Netværk på tværs af kulturer

 

Man kan nok ikke rigtigt kalde engelsk et fremmed sprog for elever på data- og kommunikationsuddannelsen her på TECHCOLLEGE; det er trods alt et ret brugt sprog i IT-verdenen. Men i to uger har den alligevel stået på en del mere engelsk end normalt for en gruppe af eleverne.

Her har de nemlig arbejdet tæt sammen med 12 data-elever fra Singapore i et projekt med fokus på at designe og etablere et CISCO-netværk.

Det er syvende gang, at elever fra singaporeanske ITE (Institute of Technical Education) er i Danmark som led i et flerårigt samarbejde mellem de to skoler. Samarbejdet giver ikke ikke bare eleverne mulighed for at opleve og arbejde på tværs af forskellige kulturer, men giver også underviserne mulighed for det samme. For eksempel er det to uger lange projekt, som eleverne har arbejdet med, udviklet i et samarbejde mellem de danske og singaporeanske undervisere.

De to ugers besøg i Danmark blev afsluttet med uddeling af diplomer for at have deltaget i projektet, inden de gæstende elever og undervisere påbegyndte den lange rejse hjem igen.

ITE er i øvrigt en halvstor erhvervsuddannelsesinstitution, der trods kun 30 år på bagen har godt 28.000 elever.

 

Seneste nyheder

Nordjyske Nyskabere, dem har vi her på TECHCOLLEGE

06-12-2022

Flot, flot indsats ved konkurrencen Nordjyske Nyskabere – "ICA Smart Seat" fra TECHCOLLEGE/SOSU Nord løb med sejren.

Inspirationsmøde med fokus på unge og lærepladser

30-11-2022

Tirsdag var TECHCOLLEGE - i samarbejde med DI Lærepladsfællesskabet - vært for et informations- og inspirationsmøde for virksomheder, der har lærlinge - eller et ‘gå-hjem-møde’, som det hed i indbydelsen - med fokus på unge og lærepladser.

Faglig og social tur på landbrugsuddannelsen

18-11-2022

Elever fra landbrugsuddannelsen har besøgt Bejstrup Maskinstation i Fjerritslev, den økologiske mælkeproducent Sten Dissing i Tranum og kartoffelproducent Michael og Jan Nørgaard i Vildmosen ved Aabybro.

Vis flere