TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

 

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

Blandt gæsterne var der både fagfolk fra de nordjyske restauranter og køkkener og - selvfølgelig - lærlinge fra samme, der både kunne netværke med hinanden, men også møde virksomheder, der arbejder med nye eller anderledes måder at bruge råvarer på.

Dagen startede nemlig med minimessen Mød og Nyd, hvor nogle af landets bedste økologiske producenter var med for at fortælle om deres produkter og inspirere til nye samarbejder på tværs af planteriget.

Og så var der selvfølgelig ‘kødet’ på dagen; de forskellige workshops, hvor gæsterne kunne blive klogere på alt fra maskmel og bælgfrugter til grøntsagsfond og, ja, selv den traditionelle kartoffel. Gæsterne kunne vælge tre af i alt 18 workshops, så der var noget for … nåh ja, enhver smag.

Se et galleri med billeder fra lidt af dagen herunder.

Du kan læse mere om Planteløftet her.

 

Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Legatuddeling i byrådssalen

04-05-2023

Traditionen tro har SMVaalborg (tidligere Aalborg Håndværkerforening) også i år uddelt legater til både elever og faglærte håndværkere, der på forskellig vis har repræsenteret sit fag på flotteste vis. Det er blevet til en del legater til elever fra TECHCOLLEGE.

Vis flere