Søg

Om uddannelsen

Slagter til DM i Skills 2016

Cathrine Kjær Sørensen, som er i lære hos Bitten Slagter, forklarer dommerne til DM i Skills 2016, hvordan hun har løst en af delopgaverne.

Gourmetslagteruddannelsen

Uddannelsen til gourmetslagter ligger under hovedområdet "Fødevarer, jordbrug og oplevelser" og varer maks. 4 år. Du starter med grundforløbet og tager så hovedforløbet. Hvis du kommer lige fra folkeskolen skal du vælge en fagretning som start på dit grundforløb. Har du lyst til at blive gourmetslagter, vil det være smart at vælge fagretningen: Mad og oplevelser.

I løbet af grundforløbet skal du finde en virksomhed, som vil tage dig i lære. Praktikpladskonsulenten hjælper dig med at finde en virksomhed, og hvis det ikke lykkes, har du mulighed for at fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGEs praktikcenter. Hovedforløbet består af perioder, hvor du går i skole, og perioder, hvor du er i praktik ude i slagterbutikken.

Undervejs i uddannelsen er der forskellige prøver. Den sidste prøve kaldes svendeprøven. Når du har bestået den, får du et svendebrev og er udlært gourmetslagter.

Alt efter hvilket speciale, du har valgt, kan du nu søge job som slagter ved et lille slagteri, i en slagterbutik eller i en delikatesseafdeling i et supermarked.

Under Startdatoer kan du se, hvornår du kan starte på grundforløbet til gourmetslagteruddannelsen.

Se vores brochure om uddannelser på TECHCOLLEGE på vores brochureside.

Læs om gourmetslagteruddannelsen på ug.dk

Denne uddannelse er en "fordelsuddannelse". Det betyder, at branchen har lovet at oprette praktikpladser til mindst 9 ud af 10 elever i hele 2019. Læs mere om fordelsuddannelser - og se hvilke 13 fordelsuddannelser, vi har på TECHCOLLEGE.

undefined

Det lærer du på gourmetslagteruddannelsen

På uddannelsen lærer du at foretage opskæring; både det, der hedder grovopskæring – den første opdeling af det slagtede dyr – og så detailopskæringen, hvor de produkter, der sælges i butikken, bliver til. Du lærer også at tilberede kødvarer, så de kan sælges som færdigretter i butikken. Det kan være koge- eller stegeretter, salater, forskellige pølsetyper eller fx færdige frokostplatter. 

Vil du være butiksslagter, øver du dig meget i fx udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks/bøffer og afpudsning af fedt og sener. Fremstilling af småkød og hakket kød er også vigtige opgaver. Du tilbereder kød til pålægsvarer som rullepølse, medisterpølse, postejer og patéer. Du lærer også at ryge, koge, stege og salte kødet. 

Vil du være delikatesseslagter, tilbereder du kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Du fremstiller koge- og stegeretter samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken. Et vigtigt aspekt for slagtere med dette speciale er tilberedning af smørrebrød og platter eller hele buffetanretninger. Her lægges der ikke kun vægt på, at smagen og kvaliteten er i orden – maden skal også præsenteres på en indbydende og appetitvækkende måde. Arbejdet i delikatesseafdelingen omfatter selvfølgelig også et stort element af kundebetjening. 

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på detailslagteruddannelsen:

  • Salg og service
  • Kalkulation
  • Detailopskæring
  • Ernæringslære
  • Butiksopbygning
  • Måltidsløsninger
  • Eksponering og kundebetjening
  • Pølsemageri
  • Opskæring af vildt
  • Charcuteri
  • Catering

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan

Videreuddannelse efter detailslagteruddannelsen

Går du allerede nu med tanker om at videreuddanne dig, så sig det til din vejleder eller lærer. De kan fortælle dig om dine muligheder. Du kan også selv søge på ug.dk. Der er inspiration at hente om "Food Careers" på facebook: https://www.facebook.com/foodcareers/

 

 

Tilmeld dig en uddannelse

Du kan nå det endnu! Vi starter næste gang den 12. august

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!