Grafisk teknikere er født til konkurrence

 

- Jeg er allerede stolt af mig selv over at nå så langt her, siger Oliver Thornqvist, der til daglig er i lære om grafisk tekniker hos Ccl Label A/S i Randers.

For en enkelt dag har han skiftet sin daglige arbejdsplads ud med trykkeriet på skolen. Sammen med de to andre grafisk tekniker-elever, Emil Filstrup Thomsen og Nickolai Vestergaard Andersen, træner han nemlig til DM i Skills, som løber af stablen den 28.-30. april i Høng.

- Jeg er et kæmpe konkurrencemenneske. Så jeg vil selvfølgelig gerne se, om jeg kan blive den bedste, lyder det fra Oliver Thornqvist.

Konkurrencegenet lever også i bedste velgående hos de to andre deltagere, der ligesom Oliver stræber efter at blive Danmarks bedste grafisk tekniker-elev.

- Min fætter har også været med til DM i Skills som grafik tekniker. Han kom på andenpladsen, så jeg vil gerne lige vise ham, hvordan det rigtigt skal gøres, siger Nickolai Vestergaard Andersen med et grin.

Udover fætteren har Nickolai Vestergaard Andersen faktisk flere familiemedlemmer, som har grafisk tekniker-uddannelsen med i rygsækken. Så det lå nærmest i kortene, at han også skulle gå den vej.

- Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg egentlig godt kunne lide at arbejde med de forskellige ting, som grafisk teknikere beskæftiger sig med. På min læreplads, Flexoprint A/S, trykker vi etiketter til dagligvarebutikker, så der vil være flere opgaver til DM i Skills, som jeg ikke arbejder med til daglig. Men jeg er med for at udfordre mig selv, og så tror jeg, at selve oplevelsen bliver fed, siger Nickolai Vestergaard Andersen.

Til dagens fælles træning arbejder de tre elever blandt andet med at opduppe og blande farver, så resultatet kommer så tæt på den originale farve som muligt. Det er nemlig en af de udfordringer, som bliver stillet til konkurrencen i Høng.

Det helt særlige for grafisk tekniker-faget er, at alle de deltagende elever kommer fra TECHCOLLEGE, som er landsskole for uddannelsen. Det betyder, at de tre gutter træner side om side med deres konkurrenter. Men det ser de faktisk ikke som den store udfordring.

- Det fungerer rigtigt fint, at vi bliver samlet til fælles træning og får introduktion til, hvordan selve konkurrencen skal foregå, siger Emil Filstrup Thomsen, der udover træningen på skolen satser på tage weekender inden konkurrencen i brug for at øve sig.

- Min virksomhed er meget stolt af mig. Selvom der er mange svende, er det altså de færreste af dem, der har prøvet at være med til DM i Skills, fortæller Oliver Thornqvist.

Hos Deslers Grafisk Hus bakker de også op om deres lærlings deltagelse til DM i Skills. Faktisk så meget, at de både er taget med til træningsdagen på skolen og kører til Høng og ser konkurrencen.

- Det er fedt, at de også går op i det. Det betyder meget, at man har god opbakning, siger Emil Filstrup Thomsen.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om DM i Skills, så læs mere her.

Og kunne du tænkte dig at følge med i deltagerne fra TECHCOLLEGE, kan du gøre det lige her.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere