Moskusokse på Sukkertoppen

 

Smilet var stort, da Caroline Gaardbo onsdag stod i køkkenet i TECHCOLLEGEs kantine på Øster Uttrup Vej. Ikke fordi hun stod der - det har hun trods alt gjort en hel del gange i de seneste år, hvor hun har været i lære som gastronom med speciale i smørrebrød og catering samme sted. Næh, på en måde var det faktisk fordi, det er sidste gang i et godt stykke tid, at hun stod der.

Torsdag morgen går turen nemlig mod Grønland, hvor hun skal bruge de næste små to måneder i lære i en såkaldt udstationering. Det vil sige, at hun stadig har læreplads her på TECHCOLLEGE, men altså får mulighed for at prøve kræfter med at stå i lære i udlandet også.

- Det bliver vildt spændende, men det bliver også noget af en omvæltning. Nu har jeg jo stået i lære i en kantine, hvor det er store produktioner af få retter hver dag. Nu skal jeg op og lave små serveringer a la carte med nogle råvarer, jeg ikke lige er så vant til, fortæller Caroline Gaardbo om den forestående tur nordpå.

- De laver rigtigt meget fiske- og skaldyrsretter - og moskusokse! Det er ikke så tit, vi laver det her i kantinen, tilføjer hun med et grin.

Destinationen er en by i det vestlige Grønland, som Caroline helst ikke vil prøve at udtale navnet på, men på dansk går den under navnet ‘Sukkertoppen’. Google fortæller, at det grønlandske navn er Maniitsoq, og at området i folkemunde kaldes det ‘grønlandske Venedig’. Det vides ikke, om der er gondoler også, men det har uanset hvad ikke haft den store indflydelse på Carolines ja tak til at tage derop.

- Hvem ville ikke gerne prøve det? Jeg har altid været et naturmenneske og elsker at komme ud og se nye ting, så da Kaj spurgte, om det var noget for mig, så tænkte jeg bare ‘hvorfor ikke?’.

‘Kaj’ er Kaj Thybo, en af TECHCOLLEGEs internationale koordinatorer, der arbejder med at sende elever i praktik i udlandet på både korte og lange ophold. Han kendte til Caroline, fordi … nåh ja, fordi hun er i lære i kantinen, der bogstaveligt talt ligger lige over for Kajs kontor. Så da han hørte om en plads i Grønland, gik han til Caroline - og så gik det stærkt.

- Han spurgte mig torsdag for to uger siden, jeg sagde ja dagen efter - og torsdag i sidste uge var kontrakten skrevet under, og nu tager jeg afsted. Så det er gået ret hurtigt, men nogle gange må man jo bare springe ud i det, fortæller Caroline.

Et par måneder væk fra familien og venner ville de fleste måske lige skulle overveje - men det fylder nu ikke rigtigt for Caroline.

- Nej, det går nok. Vi har jo været vant til ikke at se hinanden så meget under corona. Så er der min hund, men den har mine forældre sagt ja til at passe, mens jeg er væk. Der er jeg faktisk mest bekymret for, om jeg får den tilbage, når jeg kommer hjem igen, for min far er helt skudt i den, fortæller hun.

Hun står til at være færdigudlært i december, så der venter lige et par måneder mere i TECHCOLLEGEs kantine, inden den står på sidste skoleforløb, svendeprøve og forberedelsen dertil. Og når først svendebrevet er i hånden, så er det ikke utænkeligt, at den står på endnu et udlandseventyr.

- Jeg har altid haft en lille drøm om at komme til Spanien eller Italien. Der er noget med deres køkkener, jeg virkelig godt kan lide, og det kunne være fedt at komme derned, fortæller Caroline.

- Der er selvfølgelig langt fra Grønland til Spanien og Italien, men nu får jeg da mulighed for at prøve, hvordan det er at arbejde i et fremmed land med nogle anderledes retter, og så må vi se, om fremtiden bliver nord eller sydpå.


Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere