Her kan du læse om de centrale stabsfunktioner, der understøtter udviklingen i uddannelsesområderne.
TECHCOLLEGE har en klar ambition: Skolen ønsker en nutidig og stærk læringskultur. Det betyder, at læringsmiljø og læringstilgange kontinuerligt udbygges og kvalificeres – med respekt for det, som allerede er godt og med mod til at ændre det, der er vigtigt og nødvendigt.
Pædagogisk X’s opgave er at understøtte direktions ambitioner i den retning. Det gør vi gennem processer og aktiviteter, der har til hensigt at styrke den pædagogiske bevidsthed, refleksion og handlekraft på alle organisatoriske niveauer.
Fundamentet er skolens fælles pædagogiske didaktiske grundlag, ”Læring med vilje”.
Vejledning- og læringscenter på TECHCOLLEGE er fællesbetegnelsen for en række forskellige teams, der alle arbejder med infomation til skolens elever og offentligheden.
Teamet af Uddannelses- og erhvervsvejledere består af en række vejledere, som nogle dage sidder centralt sammen og andre dage er at finde på skolens enkelte adresser.
Elevcoach-teamet hjælper nuværende elever med små og store problemer.
Læringscenteret tilbyder Forberedende VoksenUndervisning (FVU) i læsning og matematik til over 18-årige samt OrdBlindeUndervisning (OBU).
TECHCOLLEGE tilbyder Forberedende VoksenUndervisning (FVU) i læsning og matematik til over 18-årige samt OrdBlindeUndervisning (OBU).
Vi tilbyder undervisning til både enkeltpersoner, virksomheder, ungeprojekter m.m. i Aalborg og Mariagerfjord Kommuner. Undervisningen kan også tilrettelægges som kombinerede AMU-/FVU-forløb. Fx tilbyder vi ”specialdesignede” FVU- og OBU-forløb til virksomheder, foreninger o.s.v.
Læringscenteret ligger på Øster Uttrup Vej. Læringscenterets primære funktioner er:
TECHCOLLEGEs efteruddannelsesafdeling beskæftiger sig med voksen- og efteruddannelsesområdet samt skolens samspil og samarbejde med beskæftigelsessystemet, herunder jobcentre, a-kasser mv.
Afdelingen er blandt andet ansvarlig for skolens udbud og salg af kurser. TECHCOLLEGE udbyder et stort antal AMU-kurser inden for en lang række fagområder. Desuden kan der tilrettelægges særlige kurser eller kursusforløb tilpasset den enkelte virksomhed.
Økonomi- og digitaliseringsafdelingen på TECHCOLLEGE er fysisk placeret på Øster Uttrup Vej 1. Afdelingen er opdelt i tre teams; Økonomikonsulenter, regnskab og indkøb.
Økonomikonsulentteamet servicerer og rådgiver skolens medarbejdere, chefer og ledere.
Regnskabsteamet består af fem medarbejdere og servicerer skolens afdelinger, skolehjem og eksterne interessenter inden for områderne:
Ved spørgsmål vedrørende faktura udstedt af TECHCOLLEGE kontakt venligst Lisbeth. Ved spørgsmål vedrørende faktura udstedt til TECHCOLLEGE kontakt venligst Marianne.
Indkøbsteamet består af to medarbejdere, hvis primære opgave er at administrere skolens indkøbspolitik og at servicere kolleger og eksterne interessenter i alle forhold med relation til indkøb.
Indkøbskontoret indgår, præsenterer og vedligeholder aftaler, som understøtter driften af skolens områder. Det være sig indkøbs-, leje- og serviceaftaler.
TECHCOLLEGE er vært for Indkøbsfællesskab Nord. Den daglige ledelse af dette er forankret på indkøbskontoret.
Afdelingen HR og løn på TECHCOLLEGE er fysisk placeret på Øster Uttrup Vej 1 og refererer organisatorisk til skolens ressourcedirektør.
HR-teamet består af:
Lønteamet består af tre medarbejdere, hvis primære opgave er at sikre, at skolens ca. 650 ansatte får udbetalt korrekt løn. Ud over lønadministration arbejder lønteamet blandt andet med:
Projektkontoret arbejder på tværs med udvikling. Det gør vi, fordi vi tror på, at udvikling skaber værdi på den lange bane.
Konkret arbejder vi med projekter indenfor digitalisering af undervisning, fremtidssikring af erhvervsuddannelserne, rekruttere til og skabe fokus på STEM-uddannelserne, strategisk sektorsamarbejde ift. uddannelseskvalitet og endelig igennem et videnscenter for automation og robotteknologi, der har fokus på at arbejde med og uddanne til teknologisk omstilling og teknologiforståelse bredt set.
Vores opgave er at skabe de bedst mulige vilkår og rammer for:
Alt sammen for at skabe de bedst mulige rammer for læring for vores elever.
Ledelsessekretariatets opgaver
Ledelsessekretariatet er en stabsfunktion med reference til skolens direktør og arbejder med ledelsesbetjening af direktion, strategisk forum, bestyrelse og forretningsudvalg.
Sekretariatets hovedopgaver ligger inden for følgende hovedområder:
Vi bestræber os på at være et åbent kontor, hvor du som ansat på skolen altid er velkommen, hvis du har spørgsmål til os.
Afdelingen kommunikation og marketing har kommunikation som omdrejningspunkt. Teamet arbejder bl.a. med skolens hjemmesider, intranet, grafiske udtryk, annoncer og reklamemateriale.
TECHCOLLEGE uddanner faglærte til både det lokale og det globale arbejdsmarked. Det gør vi, dels fordi vi anser globaliseringen for at være et spændende og udfordrende grundvilkår i det moderne samfund, og dels fordi vi har en forpligtelse til det, da det globale perspektiv er skrevet ind i EUD-lovens formålsparagraf.
På det helt konkrete plan udmøntes dette blandt andet ved, at der på alle afdelinger og på Aalborg Tekniske Gymnasium er igangsat internationale mobilitetsprojekter for lærere og elever, ligesom studieture og internationale skills-konkurrencer er indført som faste aktiviteter mange steder på skolen. Aktiviteterne er typisk finansieret af midler fra EU's uddannelsesprogrammer (fx Erasmus+) og midler til Praktik i Udlandet (PIU) fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).
Se også skolens globaliseringsstrategi.
TECHCOLLEGE er tildelt det såkaldte ”Erasmus+ VET Mobility Charter”, som er en certificering af kvaliteten i vores arbejde med elever og ansattes mobilitetsophold rundt om i EU.
Vi søger jævnligt om Erasmus+ midler til nye, konkrete mobilitetsaktiviteter - fx arbejder vi på at videreudvikle og tilpasse tilbuddet om et ulønnet praktikophold på fire uger i en virksomhed inden for EU's grænser som en del af de nye grundforløb. Dermed vil EU-mobilitetsophold på grundforløbet stadig være en vigtig løftestang for Praktik i Udlandet (PIU) på hovedforløbet. Dette er en afgørende aktivitet for skolen i bestræbelserne på at tilføre erhvervslivet faglært arbejdskraft med stærke internationale kompetencer.
I 2014 udsendte skolen i alt 93 elever (EUD og HTX) på mobilitetsophold af 1-12 ugers varighed i EU- og EØS-landene og 53 lærlinge på PIU-ophold af 2-12 måneders varighed rundt om i hele verden.
Til at udvikle og gennemføre vores globaliseringsaktiviteter har TECHCOLLEGE desuden afsat personalemæssige ressourcer i form af internationale koordinatorer. Dette internationale team servicerer skolen og erhvervslivet, så elever og ansatte har mulighed for at komme på praktik- og studieophold ude i verden og hente internationale kompetencer og inspiration, og så vi omvendt kan invitere elever og undervisere fra hele den store verden ind i den daglige undervisning på TECHCOLLEGE.
Den selvstændige enhed, IT Center Nord, sørger for den daglige drift, support, sikkerhed og udvikling af skolens it-infrastruktur, telefoni og anvendelse. Vi forsøger til enhver tid at være opdaterede i forhold til de seneste teknologier og den seneste praksis, så vi kan yde effektiv og professionel assistance til vores kunder.
Besøg IT Center Nords hjemmeside her
TECHCOLLEGE Praktikcenter står for kontakten mellem virksomheder og TECHCOLLEGE. Vi hjælper virksomhederne med at finde de rigtige elever og eleverne med at finde de rigtige lærepladser.
Ring til vores support-team på 7250 5775
Bare ring til os, hvis du har spørgsmål vedr. din lærlings skoleophold, gerne vil have en ny elev eller vil have en snak om dine efteruddannelsesmuligheder. Vi kan også hjælpe dig med at udfylde den elektroniske uddannelsesaftale.
TECHCOLLEGE har et skolehjem for elever, der kommer langvejs fra og gerne vil bo tæt på skolen, mens de tager deres uddannelse. Her er der en reception, café, lektiehjælp, fællesaktiviteter og andre faciliteter, som beboerne kan drage nytte af.
Skolehjemmet ligger på Rørdalsvej 10, hvor flere af skolens uddannelser også er placeret. Skolehjemmets medarbejdere administrerer også Aalborg Erhvervskollegium, som ligger på Øster Uttrup Vej 3.
Du kan læse mere om skolehjemmet (priser, regler etc.)
Skolehjemmet
Rørdalsvej 10
9000 Aalborg
Telefon: 7250 5380
E-mail: skolehjem@techcollege.dk
Vagttelefon: 2526 6380