Netværk på tværs af kulturer

 

Man kan nok ikke rigtigt kalde engelsk et fremmed sprog for elever på data- og kommunikationsuddannelsen her på TECHCOLLEGE; det er trods alt et ret brugt sprog i IT-verdenen. Men i to uger har den alligevel stået på en del mere engelsk end normalt for en gruppe af eleverne.

Her har de nemlig arbejdet tæt sammen med 12 data-elever fra Singapore i et projekt med fokus på at designe og etablere et CISCO-netværk.

Det er syvende gang, at elever fra singaporeanske ITE (Institute of Technical Education) er i Danmark som led i et flerårigt samarbejde mellem de to skoler. Samarbejdet giver ikke ikke bare eleverne mulighed for at opleve og arbejde på tværs af forskellige kulturer, men giver også underviserne mulighed for det samme. For eksempel er det to uger lange projekt, som eleverne har arbejdet med, udviklet i et samarbejde mellem de danske og singaporeanske undervisere.

De to ugers besøg i Danmark blev afsluttet med uddeling af diplomer for at have deltaget i projektet, inden de gæstende elever og undervisere påbegyndte den lange rejse hjem igen.

ITE er i øvrigt en halvstor erhvervsuddannelsesinstitution, der trods kun 30 år på bagen har godt 28.000 elever.

 

Seneste nyheder

Personvognsmekaniker fik ML-prisen 2023

02-10-2023

På TECHCOLLEGE er vi stolte af endnu engang at se en af vores nu tidligere elever på scenen som prismodtager ved ML-prisen, i år i form af den nyligt udlærte personvognsmekaniker Mikkel Nygaard Christensen.

Grundforløbselever bygger til Aalborg Storcenter

27-09-2023

I år har bæredygtighedsugen på GF1 givet grundforløbseleverne fra El, byggeri og energi mulighed for at bygge bæredygtige projekter, der skal udstilles i Aalborg Storcenter under projektet "Vi inviterer skoven indenfor".

Food Fokus fejrede fagligheden

25-09-2023

Søndag bød på intet mindre end seks spændende mesterskaber på TECHCOLLEGE, da dørene på Rørdalsvej slog op til Food Fokus 2023.

Vis flere