Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

 

Inden for både tjener- og kokkefaget er konkurrencer en stolt tradition, og onsdag den 22. marts var det tid til at finde Årets Tjenerelev 2023 og Årets Kokkelev 2023 ved DM for tjener- og kokkeelever, som løb af stablen til messen Madværkstedet i København.

Fra TECHCOLLEGE havde vi sendt et stærkt hold bestående af tjenereleverne Sofie Bjerre Christensen og Josefine Frøkjær-Jensen samt kokkeeleverne Natascha Grønhøj og Taatsiannguaq Geisler. Deltagerne stillede op i hold af to og skulle sammen bevise, at de havde helt styr på alt lige fra anretning, gæstebetjening og smagsoplevelser.

Hos kokkene lød opgaven på tilberedning af en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Eleverne kendte den ene ret på forhånd, hovedemnet hos den anden ret, og råvarerne til sidste ret fik de først udleveret på selve konkurrencedagen.

Begge hold fik god opbakning fra deres faglærere Thomas Riis og Blaise Franc Edmond Badre, som også havde givet eleverne en masse gode råd med hjemmefra under træningerne op til konkurrencen.

De to kokkeelever Natascha Grønhøj og Taatsiannguaq Geisler leverede tre sublime retter, som sikrede dem to flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever. Tjenereleverne Sofie Bjerre Christensen og Josefine Frøkjær-Jensen kæmpede bravt, og det var et spørgsmål om marginaler, før det også var blevet til medaljer til dem. De endte på en flot 4. plads.
 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere