Rekorddeltagelse ved DM i Skills

 
TECHCOLLEGE's syv guldvindere ved DM i Skills 2019

Når DM i Skills 2020 officielt skydes i gang torsdag morgen, vil TECHCOLLEGE være repræsenteret i Bella Center af rekordmange elever. Hele 26 deltagere fordelt på 17 forskellige fag, for at være præcis, og så mange elever har TECHCOLLEGE aldrig før haft med ved DM i Skills.

- Jeg synes, at det siger en del om mængden af ildsjæle på vores skole - både blandt elever og lærere. Vi har ikke en overordnet strategi for konkurrencedeltagelse, så den store interesse og deltagelse er i grove træk båret af ildsjæle på de forskellige uddannelser, og det kan man da kun være stolt over, fortæller uddannelsesdirektør Bo Banch.

- Det kræver en ekstraordinær interesse i sit fag. Det er ikke for typen, der bare stempler ind om morgenen og ud om eftermiddagen. Det er lange dage og aftener, og det er også i weekenderne. Men det kræver også utrolig meget mod at sætte sig selv i den situation, hvor ikke bare resultatet af ens arbejde, men også selve ens arbejdsproces bliver sat til skue for hele omverdenen.

Antallet af deltagere ved DM i Skills fra TECHCOLLEGE er kun steget i løbet af de seneste år, og uddannelsesdirektøren har et bud på, hvorfor det er sådan.

- Man kan godt mærke, at vi har været med længe og har vundet meget. Det er en selvforstærkende succes, for vi er stolte over vores elever, og vi skilter gerne med den stolthed. Så når du kommer her på skolen, så møder du også bannere og skilte, der viser vores vindere frem, og det giver uden tvivl noget opmærksomhed og får nok nogle elever til at tænke, at det vil de gerne være en del af, fortæller Bo Banch, der tror på, at de mange kræfter, der bruges blandt lærere og elever på DM i Skills, er godt givet ud.

- Det øger fokus på erhvervsuddannelserne, og det kan vi kun bifalde. Vi kan også mærke det selv på vores uddannelser. For eksempel har vi set en stor udvikling i interessen for vores mureruddannelse, og selvom det har flere forskellige årsager, så er der ingen tvivl om, at de seneste års store nationale og internationale succes på konkurrencesiden er en af de årsager.

I det hele taget synes uddannelsesdirektøren ikke, at vi skal være så forskrækkede over lidt konkurrence.

- Jeg tror på, at det er sundt med noget konkurrence, både i det store perspektiv som med DM i Skills, men også generelt i hverdagen. Alting behøver ikke være en konkurrence, men vi skal heller ikke være bange for at måle os op imod hinanden, så længe vi husker, at det ikke er for at udpege taberne, men i stedet at finde ud af, hvor vi kan forbedre os, lyder det fra Bo Banch.

Herunder kan du finde en liste over vores 26 deltagere og de 17 fagkonkurrencer, de deltager i ved DM i Skills. Vi er selvfølgelig også med ved selve konkurrencen, og du kan løbende følge med i, hvordan det går vores dygtige elever her på siden, på skolens Facebook-side og på vores Instagram-profil.

Deltagere ved DM i Skills 2020

Automatiktekniker

Jens Skallerup Jensen, der er i lære hos Strøm Hansen, løb med sejren til regionsmesterskabet, der i øvrigt blev afholdt på TECHCOLLEGE, og er dermed med til DM i Skills 2020.

Bager

Janus Falkensten Vilstrup, som er i lære hos Bagergården i Saxild.

Bygningsmaler

Kille Falkensten Sten, der er i lære hos Malerfirmaet Carsten Sørensen, vandt skolemesterskabet på TECHCOLLEGE og derefter også regionsmesterskabet. Dermed er hun kvalificeret til DM i Skills 2020.

Flisemurer

Victor Christian Bundgaard Jensen, der er i lære hos MT Højgaard, vandt skolemesterskabet på TECHCOLLEGE, tog efterfølgende andenpladsen ved regionsmesterskabet og sikrede sig dermed en plads ved DM i Skills 2020.

Frisør

Andreas Munkholm, der er i lære hos My & Holger.

Julie Weber Mikkelsen, der er i lære hos Deres Frisør.

Gourmetslagter

Rasmus Hansen, der er i lære hos Føtex Skejby, har kvalificeret sig til DM i Skills, da han vandt skolemesterskabet på TECHCOLLEGE.

Joakim Høj, der er i lære hos Meny Skalborg, har ligeledes kvalificeret sig til DM i Skills, da han fik andenpladsen ved skolemesterskabet på TECHCOLLEGE.

Grafisk tekniker

Benjamin Tholander, der er i lære hos Limo Labels

Patrick Jul Hansen, der er i lære hos Kailow Tryk

Theis Kjer Rosenqvist, der er i lære hos C2 Reklame

Industritekniker

Sander Hem Münchow, der er i lære hos Nymann Teknik, vandt regionsmesterskabet og er dermed med, når Bella Center slår dørene op til DM i Skills 2020.

Emil Stjernholm Tipsmark, der er i lære hos Hydratech Industries, tog andenpladsen ved regionsmesterskabet og er dermed også med til DM i Skills 2020.

Klejnsmed

Søren Hansen, der er i lære hos HMK Bilconvandt skolemesterskabet for smede, hvilket sikrede ham en plads ved regionsmesterskabet. Her var TECHCOLLEGE vært, men Søren Hansen udviste ingen gæstfrihed og tog også her sejren, og han er dermed kvalificeret til DM i Skills 2020.

Kok

Elisabeth Madsen, der er i lære hos Musikkens Spisehus.

Kosmetiker

Anna Christine Rasmussen

Simone Taagaard

Lastvognsmekaniker

Jonas Marius Jensen, der er i lære hos KEOLIS i Tylstrupvandt regionsmesterskabet og har dermed kvalificeret sig til DM i Skills 2020.

Rasmus Dissing Svane, der er i lære hos Stiholt i Thisted, tog andenpladsen ved regionsmesterskabet og har dermed også kvalificeret sig til DM i Skills 2020.

Mediegrafiker

Anna Julie Lisberg Nielsen, der er i lære hos Happydays, repræsenterer TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2020. 

Personvognsmekaniker

Morten Larsen, der er i lære hos Rævhede Auto, fik andenpladsen ved regionsmesterskaberne og er dermed kvalificeret til DM i Skills 2020.

Receptionist

Katja Icaca Madsen, der er i lære hos First Hotel

Isabella Christensen, der er i lære hos Ruths Hotel

Smørrebrød og Catering

Kristine Madsen, der er i lære hos Hobro Produktionshøjskole.

Tjener

Jasmin Obenheimer Mørch Jensen, der blandt andet vandt Nordjyske Mesterskaber for Kokke- og Tjenerelever og til daglig er i lære hos Bryghuset Vendia, deltager ved DM i Skills 2020.

Per Poulsen Tougaard, der blandt andet var på det vindende hold ved Young Chef 2019 og til daglig er i lære hos Comwell Hvide Hus, deltager ligeledes ved DM i Skills 2020.


Seneste nyheder

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Vis flere