Bootcamp gav tid til at afpudse færdighederne

 

Hvor går man hen, hvis man både gerne vil møde andre fra sit fag, være med til at gøre en forskel for sin uddannelse og samtidigt have mulighed for lige at øve sig lidt på sine tekniske færdigheder inden svendeprøven?

Hvis man går på vvs-energiuddannelsen et sted i Danmark, så var der for et par uger siden et nemt svar på det spørgsmål. Her var der nemlig afsat en weekend til netop de ting, da Blik&Rør Ungdom havde inviteret til 2022-udgaven af deres årlige bootcamp, og denne gang var det TECHCOLLEGE, der lagde lokaler til.

En af de, der - forventeligt - var med hele weekenden, var Per Nielsen, der ikke bare snart står over for sin svendeprøve, men også er kredsformand for Blik&Rør Ungdom i Nord- og Midtjylland.

- Det har været meget fedt at være med til at arrangere at skulle have bootcamp’en her på TECHCOLLEGE. Det er jo ikke så tit, man lige samles sådan på tværs af landet, så det plejer at være en ret god weekend - og det blev det da heldigvis også i år.

Han er stor fortaler for at arbejde for at udvikle uddannelsen og råbe politikerne op, ikke mindst gennem ‘Lærlingeoprøret’, hvor Blik&Rør Ungdom har stået side om side med Metal Ungdom og andre unge fra erhvervsuddannelserne for at få større fokus på netop de praktiske uddannelser og at forbedre forholdene for de unge her.

Derfor startede bootcamp’en også med oplæg fredag eftermiddag omkring Blik&Rør Ungdom og hvordan man som medlem af forbundet kan været med til at gøre slå et slag for sin uddannelse.

- Jeg vil jo gerne være med til at gøre en forskel, og jeg synes, at det er vigtigt, at det er os, der går på uddannelserne, som gør opmærksom på, hvor der er plads til forbedringer, fortæller Per Nielsen.

Efter oplægget var der fællesspisning for bootcampens deltagere og så ellers frit program resten af aftenen, så alle havde mulighed for at lære hinanden bedre at kende - en slags opvarmning til lørdagens tur i FunCenter Aalborg, hvor den også stod på socialt samvær.

Inden da var der dog værkstedstid, hvor der var fokus på, at lærlingene kunne få øvet sig på især nogle af de ting, de måske ikke lige møder så meget i sin læretid ude i virksomhederne og måske ikke har haft så meget tid til at arbejde med i skoletiden heller. Også søndag var der tid i vvs-værkstederne her på TECHCOLLEGE, og den blev brugt flittigt.

- Jeg arbejdede på at lave et tag til en kvist, og så øvede jeg mig på at lave det, der hedder et stående indløb. Det er noget af det, jeg kan bruge direkte, når jeg skal til svendeprøve, så det var godt at få muligheden for at øve mig lidt ekstra på det, fortæller Per Nielsen, der altså helt generelt synes, at bootcamp’en var en stor succes.

- Jeg synes i det hele taget bare, at det var en god oplevelse både at møde en masse andre, der har samme faglige interesser som mig, og så få tid i værkstedet - også til at få vist vores skole frem på den måde.

Og uden at han kan tale på andres vegne, så har han en idé om, at de andre deltagere i det store og hele havde det på samme måde.

- Jeg havde helt sikkert en fornemmelse af, at de andre også var ret godt tilfreds med weekendens forløb - og at de syntes ret godt om vores skole og vores værksteder. Det var i hvert fald det eneste, de gav udtryk for.

Se et lille galleri med billeder fra weekenden herunder.

Fotos: Noah Thilemann

 

Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere