Schweiz kan inspirere til ny Aalborg-model

 

I Schweiz vælger ca. 75% af en ungdomsårgang at tage en erhvervsuddannelse som deres første skridt ind i en tænkning om livslang læring, arbejde og udvikling. Til sammenligning vælger ca. 20% samme vej i Danmark.

Det tal har der i efterhånden flere år været stor fokus på at få til at stige, og for at blive inspireret af og klogere på, hvad det er Schweiz kan og helt konkret gør, var en gruppe af både folk fra TECHCOLLEGE og eksterne samarbejdspartnere i sidste uge på studietur til netop Schweiz.

Målet med turen var at opnå fælles faglig inspiration og styrke relationerne i den gruppe, der var afsted og som sammen ønsker at opnå en ny tilgang i Aalborg kommune i forhold til, hvordan vi guider de unge mod et kvalificeret uddannelses- og karrierevalg og hvor de forskellige aktører i form af grundskole, erhvervsskole, jobcenter, vejledning og erhvervsliv spiller godt sammen, så de unge får nemmere ved at træffe sit uddannelsesvalg.

Med tilskud fra Erasmus-midler var en bred repræsentation fra både Aalborg Kommune Børn & Unge + Job & Velfærd, Dansk Industri, AMU Nordjylland, Business Aalborg, Dansk Metal, Aalborg UU, virksomheder og erhvervsplaymaker i Aalborg samt 4 repræsentanter fra TECHCOLLEGE afsted på turen.

Schweiz-modellen kan selvfølgelig ikke kopieres 1:1, men den kommende tid skal nu bruges på at få samlet op på de indtryk og erfaringer, der var med i bagagen hjem fra turen, så der kan igangsættes konkrete initiativer i et samspil mellem de deltagende aktører i en Aalborg-model.


Seneste nyheder

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Personvognsmekaniker fik ML-prisen 2023

02-10-2023

På TECHCOLLEGE er vi stolte af endnu engang at se en af vores nu tidligere elever på scenen som prismodtager ved ML-prisen, i år i form af den nyligt udlærte personvognsmekaniker Mikkel Nygaard Christensen.

Vis flere