Fra skolebænk til landshold

 

Man behøver ikke være konkurrencemenneske for at starte på en erhvervsuddannelse. Men hvis man er, så er der rig mulighed for at prøve sig selv af mod skolens, regionens, landets – ja, nogle gange verdens bedste.
Nu har to af de seneste års mest konkurrencemindede elever på TECHCOLLEGE nået det, man vist godt kan kalde toppen. Tjener Per Tougaard Poulsen, der arbejder hos Comwell Hvide Hus, og kok Cecilie Bunke Pedersen, der arbejder på Ruths Hotel, er nemlig begge kommet ind i varmen på deres respektive landshold.

- Det er virkelig fedt. Det betyder super meget for mig, for jeg får muligheden for at arbejde sammen med nogle af Danmarks absolut dygtigste tjenere, og det forventer jeg, at jeg kan lære rigtigt meget af, lyder det fra Per Tougaard Poulsen, der for kort tid siden fik sølv ved svendeprøven for sit høje karaktergennemsnit.

Han har gennem sin tid på TECHCOLLEGE deltaget ved alle de konkurrencer og mesterskaber, han kunne komme i nærheden af – for eksempel deltog han i og vandt Young Chef- konkurrencen i 2019, hvor tjenere og kokke arbejder sammen. Den sejr kom i øvrigt i hus i samarbejde med netop blandt andet Cecilie Bunk Pedersen. Så der er ingen tvivl om, at Per Tougaard Poulsen er ved at være ret erfaren udi konkurrenceelementet, og nu er han altså blevet såkaldt aspirant til landsholdet.

- Det handler for mig først og fremmest om at blive dygtigere til mit fag. Jeg vil gerne være den bedste tjener, jeg kan blive, og at være med til konkurrencer og den slags er med til at presse mig til at blive dygtigere – især på de områder, hvor jeg måske har størst mangler, for der er ikke plads til at have for store mangler, når man konkurrerer, fortæller den nyudlærte tjener.

At Per Tougaard Poulsen er et konkurrencemenneske, det mærkede de på tjeneruddannelsen fra dag 1. Men det lå ikke nødvendigvis i kortene, at han skulle drive det til landsholdet.
- Per er jo lidt en sjov historie, for han meddelte nærmest på sin første dag på uddannelsen, at han ville være den bedste, og så ville han i øvrigt gerne lige vide, hvordan han kunne melde sig til konkurrenceholdet, erindrer tjenerfaglærer Ib Helenius.

- Men det er heller ikke nogen hemmelighed, at han var ikke den mest oplagte kandidat. Der var der helt sikkert andre, der havde bedre styr på det faglige. Men der er langt imellem elever, der arbejder så hårdt for at blive bedre, og Per har gjort alt, hvad han kunne, for at blive bedre hver dag. Det går lige i hjertet på sådan en som mig, der arbejder med det her felt, fordi jeg elsker at se den udvikling, de unge mennesker går igennem.

Cecilie Bunk Pedersen (tv) sejrede blandt andet ved Nordjyske Mesterskaber for Kokke- og Tjenerelever

Cecilie Bunk Pedersen (tv) sejrede blandt andet ved Nordjyske Mesterskaber for Kokke- og Tjenerelever

Det er ikke kun i tjenerlokalerne, men på hele TECHCOLLEGE, at der er stolthed at spore over de to tidligere elevers deltagelse på deres respektive landshold.
- Det er fantastisk at konstatere, at vi som skole er i stand til at inspirere, uddanne og understøtte elever til at udvikle deres talent inden for deres interesse- og uddannelsesområde i en sådan grad, at de er i stand til at deltage i og sågar vinde såvel nationale som internationale konkurrencer, lyder det fra uddannelsesdirektør Bo Banch.

- Det er til stor gavn og motivation for eleven selv, men også for deres mestre og virksomheder, deres kolleger, medstuderende og hele TECHCOLLEGE som uddannelsesinstitution.

Det har desværre ikke været muligt at fange Cecilie Bunk Pedersen, der blev udlært i efteråret 2020, til en helt officiel reaktion på udtagelsen til kokkelandsholdet. Men hun er lovligt undskyldt, da alle ansatte på Ruths Hotel i de seneste dage har arbejdet bagdelen ud af kjortlen for at gøre klar til genåbningen oven på corona-nedlukningen.

Cecilie var udover sejren ved Young Chef i 2019 også øverst på podiet i 2018, og er i dag stadig tilknyttet konkurrenceholdet på TECHCOLLEGE, hvor hun fungerer som mentor og vejleder.

Hvad Per Tougaard Poulsen angår, så har han også sagt ja til fortsat at være en del af konkurrenceholdet, hvor han vil hjælpe med at træne og guide det næste kuld konkurrencedygtige tjenere.
Men indtil videre er han altså kommet på landsholdet som såkaldt aspirant. Det betyder, at han i det næste halve år bliver kigget godt efter i sømmene for at se, om han udvikler sine svage sider. Den udfordring tager den nyudlærte tjener – ikke overraskende – gerne imod.
- Jeg må bare klø på og sørge for at blive endnu bedre i løbet af de næste måneder. Men det er jo også sådan, det skal være. Man kommer ikke sovende til noget, fortæller han.


Seneste nyheder

Oscar Dahl Nielsen fra Aalborg skal dyste til WorldSkills

09-09-2024

Magnus Skov Nielsen fra Tårs skal dyste til WorldSkills

05-09-2024

Tobias Kjærgaard Madsen fra Storvorde skal dyste til WorldSkills

03-09-2024

Vis flere