- Jeg er bedst op mod deadline

 

DM i Skills venter lige om hjørnet. Sådan virkelig. 28. april går det løs i Høng, og derfor er det også ved at være sidste chance for at få pudset evnerne af inden startskuddet.
For nogle har den stået på benhård træning i flere måneder. Men for Jacob Sproegel, der er en af to deltagere fra TECHCOLLEGE i gourmetslagterfaget, har det ikke været en decideret hektisk optakt.
- Jeg har altid været typen, der er bedst op mod deadline. Så det er ikke sådan, at jeg har gået i det sidste halve år og øvet mig på min scoremiddag, for eksempel. Jeg har selvfølgelig arbejdet med den for at finde den rigtige menu, men det har været enkeltdelene for sig, fortæller den kommende gourmetslagter.
- Jeg har kun prøvet at køre hele middagen igennem to gange. Men den har til gengæld også siddet lige i skabet de to gange, så jeg er rimelig fortrøstningsfuld.

Til daglig er han i lære i Meny i Hjørring, og mens han måske nok ikke har haft hovedet fuld af træningstanker i flere måneder, så har Meny til gengæld været klar med støtte og hjælp, når det har været nødvendigt.
- Meny har været helt fantastiske i forhold til Skills. De har betalt for de råvarer, jeg har brugt, mens jeg har trænet, og de har givet mig plads og tid til at træne. Regionschefen fik også lige planlagt, at jeg kunne komme en tur ned til Frederikke Friis Mikkelsen i Meny i Herning, der vandt DM sidste år, fortæller Jacob Sproegel.
- Det var en stor hjælp at kunne sparre med hende om alt det, jeg jo ikke kan vide selv på forhånd. Både for eksempel hvordan det er at stå til et DM, men også sådan noget som hvad dommerne går op i, hvilke detaljer, der er vigtige og sådan.

Udover at sparre med sidste års DM-vinder har Jacob også haft en mere… lokal… sparringsmakker i skikkelse af Simon Poulstrup Nielsen, TECHCOLLEGEs anden gourmetslagter-deltager.
- Simon og jeg har faktisk brugt hinanden rigtigt meget. Vi har selvfølgelig ikke afsløret alle detaljerne ved vores middage for hinanden, for det er jo også en konkurrence, men jeg synes virkelig at vi har været gode til at bruge hinanden, komme med idéer til, hvad man kan gøre anderledes og sådan, fortæller Jacob Sproegel, der ved skolemesterskabet sidste efterår måtte se sig slået af netop Simon.
Det ligger han dog ikke søvnløs over, for selvom de begge har stor passion for gourmetslagterfaget, så er deres tilgange til konkurrencerne forskellige.
- Vi er jo ret forskellige, det er der ingen tvivl om. Simon vil rigtigt gerne vinde, og det kan jeg sagtens unde ham, hvis han skulle gøre det. For mig handler det mest om at gøre det så godt, som jeg kan, og få vist, hvad jeg kan. Så længe jeg kan sige, jeg har gjort det, så er jeg tilfreds.

Men trods alt sparringen med både Frederikke Friis Mikkelsen, Simon Poulstrup Nielsen, kollegaerne i Meny i Hjørring, og selvfølgelig faglærere og holdkammerater her på TECHCOLLEGE, så ved gourmetslagterlærlingen godt, at det bliver en helt ny oplevelse - og svært helt at forberede sig på - at stå til selve DM i Skills.
- Det bliver da noget andet, end jeg er vant til. Det er jo ikke fordi, det er første gang, jeg skal præsentere mad - det er jo en del af det, vi laver. Men at gøre det på den her måde foran en række dommere og med et stort publikum, det bliver selvfølgelig noget andet, fortæller Jacob Sproegel.
- Men jeg ligger ikke søvnløs over det om natten. Jeg har det sådan, at hvis du er stolt af det, du har lavet, så kan det ikke gå helt galt.

Selvfølgelig vil han også gerne vinde. Men for Jacob handler det ikke så meget om at stå på en sejrsskammel til sidst.
- For at tale lige ud af posen, så ser jeg det som en god mulighed for at vise mig lidt frem. Både hvad jeg kan, men også at jeg går op i faget og har en stolthed over det. Det kan da i hvert fald ikke være helt skidt for mine muligheder i fremtiden, slutter han med stort smil.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere