Netværk på tværs af kulturer

 

Man kan nok ikke rigtigt kalde engelsk et fremmed sprog for elever på data- og kommunikationsuddannelsen her på TECHCOLLEGE; det er trods alt et ret brugt sprog i IT-verdenen. Men i to uger har den alligevel stået på en del mere engelsk end normalt for en gruppe af eleverne.

Her har de nemlig arbejdet tæt sammen med 12 data-elever fra Singapore i et projekt med fokus på at designe og etablere et CISCO-netværk.

Det er syvende gang, at elever fra singaporeanske ITE (Institute of Technical Education) er i Danmark som led i et flerårigt samarbejde mellem de to skoler. Samarbejdet giver ikke ikke bare eleverne mulighed for at opleve og arbejde på tværs af forskellige kulturer, men giver også underviserne mulighed for det samme. For eksempel er det to uger lange projekt, som eleverne har arbejdet med, udviklet i et samarbejde mellem de danske og singaporeanske undervisere.

De to ugers besøg i Danmark blev afsluttet med uddeling af diplomer for at have deltaget i projektet, inden de gæstende elever og undervisere påbegyndte den lange rejse hjem igen.

ITE er i øvrigt en halvstor erhvervsuddannelsesinstitution, der trods kun 30 år på bagen har godt 28.000 elever.

 

Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere