TECHCOLLEGE Composite er blevet certificeret som GWO-kursusudbyder

 

Fremover vil TECHCOLLEGE Composite kunne tilbyde GWO-kurser i vingereparation til hele verdens vindindustri. En spritny GWO-certificering åbner nemlig op for, at flere internationale virksomheder vil sende deres medarbejdere på kursus i Aalborg.

På TECHCOLLEGE Composite smiler man ekstra meget i disse dage. Den professionelle udbyder af træning og uddannelse til den globale vindindustri har nemlig opnået endnu et mål. En certificering som udbyder af GWO-kurset i vindmøllevinge-reparation.

- Det er med stor glæde, at vi nu har erhvervet vores GWO-certifikat, som også bibringer potentiale til de fundamentale kompetencer for at entrere i vindmøllebranchen. Vi kan ikke tillade os at være utilfredse med vores egne kompetencer her i huset, men et certifikat, som toppen inden for vindmølleproduktion står bag, føler vi os forpligtet til at være en del af, lyder det fra uddannelseschef for Construction, Gorm Vestergaard.

Den nye certificering er en uddannelsesstandard, som er udviklet af Global Wind Organisation (GWO), der er en sammenslutning af globale vindmølleproducenter. I samarbejde med sine medlemmer arbejder organisationen på at støtte et skadesfrit arbejdsmiljø i vindindustrien samt på at opstille fælles branchestandarder for sundhed- og sikkerhedsrelateret træning og uddannelse.

Formålet med det nye GWO-kursus i vindmøllevinge-reparation er at klæde kommende operatører på med grundlæggende viden og tekniske færdigheder, så der sikkert og forsvarligt kan udføres kompositreparationsarbejde samt inspektion af vindmøllevinger. Uddannelsesmålene for kurset er blandt andet grundlæggende forståelse for kompositkonstruktion i vindmøllevinger, sikkerhed ved arbejde med kemikalier som epoxy og polyester samt udførelse og dokumentation af inspektion af vindmøllevinger. Som underviser på TECHCOLLEGE Composite ser Ronni Bach også frem til at kunne udbyde et GWO-certificeret kursus.

- Det er en stor fornøjelse at blive en endnu større del af at uddanne medarbejdere til det globale marked inden for service af vindmøller med fokus i reparation af vinger. Der er et stort behov for at hæve kvaliteten af medarbejdernes færdigheder, når det handler om reparation af vinger på vindmøllerne. Derfor ser jeg også dette nye kursus som en god og vigtig grundsten i udviklingen af folks kompetencer inden for håndværket. Det giver også en personlig tilfredsstillelse af at have kursister og se deres udvikling og vide, at de har fået bygget endnu mere på deres viden og erfaring, som kan støtte dem i deres fremtidige arbejde, fortæller Ronni Bach.

 

Klar til at erobre det globale marked

Det har krævet en lang dokumentationsproces sammen med det verdensledende certificeringsorgan DNV GL for at blive godkendt som GWO-certificeret kursusudbyder. Derfor glæder det uddannelseskonsulent Birgitte Boe ekstra meget, at certifikatet nu er kommet i hus.

- Det har været en rigtig spændende proces, og vi glæder os over at kunne tilbyde kurset til vores partnerskabsvirksomheder som fx Siemens Gamesa, Vestas og MHI Vestas. Vi har jo i mange år udført certificeringskurser for netop disse vindmølleproducenter, så vi har da også følt os ekstra forpligtet til at blive certificeret GWO-udbyder på den nye GWO Blade Repair Standard, fortæller hun.

- Nu ser vi frem til at skulle ud og tilbyde træningen til vores kunder og deres underleverandører i det globale marked. Det giver en god fornemmelse at overføre brugbar viden og knowhow til operatører, som måske skal ud og foretage en vingereparation for første gang, eller som blot skal opnå en bedre kvalitet i reparationsarbejdet. Vi ved, at det er dyrt, hvis der laves for mange fejl i reparation af skader i vingerne, hvilket viden fra kurset også gerne skal forebygge.


Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere