Praktisk information om erhvervsuddannelser

 
Glade piger fra kosmetiker og frisør-uddannelse i Aalborg

På denne side kan du finde information om alt lige fra studiestart, ferieåret, kantinen, IT og andet udstyr, som du skal bruge som elev på skolen.

Informationer fra A-Å

Bus og befordring
Så længe du ikke har en læreplads, kan du få støtte til befordring – dvs. støtte til transport. Du kan søge om bus/togkort eller kilometerpenge. 16-19-årige kan få et Ungdomskort. Prisen på Ungdomskort er højere for elever med en uddannelsesaftale eller læreplads. For at kunne søge om Ungdomskort skal du have fået besked i din eboks om at du er optaget på uddannelsen. På www.ungdomskort.dk kan du også søge om kilometerpenge. 
Du kan få hjælp til både Ungdomskort og kilometerpenge på SU-kontoret. Telefon: 7250 5172.
Og her kan du se, hvordan man egentlig finder vej til TECHCOLLEGEs adresser med bussen.

Computer
Det forventes, at du har en pc med, da det er en forudsætning for, at du kan lave lektier og følge undervisningen. Husk aldrig at efterlade den uden opsyn - den er dit eget ansvar. Hvis en speciel computer er aktuel for din uddannelse, får du det at vide, når uddannelsen er gået i gang.

Corona
Bliver du testet positiv for Covid-19, skal du hurtigst muligt ringe til din kontaktlærer eller skolens hovednummer 7250 1000 og fortælle det, så vi kan påbegynde smitteopsporing. Læs om de aktuelle restriktioner.

E-boks
Vi bruger e-boks, når vi indkalder dig til introsamtale, grundforløb, skoleophold mv. 

Elevbetaling på grundforløbet
TECHCOLLEGE opkræver et éngangsbeløb til kopi og print på kr. 500.
Opkrævningen vil være en éngangsbetaling og derfor kun blive opkrævet i forbindelse med, at du starter på din uddannelse. Elevbetalingen gælder også for dig, der starter i ny mesterlære. Beløbet bliver opkrævet særskilt 2 uger efter studiestart og der er mulighed for at indbetale via en faktura eller overføre via MobilePay. 

Elevcoach
TECHCOLLEGEs elevcoaches kan hjælpe, hvis du har problemer derhjemme, misbrug eller dit sociale liv.

Elevråd og elevforum
Hver klasse vælger en elevrådsrepræsentant til elevrådet. Du kan også gøre din indflydelse gældende ved at være med i Elevforum på tværs af hele TECHCOLLEGE. Her må der komme flere fra hver klasse.

Ferieplan og skoledage 
På grundforløbet ligger ferier og fridage fast, og her kan du se, hvornår skolen har lukket. Bemærk at hovedforløb kan være placeret, mens grundforløb holder ferie.  

Fritagelse for undervisning
Der gives fri til store begivenheder i nærmeste familie, begravelser og konsultation hos speciallæger og specialtandlæger, men det skal i alle tilfælde godkendes af din kontaktlærer. Husk at bede om fri i god tid.

It-support
Vi har samlet vores it-vejledninger på moodle. Læs også TECHCOLLEGEs regler for it. Har du brug for hjælp til it på skolen, kan du kontakte IT Center Nord.

Kantine
Der er en kantine på hver adresse. Det er ikke muligt at betale med kontanter i kantinen. Du kan betale med VISA/Dankort, Mastercard, Mobilepay eller indsætte penge på dit studiekort og betale med det. Du er også velkommen til at tage madpakke med og spise den i kantinen - dog ikke lige for tiden, hvor vi spiser i klasserne for at undgå smitte med covid19.

Kontaktlærer
Din kontaktlærer er typisk en faglærer fra uddannelsen. Det er kontaktlæreren, du taler med om dagligdagen, uddannelsen og hvis du skal have fri.

Omklædning
Der er badefaciliteter og omklædningsrum på alle afdelinger. Tag en hængelås med, så du kan låse dit skab.

Praktikpladskonsulent
Har du problemer med at finde en praktikplads, kan konsulenten hjælpe dig med, hvordan du kommer videre. Konsulenten er også din kontakt til skolepraktik. 

Regler 
Når du er elev på TECHCOLLEGE, skal du overholde skolens ordensregler

Rygning og røgfri skole
Det er ikke tilladt at ryge på TECHCOLLEGEs område, hverken inde eller ude. Dette omfatter også brug af elektroniske cigaretter og snus. Fra 1. august 2021 er TECHCOLLEGE en røgfri skole, og derfor må elever, kursister, ansatte eller gæster ikke ryge, dampe eller bruge snus i skoletiden/arbejdstiden. Det gælder både på og udenfor matriklen.

Eksempler på, hvad røgfri skole betyder:

  • Jeg har fri kl. 14.00. Må jeg ryge, når jeg har fri og er ved at forlade skolen?
    Svar: Nej, det er ikke tilladt at ryge på skolens område – ej heller, når skole- eller arbejdsdagen er slut.
  • Må jeg i en pause sætte mig ud i min bil for at ryge?
    Svar: Nej, det er heller ikke tilladt at gå ud og ryge i sin bil i skole-/arbejdstiden.

Skolehjem
Hvis det tager dig fem kvarter eller mere at komme hen til skolen med offentlig transport, kan du vælge at flytte ind på skolehjemmet, hvor der også bor andre elever, som kommer langvejs fra. 

SPS
Du kan få ekstra støtte, hvis du har læse-/skrivevanskeligheder, et fysisk handicap, en diagnose eller andet, som gør det besværligt for dig at gennemføre din uddannelse.

Studiekort
TECHCOLLEGE udsteder et gratis studiekort til dig i løbet af den første tid på skolen. Mister du senere dit studiekort, kan du bestille et nyt ved at henvende dig til din lærer eller i receptionen på Øster Uttrup Vej. Studiekortet skal du bruge til skolens printere, som legitimation til skolens fester og du kan også bruge det som betalingskort i kantinerne. Studiekortet giver dig desuden en række fordele uden for skolen.

SU
Er du fyldt 18 år, kan du søge om at få SU (Statens Uddannelsesstøtte), hvis du ikke har en læreplads. Ansøgning om SU foregår elektronisk ved at udfylde ansøgningen på www.su.dk. For at kunne søge om SU skal du være indskrevet på uddannelsen - det vil sige, at skal du have fået besked i din eboks om, at du er optaget på uddannelsen. Se vores powerpoint om befordring og hvordan du søger SU.

SU-kontoret
Få hjælp til at søge SU på SU-kontoret, som ligger på Øster Uttrup Vej 1 på O-gangen. Kontoret har åbent mandag til torsdag kl. 7.30 – 15.30 og fredag kl. 7.30 – 12.30. Telefon: 7250 5172.

Sund Ung
Kunne du tænke dig en fortrolig snak om din sundhed, eller har du spørgsmål om fx. vægt, krop, selvværd, rygning, sex, mobning, relationer, stress eller alkohol? Aalborg kommunes gratis forebyggende sundhedssindsats for unge kan kontaktes via vores coaches eller du kan selv skrive til dem.

Svendebrev 
Har du mistet dit svendebrev eller uddannelsesbevis/grundforløbsbevis, skal du kontakte uddannelsessekretæren for den uddannelse, du har gennemført hos os. Er du i tvivl, så ring til skolens hovednummer 7250 1000.

Sygemelding
Hvis du er syg, skal skolen have besked inden kl. 8.15. Du melder du dig syg via UDDATA+. Der skal sendes besked hver morgen i den periode du er syg! (se en vejledning)

Vejleder (uddannelses- og erhvervsvejleder)
Du kan gå til din vejleder, hvis du har problemer med at følge med i undervisningen, for meget fravær eller brug for at få et godt råd om fremtiden. Vejlederen kan også indkalde dig til samtale.

Værktøj og beklædning
På nogle af TECHCOLLEGEs uddannelser skal du medbringe særligt tøj eller værktøj. Vi skriver det i indkaldelsesbrevet, hvis du skal have noget bestemt med. Du kan låne et skab på skolen til dit arbejdstøj, så du kan skifte på skolen.

Eksterne tilbud til elever

Headspace Aalborg
Headspace er et gratis og uforpligtende tilbud til unge mellem 12 og 25 år, der har brug for nogen at tale med. Man kan besøge deres center i Aalborg eller bruge chatten på headspace.dk, hvis man har brug for at dele tanker, som det er svært at dele med andre. Intet er for stort eller småt, og det er de unge, som bestemmer, hvad der skal tale om.