TECHCOLLEGE Composite er blevet certificeret som GWO-kursusudbyder

 

Fremover vil TECHCOLLEGE Composite kunne tilbyde GWO-kurser i vingereparation til hele verdens vindindustri. En spritny GWO-certificering åbner nemlig op for, at flere internationale virksomheder vil sende deres medarbejdere på kursus i Aalborg.

På TECHCOLLEGE Composite smiler man ekstra meget i disse dage. Den professionelle udbyder af træning og uddannelse til den globale vindindustri har nemlig opnået endnu et mål. En certificering som udbyder af GWO-kurset i vindmøllevinge-reparation.

- Det er med stor glæde, at vi nu har erhvervet vores GWO-certifikat, som også bibringer potentiale til de fundamentale kompetencer for at entrere i vindmøllebranchen. Vi kan ikke tillade os at være utilfredse med vores egne kompetencer her i huset, men et certifikat, som toppen inden for vindmølleproduktion står bag, føler vi os forpligtet til at være en del af, lyder det fra uddannelseschef for Construction, Gorm Vestergaard.

Den nye certificering er en uddannelsesstandard, som er udviklet af Global Wind Organisation (GWO), der er en sammenslutning af globale vindmølleproducenter. I samarbejde med sine medlemmer arbejder organisationen på at støtte et skadesfrit arbejdsmiljø i vindindustrien samt på at opstille fælles branchestandarder for sundhed- og sikkerhedsrelateret træning og uddannelse.

Formålet med det nye GWO-kursus i vindmøllevinge-reparation er at klæde kommende operatører på med grundlæggende viden og tekniske færdigheder, så der sikkert og forsvarligt kan udføres kompositreparationsarbejde samt inspektion af vindmøllevinger. Uddannelsesmålene for kurset er blandt andet grundlæggende forståelse for kompositkonstruktion i vindmøllevinger, sikkerhed ved arbejde med kemikalier som epoxy og polyester samt udførelse og dokumentation af inspektion af vindmøllevinger. Som underviser på TECHCOLLEGE Composite ser Ronni Bach også frem til at kunne udbyde et GWO-certificeret kursus.

- Det er en stor fornøjelse at blive en endnu større del af at uddanne medarbejdere til det globale marked inden for service af vindmøller med fokus i reparation af vinger. Der er et stort behov for at hæve kvaliteten af medarbejdernes færdigheder, når det handler om reparation af vinger på vindmøllerne. Derfor ser jeg også dette nye kursus som en god og vigtig grundsten i udviklingen af folks kompetencer inden for håndværket. Det giver også en personlig tilfredsstillelse af at have kursister og se deres udvikling og vide, at de har fået bygget endnu mere på deres viden og erfaring, som kan støtte dem i deres fremtidige arbejde, fortæller Ronni Bach.

 

Klar til at erobre det globale marked

Det har krævet en lang dokumentationsproces sammen med det verdensledende certificeringsorgan DNV GL for at blive godkendt som GWO-certificeret kursusudbyder. Derfor glæder det uddannelseskonsulent Birgitte Boe ekstra meget, at certifikatet nu er kommet i hus.

- Det har været en rigtig spændende proces, og vi glæder os over at kunne tilbyde kurset til vores partnerskabsvirksomheder som fx Siemens Gamesa, Vestas og MHI Vestas. Vi har jo i mange år udført certificeringskurser for netop disse vindmølleproducenter, så vi har da også følt os ekstra forpligtet til at blive certificeret GWO-udbyder på den nye GWO Blade Repair Standard, fortæller hun.

- Nu ser vi frem til at skulle ud og tilbyde træningen til vores kunder og deres underleverandører i det globale marked. Det giver en god fornemmelse at overføre brugbar viden og knowhow til operatører, som måske skal ud og foretage en vingereparation for første gang, eller som blot skal opnå en bedre kvalitet i reparationsarbejdet. Vi ved, at det er dyrt, hvis der laves for mange fejl i reparation af skader i vingerne, hvilket viden fra kurset også gerne skal forebygge.


Seneste nyheder

VVS-mesters opfordring til branchen: Alle lærlinge skal have en chance

17-09-2024

Det er en kendt problematik, at hvis du har et udenlandskklingende navn, kan du have sværere ved at komme i arbejde. Men hos BjergbyVVS nord for Hjørring har mester René Szast Thomsen givet 22-årige Amir Sadad med afghanske rødder en chance.

TECHCOLLEGE-elever hædret ved prisuddeling

24-09-2021

En EUX-smed og en industritekniker fra TECHCOLLEGE har fredag 24. september modtaget ML-prisen 2021 for deres flotte indsats under deres uddannelse og læretid.

Fra Ford til flaskepant - bæredygtighedsuge på GF1

22-09-2021

Hvem kan splitte en gammel Ford ad og bygge pantsystemer ud af den? Hvem kan lave forhindringsbaner med fokus på de 17 verdensmål ud af genbrugsmaterialer? Hvem kan gøre affaldsudsmidning til en sportsgren? Det kan Grundforløb 1 (GF1) på TECHCOLLEGE da!

Vis flere