Den eneste måde at blive bedre på er ved at øve sig

 

Den sidste uge i april bliver ganske begivenhedsrig for Kille Falkensten Sten. Det er sidste uge i sidste hovedforløb på den bygningsmaleruddannelse, hun altså er godt i gang med - og så er det også her, DM i Skills 2022 løber af stablen, som hun stiller op til.
- Ja, det bliver da en ret travl tid. Ikke bare den uge, men i det hele taget de næste par måneder, for jeg skal jo både følge den almindelige undervisning og samtidigt træne frem mod DM i Skills, lyder det fra Kille.
Netop på grund af udsigten til den travlhed har hun heldigvis fået en aftale i stand med sin mester hos Malerfirmaet Carsten Sørensen om, at hun kan møde ind på skolen tre uger tidligere end planlagt.
Ikke fordi det ikke er god træning at lave det daglige arbejde i firmaet, men…
- Det er rigtigt meget hvide vægge og savsmuldstapet i hverdagen, så det er ret vigtigt at få mulighed for at bruge tid på at fordybe sig lidt i detaljer, farver og i det hele taget nogle andre typer opgaver end dem, der for eksempel er i et nybyggeri, fortæller malerlærlingen.
- Den eneste måde at blive bedre på er jo ved at øve sig. Igen og igen, indtil man føler, at man kan det. Så jeg er virkelig glad for, at jeg kunne få de her tre uger.

Hun ved lidt om, hvad hun taler om. Det er trods alt ikke første gang, Kille træner op til et DM i Skills. Hun deltog også i 2020-udgaven, da Bella Center i København dannede ramme om de tre dages konkurrence. Dengang blev det til en tredjeplads, og målet denne gang er selvfølgelig at forbedre det resultat og ende øverst på skamlen.
- Det skal jo være nu, hvis jeg skal prøve at vinde. Jeg skulle også have været med sidste år, og jeg nåede lige at træne en uge, inden det hele så blev aflyst på grund af corona. Så det er sidste chance nu.
Alle deltagerne ved malernes konkurrence har været samlet til en såkaldt talentweekend, hvor de blev præsenteret for selve konkurrences opbygning, hvad der bliver lagt vægt på og så videre, og efter den weekend føler Kille, at hun har ‘en okay chance for at vinde’.
- Jeg synes egentlig, jeg er godt med hele vejen rundt. Jeg er nok stærkest i tapetopsætning og frihåndsmaling, men altså… Ja, jeg er rimelig godt med hele vejen rundt. Jeg skal bare øve mig.

Det med, at hun føler sig stærk i frihåndsmalingen er ret heldigt, for det er også her, konkurrencens største udfordring ligger og lurer - i hvert fald af den del af opgaverne, som deltagerne allerede nu har fået udleveret.
- Der er mange små spidser, der kræver en ret god teknik at få til at se ordentlig ud. Så det er noget af det, jeg skal have øvet igen og igen. Men det skal jeg jo med det hele. Og så må vi se, hvad den hemmelige opgave bliver.
Skulle Kille lykkes med at få trænet sig god nok til at nappe en guldmedalje ved DM i Skills, kan hun ikke lægge konkurrencelivet helt fra sig, for så venter der et WorldSkills-arrangement i oktober og venter. Nåh ja, I Shanghai.
- Jo, altså… Det kunne da være meget sjovt med sådan en lille tur, siger hun med et forsigtigt smil.
- Så må jeg hellere finde endnu mere tid til at øve mig.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere