Man behøver ikke være konkurrencemenneske for at starte på en erhvervsuddannelse. Men hvis man er, så er der rig mulighed for at prøve sig selv af mod skolens, regionens, landets – ja, nogle gange verdens bedste.
Nu har to af de seneste års mest konkurrencemindede elever på TECHCOLLEGE nået det, man vist godt kan kalde toppen. Tjener Per Tougaard Poulsen, der arbejder hos Comwell Hvide Hus, og kok Cecilie Bunke Pedersen, der arbejder på Ruths Hotel, er nemlig begge kommet ind i varmen på deres respektive landshold.
- Det er virkelig fedt. Det betyder super meget for mig, for jeg får muligheden for at arbejde sammen med nogle af Danmarks absolut dygtigste tjenere, og det forventer jeg, at jeg kan lære rigtigt meget af, lyder det fra Per Tougaard Poulsen, der for kort tid siden fik sølv ved svendeprøven for sit høje karaktergennemsnit.
Han har gennem sin tid på TECHCOLLEGE deltaget ved alle de konkurrencer og mesterskaber, han kunne komme i nærheden af – for eksempel deltog han i og vandt Young Chef- konkurrencen i 2019, hvor tjenere og kokke arbejder sammen. Den sejr kom i øvrigt i hus i samarbejde med netop blandt andet Cecilie Bunk Pedersen. Så der er ingen tvivl om, at Per Tougaard Poulsen er ved at være ret erfaren udi konkurrenceelementet, og nu er han altså blevet såkaldt aspirant til landsholdet.
- Det handler for mig først og fremmest om at blive dygtigere til mit fag. Jeg vil gerne være den bedste tjener, jeg kan blive, og at være med til konkurrencer og den slags er med til at presse mig til at blive dygtigere – især på de områder, hvor jeg måske har størst mangler, for der er ikke plads til at have for store mangler, når man konkurrerer, fortæller den nyudlærte tjener.
At Per Tougaard Poulsen er et konkurrencemenneske, det mærkede de på tjeneruddannelsen fra dag 1. Men det lå ikke nødvendigvis i kortene, at han skulle drive det til landsholdet.
- Per er jo lidt en sjov historie, for han meddelte nærmest på sin første dag på uddannelsen, at han ville være den bedste, og så ville han i øvrigt gerne lige vide, hvordan han kunne melde sig til konkurrenceholdet, erindrer tjenerfaglærer Ib Helenius.
- Men det er heller ikke nogen hemmelighed, at han var ikke den mest oplagte kandidat. Der var der helt sikkert andre, der havde bedre styr på det faglige. Men der er langt imellem elever, der arbejder så hårdt for at blive bedre, og Per har gjort alt, hvad han kunne, for at blive bedre hver dag. Det går lige i hjertet på sådan en som mig, der arbejder med det her felt, fordi jeg elsker at se den udvikling, de unge mennesker går igennem.