FGU-elever lavede Ludo-spil

 

32 elever fra FGU var i sidste uge i brobygning på TECHCOLLEGE, hvor de med opgaven at designe og kreere deres eget Ludo-spil fik mulighed for at stifte bekendtskab med mediegrafiker- og grafisk tekniker-fagene.

- Det har været ret hyggeligt. Det er fedt at prøve at være kreativ på en ny måde. Jeg synes egentlig selv, at jeg er ret kreativ på mange andre måder, men at skulle være med til at designe og lave et Ludo-spil, det havde jeg nok alligevel aldrig lige troet, at jeg skulle prøve, lød det, da sidste dag var ved at være overstået fra Zenia, en af FGU-eleverne.

Ugen startede altså med at lære om Adobe-programmerne Illustrator og InDesign, hvor de nye Ludo-spil skulle designes.

- Nu er jeg heldigvis ret hurtig til at lære, men man kunne da godt mærke, at det var nogle ret vilde programmer, som tager lang tid at blive rigtig god til, lød det fra Zenia.

- Men det sværeste var faktisk at finde billeder i høj nok kvalitet, der var uden baggrund. Ellers skulle vi jo til at lære at fjerne baggrunden også.

Ugen sluttede af i grafisk tekniker-værkstedet, hvor der skulle printes, skæres, foldes og trykkes både selve brættet, en pose til brikkerne og selvfølgelig en æske til at opbevare de kreative Ludo-spil med titler som Shrek Ludo, Drunk Zodiac og Junji’s Ludo.

Om de ville sælge skal vi ikke kunne sige. Men kreativt er det i hvert fald.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere