DM, eksamen og så EuroSkills

 

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere.
I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen.
Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills.
- Ja, det er da et år, hvor der sker lidt, opsummerer Frederik Brandstrup Worm selv sit 2023 med et karakteristisk lunefuldt smil.
- Det havde jeg måske ikke lige set komme, hvis du havde spurgt mig, da jeg startede på uddannelsen. Altså, at jeg skulle kunne kalde mig Danmarks bedste og skulle ud og konkurrere mod Europas bedste.

Oplevelsen i Messe C i Fredericia, hvor den unge lærling i februar altså kunne høre sit navn i højttalerne, da vinderne skulle på scenen ved DM i Skills, har betydet meget for Frederik.
- Det har givet et kæmpe selvtillidsboost. Jeg tror meget mere på min egen faglighed og der skal noget mere til, før jeg bliver i tvivl, om det, jeg gør, nu også er det rigtige, fortæller han.

Sejren betød altså også, at han nu er en del af SkillsDenmarks landsholdssamlinger frem mod EuroSkills - og det er også noget, den nordjyske lastvognsmekanikerlærling både nyder og tager ved lære af. Der har allerede været samling i landsholdslejren.
- Det har været en fantastisk oplevelse at møde de andre, der skal med til EuroSkills. Og så er hele setuppet omkring jo ret professionelt. Vi har fysioterapeut og mentaltræner og så videre, fortæller Frederik Brandstrup Worm, der allerede mærker glæde af især mentaltræneren.
- Han har været mentaltræner for Guldfireren og Viktor Axelsen, så han ved virkelig, hvad der kræves for at komme i det rigtige mindset for at præsentere. Jeg kan allerede nu mærke, hvordan det har rustet mig bedre til at gå til eksamen, så det skal nok blive helt godt inden EuroSkills også.

Det rigtige mindset er selvfølgelig vigtigt, når man skal deltage ved en international konkurrence. Ikke mindst, så man får et benspænd af de større, som det er tilfældet for Stiholt-lærlingen.
Sponsoreren til arrangementet i Polen er nemlig Renault, og det betyder også, at konkurrencerne kommer til at foregå på lastbiler af det franske mærke. Og det gør forberedelserne til mesterskabet en smule sværere.
- Nu er det ikke lige Renault, jeg har arbejdet mest på, for at sige det mildt. Men vi er ved at finde ud af, om jeg kan komme ud på et værksted og rode lidt med dem, fortæller Frederik Brandstrup Worm.
- Det gør det da lidt mere udfordrende, men altså. Mon ikke nok det også skal gå. Det er jo stadig en lastbil.

Om det er mentaltrænerens fortjeneste det hele, eller om der bare ligger en indgroet ro i ham, det skal der ikke spekuleres i her. Men i hvert fald er han sikker på, at han nok skal blive godt forberedt. Lige nu handler det dog først og fremmest om eksamenerne her på TECHCOLLEGE. Men så venter der altså også den helt store fokus på at blive klar til september. Og mens han ikke er meget for at tale om forventninger, så har Frederik Brandstrup Worm dog nogle klare forhåbninger.
- Altså, vi kommer for at vinde. Der er ingen grund til at tage afsted, hvis ikke vi går efter at vinde. Men barren er også løftet noget i forhold til DM, og jeg skal jo også huske at tage oplevelsen med og nyde den, lyder det fra lastvognsmekanikerlærlingen.
- Og så er det vigtigt at huske, at jeg kommer derned efter et halvt år, hvor mange mennesker har lagt en masse energi i min udvikling - og det skal jeg også ære.


Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere