Schweiz kan inspirere til ny Aalborg-model

 

I Schweiz vælger ca. 75% af en ungdomsårgang at tage en erhvervsuddannelse som deres første skridt ind i en tænkning om livslang læring, arbejde og udvikling. Til sammenligning vælger ca. 20% samme vej i Danmark.

Det tal har der i efterhånden flere år været stor fokus på at få til at stige, og for at blive inspireret af og klogere på, hvad det er Schweiz kan og helt konkret gør, var en gruppe af både folk fra TECHCOLLEGE og eksterne samarbejdspartnere i sidste uge på studietur til netop Schweiz.

Målet med turen var at opnå fælles faglig inspiration og styrke relationerne i den gruppe, der var afsted og som sammen ønsker at opnå en ny tilgang i Aalborg kommune i forhold til, hvordan vi guider de unge mod et kvalificeret uddannelses- og karrierevalg og hvor de forskellige aktører i form af grundskole, erhvervsskole, jobcenter, vejledning og erhvervsliv spiller godt sammen, så de unge får nemmere ved at træffe sit uddannelsesvalg.

Med tilskud fra Erasmus-midler var en bred repræsentation fra både Aalborg Kommune Børn & Unge + Job & Velfærd, Dansk Industri, AMU Nordjylland, Business Aalborg, Dansk Metal, Aalborg UU, virksomheder og erhvervsplaymaker i Aalborg samt 4 repræsentanter fra TECHCOLLEGE afsted på turen.

Schweiz-modellen kan selvfølgelig ikke kopieres 1:1, men den kommende tid skal nu bruges på at få samlet op på de indtryk og erfaringer, der var med i bagagen hjem fra turen, så der kan igangsættes konkrete initiativer i et samspil mellem de deltagende aktører i en Aalborg-model.


Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere