Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

 

Inden for både tjener- og kokkefaget er konkurrencer en stolt tradition, og onsdag den 22. marts var det tid til at finde Årets Tjenerelev 2023 og Årets Kokkelev 2023 ved DM for tjener- og kokkeelever, som løb af stablen til messen Madværkstedet i København.

Fra TECHCOLLEGE havde vi sendt et stærkt hold bestående af tjenereleverne Sofie Bjerre Christensen og Josefine Frøkjær-Jensen samt kokkeeleverne Natascha Grønhøj og Taatsiannguaq Geisler. Deltagerne stillede op i hold af to og skulle sammen bevise, at de havde helt styr på alt lige fra anretning, gæstebetjening og smagsoplevelser.

Hos kokkene lød opgaven på tilberedning af en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Eleverne kendte den ene ret på forhånd, hovedemnet hos den anden ret, og råvarerne til sidste ret fik de først udleveret på selve konkurrencedagen.

Begge hold fik god opbakning fra deres faglærere Thomas Riis og Blaise Franc Edmond Badre, som også havde givet eleverne en masse gode råd med hjemmefra under træningerne op til konkurrencen.

De to kokkeelever Natascha Grønhøj og Taatsiannguaq Geisler leverede tre sublime retter, som sikrede dem to flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever. Tjenereleverne Sofie Bjerre Christensen og Josefine Frøkjær-Jensen kæmpede bravt, og det var et spørgsmål om marginaler, før det også var blevet til medaljer til dem. De endte på en flot 4. plads.
 

Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere