Arbejde på eller nær spænding, L-AUS opdatering - Online kursus

 
Kursus starter den 19.10.2020

Arbejde på eller nær spænding, L-AUS opdatering - Online kursus

Online kurset tilbydes følgende datoer kl. 8.15-12.00.

Vælg mellem 

den 19.10.2020 eller
den 24.11.2020

Læringspunkter under kurset:

  • Kendskab til regler og retningslinjer i Bekendtgørelsen om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer, bek. 1082 (Installationsbekendtgørelsen).
  • Kendskab til European Standard, drift af elektriske installationer og elektriske anlæg (DS/EN 50110-1) vedrørende arbejde på elektriske installationer og anlæg.
  • Kendskab til at vurdere risiko i forhold til at undgå stød og forbrænding ved målinger og arbejde under spænding (lavspænding og ekstra lav spænding (ELV).

Bemærk kurset er uden førstehjælp.

Målgruppe
Alle som skal arbejde på eller nær spænding og som skal have den årlige lovpligtige L-AUS opdatering. 

Så snart du er tilmeldt kurset, modtager du en kursusinvitation i din e-boks, hvor du får nærmere information om online undervisningen, hvordan du logger ind på undervisningsplatform, dit login osv. 


Underviser på kurset:


Morten Kristensen Wium
Faglærer
Morten Kristensen Wium er uddannet elektriker og dertil både elinstallatør og projektleder. Desuden har han en ATEX-diplomuddannelse. Morten har 23 års erfaring som elinstallatør, bl.a. som driftsleder ved Grønlands Elforsyning, Nukissiorfiit, og han har også været myndighedsperson for Grønlands Elmyndighed i 11 år. I 2016 var Morten med til at tilrette EN 50110-1 (L-AUS reglerne). Siden 2004 har Morten undervist i bl.a. SBEi (Stærkstrømsbekendtgørelsen Elektriske installationer), L-AUS og AUS kl. 1, ATEX samt førstehjælp. Morten lægger stor vægt på, at hans kursister lærer at forstå og bruge SBEi, så de kan arbejde sikkert på elektriske anlæg såvel spændingsløst som under spænding.
AMU-nr Fag Dage
48080 Arbejde på eller nær spænding - introduktion 0,50

Det siger vores kursister...

I tirsdags tog jeg sammen med min kollega et onlinekursus i L-AUS, fordi det var viden, som vi stod og skulle bruge i vores arbejde. Vi oplevede lidt opstartsvanskeligheder på kurset, men onlineformen var i og for sig god. Man skulle lige vænne sig til at få læring på den måde, og man kunne nok godt anbefale, at man brugte høretelefoner undervejs, så man kunne fordybe sig i indholdet. Underviseren var god til at forklare og kom med gode pointer.
- Mads Tinggaard, pumpetekniker ved DESMI

Det er ikke altid, at der i dagligdagen er så meget tid til kurser. Så da jeg fik kurserne tilsendt, tænkte jeg, at det var en god idé, og sammen med ni af mine kollegaer har jeg været på onlinekurser i L-AUS og den nye elsikkerhedslov. Begge kurser var en fin opdatering, når man har en elektrikeruddannelse. Indholdet var selvfølgelig noget, som man skulle igennem, og meget af stoffet var kendt i forvejen, men onlinekurserne var en god udnyttelse af den situation, vi er i lige nu.
- René Fallesen, projektleder inden for el ved Ingeniørregimentet på Skive Kaserne.

Kontakt os

Kontakt

Gitte F. Rasmussen
Uddannelsessekretær
Birgitte Boe
Uddannelseskonsulent