Konstruktion, produktion og biler

 

Her er fagretningen til dig, der er interesseret i teknik, elektronik, computerstyring, produktion, motorer og maskiner.  Eller interesserer du dig for transport, lager, metalarbejde, tegning, fejlfinding og konstruktion?

Du får en skoledag i både teorilokaler og i værksteder med praktiske opgaver. Du kommer til at sidde foran en computer, du prøver at programmere produktionsanlæg, og du kommer til at stå med jern, motorolie og værktøj i hånden. Gennem projekter og praktiske opgaver får du prøvet at arbejde med alle fagretningens fag. Du bliver introduceret til forskellige teknikker – når du svejser, borer, fræser i metaller – eller skifter dæk og ordner bremser – eller når du tegner og designer på computeren.

Du kommer til at samarbejde med dine klassekammerater – og flere af dem vil sikkert følge dig videre gennem uddannelsen. I bliver udfordret i en række projekter I skal løse som team, i par eller selvstændigt. Du lærer at planlægge og udføre opgaver professionelt og sikkert. Vi træner løbende fagudtryk og det faglige sprog ligesom du lærer at kommunikere med forskellige kundetyper og faggrupper. Vi lægger vægt på gode arbejdsvaner, præcision, kvalitet og omhyggelighed så du kan være stolt af det du laver.

Vi forventer at du er parat til at lægge en indsats. Både i de praktiske værksteder og i fag som dansk og engelsk. F.eks. skal du lære at læse faglige vejledninger og instruktioner, lave arbejdsbeskrivelser, faglig dokumentation og forklare processer, ligesom du skal lære at beregne tryk, mål, vinkler m.m. Som en del af forløbet bliver du præsenteret for samfundsmæssige emner der berører dig og branchen: Hvordan ser en lønseddel ud? Hvad er skat for en størrelse? Hvad betyder arbejdspladskultur? Hvad er medborgerskab? Du lærer at forstå dig selv og din sundhed på kort og på langt sigt: Dine vaner i arbejds- og fritiden – det du spiser, hvordan er din arbejdsstilling?

Din lærer vil løbende holde øje med din arbejdsindsats, dine styrker og talenter inden for branchen. Så I kan se om du har brug for ekstra støtte eller flere udfordringer for at du lærer så meget du kan. Og så du er godt rustet til den uddannelse du fortsætter med.

Fagretningen "Konstruktion, produktion og biler" ligger inden for hovedområdet "Teknologi, byggeri og transport".

Konstruktion, produktion og biler retter sig mod disse uddannelser

Når du har gennemført fagretningen, kan du vælge frit mellem alle TECHCOLLEGEs uddannelser, men fagretningen retter sig især mod uddannelserne:

// Personvognsmekaniker

// Lastvognsmekaniker

// Smed

// Industritekniker

// Teknisk designer

// Flytekniker

// Værktøjsmager 

// Havne- og terminaluddannelsen

// Lager- og terminaluddannelsen

// Vejgodstransportuddannelsen

// Personbefordringsuddannelsen

Lærere på Konstruktion, produktion og biler

Carsten Steffensen
Faglærer
Kuno Engler
Faglærer
Nicolai Hermansen
Faglærer
Ole Raal
Faglærer
Peter Halkier
Faglærer
Rasmus Hjortshøj
Faglærer