Netværk på tværs af kulturer

 

Man kan nok ikke rigtigt kalde engelsk et fremmed sprog for elever på data- og kommunikationsuddannelsen her på TECHCOLLEGE; det er trods alt et ret brugt sprog i IT-verdenen. Men i to uger har den alligevel stået på en del mere engelsk end normalt for en gruppe af eleverne.

Her har de nemlig arbejdet tæt sammen med 12 data-elever fra Singapore i et projekt med fokus på at designe og etablere et CISCO-netværk.

Det er syvende gang, at elever fra singaporeanske ITE (Institute of Technical Education) er i Danmark som led i et flerårigt samarbejde mellem de to skoler. Samarbejdet giver ikke ikke bare eleverne mulighed for at opleve og arbejde på tværs af forskellige kulturer, men giver også underviserne mulighed for det samme. For eksempel er det to uger lange projekt, som eleverne har arbejdet med, udviklet i et samarbejde mellem de danske og singaporeanske undervisere.

De to ugers besøg i Danmark blev afsluttet med uddeling af diplomer for at have deltaget i projektet, inden de gæstende elever og undervisere påbegyndte den lange rejse hjem igen.

ITE er i øvrigt en halvstor erhvervsuddannelsesinstitution, der trods kun 30 år på bagen har godt 28.000 elever.

 

Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere