj grad bundet op på fællesskab og faglige relationer og de værdier, vi skaber sammen omkring det faglige miljø. På webudvikleruddannelsen lægger vi derfor stor vægt på gode relationer med og iblandt eleverne og det studiemiljø, der omgiver os.

Der skal være plads til at studere sammen og hver for sig i forskellige rum. Der skal også være plads til at feste og hygge og danne gode, solide venskaber, som man kan tage med sig videre. Det er hårdt arbejde at lære nyt, men det må samtidig også gerne være både hyggeligt og sjovt.

En fremtid med muligheder

Uddannelsen som webudvikler vil kvalificere dig til en bred vifte af job indenfor programmering og informationsarkitektur, som både vil udfordre din tekniske ekspertise, dine kreative talenter og dine evner til kommunikation og samarbejde.

Du vil kunne opnå en central position i forskellige organisationers og virksomheders kommunikation på nettet – og være med til at forme kommunikationen og forberede den på fremtiden.

Nyt pigenetværk er skudt i gang

Skolens nye pigenetværk CURIOUS er nu for alvor en realitet. Seks engagerede piger fra både erhvervsuddannelserne og HTX var med til opstartsworkshoppen, hvor der blev delt erfaringer og snakket om styrken ved at være kvinde i et mandefag.

Kontakt

Du er mere end velkommen til at tage fat i vores vejleder, hvis du har spørgsmål til webudvikleruddannelsen.
Maria Væver
Uddannelses- og erhvervsvejleder

Lærere på webudvikler

Heinz Kanstrup
Faglærer
Sarangan Thedchanamoorthy
Faglærer
Susi Fjeld Hansen
Faglærer
Tim Vinter Sørensen
Faglærer

Årets Læreplads 2020 er Polyteknik

Titlen som Årets Læreplads 2020 gik til teknologivirksomheden Polyteknik i Østervrå. Det var industriteknikerlærlingen Charlotte Sig Christensen, som havde indstillet sin læreplads til den fornemme pris.

Ledelsen

Rasmus Nygaard
Uddannelsesleder