Årets Læreplads 2023 er kåret

 

Mandag eftermiddag var en mindre delegation fra TECHCOLLEGE taget en kort tur nordpå ad E39 for at overraske en virksomhed med kåringen som Årets Læreplads 2023.

Prisen gik nemlig til Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af Pernille Marie Kjærgaard Jensen, virksomhedens første teknisk designer-elev.

- Jamen, tak - det er vi rigtigt glade for. Den må vi hellere få hængt op på væggen, lød den umiddelbare reaktion fra COO Nikolaj Rud Lindholm, da prisen var blevet overrakt.
- Det kommer faktisk lidt som en overraskelse, for det gik jeg altså ikke lige og tænkte på.

Pernille har i sin indstilling lagt stor vægt på den grad af ansvar, virksomheden har givet hende mulighed for at tage, og ikke mindst hvor godt, de har sørget for at tage hånd om hende. Hos Qupaq er de dog også rigtigt glade for det, hun har bragt med ind i virksomheden.

- Det giver jo noget at have elever, og Pernille skaber en rigtig god stemning her. Det er simpelthen rigtigt godt som arbejdsplads at have det input. De unge mennesker, som kommer her, giver rigtigt meget til virksomheden, lød det fra Nikolaj Rud Lindholm, der da også kunne fortælle, at virksomheden lige nu har 3 elever ansat - og en fjerde, der netop er færdiguddannet og efterfølgende fanstansat.

Mattias Sørensen, der er mechanical engineer hos Qupaq, står for at lære Pernille Marie Kjærgaard Jensens op, og han havde selv udtrykt ønske om at få en teknisk designer-elev ind i virksomheden.
- Jeg kommer fra en virksomhed, hvor vi altid havde 2-3 elever, og det har vi altid haft gode erfaringer med, fordi de på en eller anden måde dækker et tomrum, som dem med mere erfaring ikke kan udfylde. Eleverne kommer med nogle nye spørgsmål, som en, der har siddet i faget i mange år, ellers ikke ville få reflekteret over, lød det fra Mattias Sørensen.
- Og især Pernille er rigtig god til at stille spørgsmål, tilføjede han med et glimt i øjet.

Fra TECHCOLLEGE deltog uddannelseschef Jesper Frydkjær Pedersen, uddannelsesguide Mikael Klit Toldbod og virksomhedskonsulent Kim Søgaard Nielsen.

Læs et sammendrag af indstillingen af Qupaq herunder:

Indstilling som Årets Læreplads 2023
I forbindelse med min uddannelse som teknisk designer er det med stor glæde, at jeg ønsker at nominere min læreplads hos QUPAQ for deres professionelle tilgang til det at have en elev.
(…)
Der er en kæmpe stolthed over det vi laver, og det kræver viden, erfaring og høj faglighed at kunne det, QUPAQ kan. Derfor har det også været vigtigt for virksomheden at lære mig, som deres første tekniske designer elev, godt op fra starten.
Den første uge var jeg med ude i produktionen – ikke bare for at kigge mine nye kollegaer over skuldrene. Nej - for at have et af deres hovedprodukter mellem hænderne og lære denne godt og grundigt at kende.
(…)
I denne første uge af min læretid fik jeg stille og roligt lov at lære mine nye kolleger i værkstedet at kende. De udviste nysgerrighed for mig og en inspirerende måde at have lyst til at lære fra sig.
(…)
Det (…) har senere vist sig at være en rigtig god investering. Her efterfølgende hvor jeg har skulle i gang med at tegne disse maskiner, har det uden tvivl været lettere at gå ud at spørge om hjælp.
(…)
På kontoret, hvor min plads som Teknisk designer elev er, blev jeg hurtigt tilknyttet en kollega som den primære ansvarlige for min oplæring.
Mattias er en dygtig kollega som hurtigt fandt ud af at jeg lærer mest muligt gennem ”tegn og fortæl” og at det ikke skader at vente med at besvare nogle af mine mange spørgsmål, for jeg fik hurtigt en tendens til selv at finde svaret på egen hånd.
(…)
Tilbage i foråret, da jeg var på hovedforløb 1, måtte jeg erkende, at jeg havde det svært fagligt. (…) Derfor kontaktede jeg min nærmeste leder, under mit 5 måneder lange skoleophold og ham og mine andre kollegaer støttede og heppede på mig.
Min kollega Mattias brugte tid på at gennemgå mine afleveringer og gav feedback på disse. Det at han læste mine afleveringer, viste også mig som elev at QUPAQ interesserer sig for sine folk og hvad de kan og hvad de lærer mens de er væk.
(…)
Derudover har mine kollegaer ikke været bange for at ”skubbe” mig ud i opgaver, som jeg aldrig har prøvet før. Det er de opgaver jeg selv synes er de fedeste, men også de mest nervepirrende. Dertil skal nævnes at jeg har fagligt stærke kollegaer som står bag mig og klar til at hjælpe mig videre, de gange jeg sidder fast i en opgave og ikke har den rette viden og erfaring til selv at komme videre.
(…)
Sidst min ikke mindst vil jeg fremhæve alle mine dejlige kollegaer. Der er en behagelig stemning hvor end jeg går hen. Der hilses pænt på alle og der tales respektfuldt hele vejen rundt.
(…)
Alt i alt ønsker jeg brændende at fremhæve hvor fantastisk glad jeg er for min læreplads hos QUPAQ. Jeg er ikke bare eleven – jeg er et menneske:
Et som vil bidrage fordi hun får så meget igen.

 

Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere