Schweiz kan inspirere til ny Aalborg-model

 

I Schweiz vælger ca. 75% af en ungdomsårgang at tage en erhvervsuddannelse som deres første skridt ind i en tænkning om livslang læring, arbejde og udvikling. Til sammenligning vælger ca. 20% samme vej i Danmark.

Det tal har der i efterhånden flere år været stor fokus på at få til at stige, og for at blive inspireret af og klogere på, hvad det er Schweiz kan og helt konkret gør, var en gruppe af både folk fra TECHCOLLEGE og eksterne samarbejdspartnere i sidste uge på studietur til netop Schweiz.

Målet med turen var at opnå fælles faglig inspiration og styrke relationerne i den gruppe, der var afsted og som sammen ønsker at opnå en ny tilgang i Aalborg kommune i forhold til, hvordan vi guider de unge mod et kvalificeret uddannelses- og karrierevalg og hvor de forskellige aktører i form af grundskole, erhvervsskole, jobcenter, vejledning og erhvervsliv spiller godt sammen, så de unge får nemmere ved at træffe sit uddannelsesvalg.

Med tilskud fra Erasmus-midler var en bred repræsentation fra både Aalborg Kommune Børn & Unge + Job & Velfærd, Dansk Industri, AMU Nordjylland, Business Aalborg, Dansk Metal, Aalborg UU, virksomheder og erhvervsplaymaker i Aalborg samt 4 repræsentanter fra TECHCOLLEGE afsted på turen.

Schweiz-modellen kan selvfølgelig ikke kopieres 1:1, men den kommende tid skal nu bruges på at få samlet op på de indtryk og erfaringer, der var med i bagagen hjem fra turen, så der kan igangsættes konkrete initiativer i et samspil mellem de deltagende aktører i en Aalborg-model.


Seneste nyheder

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Vis flere