Klippekursus giver elever et fagligt forspring

 

Der er travlt ude på landets frisørsaloner, og derfor er det ekstra rart med en frisørelev, der kan hjælpe til med kunderne. For at styrke netop elevers kompetencer til at kunne betjene egne kunder, har TECHCOLLEGE udviklet et nyt intensivt elevkursus i dameklip.

Idéen til kurset opstod efter en opfordring fra mesteren hos Klip & Sol i Gug, der tidligere har haft stor succes med at sende sine frisørelever på elevkurset i herreklip. Hun tænkte derfor, om det ikke også kunne give god mening med et elevkursus med fokus på den lidt sværere disciplin, dampeklip.

Den idé er flere mestre gået med på, og hos Klippehuset i Randers har man sendt to frisørelever afsted. Én af de to elever er Laura Bjerre Larsen, der i gang med sit 3. år på uddannelsen. Og hun er glad for, at hendes mester har tilmeldt hende det nye kursus i dameklip.

- Jeg synes, det er et fedt kursus, men også ret intenst. Man får virkelig teorien i hænderne, og det betyder rent faktisk, at jeg kan komme i gang med at klippe damer hjemme i salonen – og ikke kun mænd, fortæller Laura Bjerre Larsen.

Fokus på elevernes kompetencer
Elevkurset i dameklip tager udgangspunkt i den enkelte elevs kompetencer. Derfor er det også op til eleverne selv, om de vil klippe kort- eller langhårede modeller.

- For mig handler det om at rykke eleverne fagligt. Det gælder både i forhold til forskellige teknikker, hvad der passer til modellens hovedform samt at tale med kunderne, så de går herfra med en god oplevelse, forklarer underviser Naja Krobak Jensen, som derfor bruger meget tid på den personlige vejledning af eleverne på kurset.

Og netop den personlige vejledning betyder meget for frisøreleven Laura Bjerre Larsen.

- Jeg ville være i vildrede, hvis ikke Naja kom og gav tips og tricks. Det er mega rart, at hun kommer og giver gode fifs til, hvordan man blandt andet holder en lige kant, fortæller hun.

Når kurset er gennemført efter tre dage, får alle eleverne et elektronisk kompendie med hjem, hvor de kan gense deres egne tekniktegninger og før- og efterbilleder. På den måde kan mester derhjemme altså også se, hvad eleven har lavet og lært på kurset.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere