Schweiz kan inspirere til ny Aalborg-model

 

I Schweiz vælger ca. 75% af en ungdomsårgang at tage en erhvervsuddannelse som deres første skridt ind i en tænkning om livslang læring, arbejde og udvikling. Til sammenligning vælger ca. 20% samme vej i Danmark.

Det tal har der i efterhånden flere år været stor fokus på at få til at stige, og for at blive inspireret af og klogere på, hvad det er Schweiz kan og helt konkret gør, var en gruppe af både folk fra TECHCOLLEGE og eksterne samarbejdspartnere i sidste uge på studietur til netop Schweiz.

Målet med turen var at opnå fælles faglig inspiration og styrke relationerne i den gruppe, der var afsted og som sammen ønsker at opnå en ny tilgang i Aalborg kommune i forhold til, hvordan vi guider de unge mod et kvalificeret uddannelses- og karrierevalg og hvor de forskellige aktører i form af grundskole, erhvervsskole, jobcenter, vejledning og erhvervsliv spiller godt sammen, så de unge får nemmere ved at træffe sit uddannelsesvalg.

Med tilskud fra Erasmus-midler var en bred repræsentation fra både Aalborg Kommune Børn & Unge + Job & Velfærd, Dansk Industri, AMU Nordjylland, Business Aalborg, Dansk Metal, Aalborg UU, virksomheder og erhvervsplaymaker i Aalborg samt 4 repræsentanter fra TECHCOLLEGE afsted på turen.

Schweiz-modellen kan selvfølgelig ikke kopieres 1:1, men den kommende tid skal nu bruges på at få samlet op på de indtryk og erfaringer, der var med i bagagen hjem fra turen, så der kan igangsættes konkrete initiativer i et samspil mellem de deltagende aktører i en Aalborg-model.


Seneste nyheder

Personvognsmekaniker fik ML-prisen 2023

02-10-2023

På TECHCOLLEGE er vi stolte af endnu engang at se en af vores nu tidligere elever på scenen som prismodtager ved ML-prisen, i år i form af den nyligt udlærte personvognsmekaniker Mikkel Nygaard Christensen.

Grundforløbselever bygger til Aalborg Storcenter

27-09-2023

I år har bæredygtighedsugen på GF1 givet grundforløbseleverne fra El, byggeri og energi mulighed for at bygge bæredygtige projekter, der skal udstilles i Aalborg Storcenter under projektet "Vi inviterer skoven indenfor".

Food Fokus fejrede fagligheden

25-09-2023

Søndag bød på intet mindre end seks spændende mesterskaber på TECHCOLLEGE, da dørene på Rørdalsvej slog op til Food Fokus 2023.

Vis flere