Kokke-, tjener- og receptionistelever tog DM-medaljer

 
Et billede

Dedikerede elever - og også en faglærer - på TECHCOLLEGE løb endnu en gang med nogle af de bedste DM-placeringer i konkurrence med tilsvarende afdelinger på landets øvrige erhvervsskoler. De tre DM-konkurrencer fandt sted ved årets netop afviklede Foodexpo i Herning.

Guldmedalje var der således til skolens Nicoline Rohmann Håkansson, hvis praktik foregår på Comwell Aarhus. Hun kan dermed kalde sig Danmarks bedste receptionistelev efter at have vist sine evner som formidler og vært i forskellige rollespil.

Sølvmedalje og 2. plads blev det til for kokkeelevduoen Anders Høst og Oskar Niss, begge i lære hos Vendia Gourmet i Hjørring, i deres højprofilerede konkurrence på timet kokkekunst for en kompetent jury.

Og bronze blev der til endnu en TECHCOLLEGE-duo: Camilla Stadsvold Jespergaard og Andreas Winther, der, når de ikke går i skole, arbejder som tjenerelever på henholdsvis Dronninglund Hotel og Brøndums Hotel i Skagen.

I en parallel konkurrence, Nordic Bakery Cup, der samtidig fandt sted på Foodexpo, vandt bagerfaglærer på TECHCOLLEGE, Sigurdur Baldvinsson, desuden sammen med bagerlandsholdet det samlede nordiske mesterskab for udlærte bagere. Ligesom Sigurdur vandt individuelt i disciplinen ”Showpiece”.

undefined 

Ikke tilfældigt

”Vi er særdeles stolte af alle medaljerne, som bestemt ikke er tilfældige, men resultat af hårdt arbejde af den enkelte samt en målrettet satsning fra skolens side,” pointerer uddannelsesleder på TECHCOLLEGE, Jesper Glinvad Schultz, om alle årets flotte DM- og NM-resultater. De følger op på tilsvarende TECHCOLLEGE-resultater, som er opnået i andre højprofilerede konkurrencer på bl.a. Skills. Jesper står sammen med to kolleger i spidsen for 35 dedikerede undervisere, der er med til – i samarbejde med elevernes daglige arbejdspladser - at skabe fremtidens dygtige kokke, bagere, receptionister og tjenere men også gourmetslagtere, ernæringsassistenter, konditorer samt specialister inden for smørrebrød og catering. Inden for alle sine faglinjer gør TECHCOLLEGEs forskellige talenter og talenthold sig nemlig rigtigt godt konkurrencemæssigt.

”I de senere år har vores dygtige lærerstab med mange forskellige ekspertiser fokuseret ekstra på vores mest dedikerede elever – dem der umiddelbart vil gøre den største indsats for blive dygtigst muligt. Det har vi gjort, fordi vi kan mærke, hvordan disse elevers fokus både er med til at øge ambitionerne hos vores øvrige elever. Men også fordi deres resultater og dedikation fungerer som fyrtårne, når vi skal promovere skolen og tiltrække nye elever,” forklarer Blaise Badré, der er faglærer og sammen med Simon Sørensen en af to ”specialtrænere” for kokkeelevtalentholdet og dermed bl.a. de to sølvvindere. Han påpeger samtidig, at det netop ikke kun er eleverne, der får opfyldt deres ambitioner:

”Også vi undervisere får mulighed for at udleve vores personlige ambitioner i det flotte faglige samarbejde og -miljø, der er skabt på tværs de forskellige branchefag på skolen,” suppleres Blaise af bagerfaglærer og altså ny nordisk mester blandt de udlærte bagere, Sigurdur E. Baldvinsson. De to faglærere fremhæver, at netop kokke, tjenere, gourmetslagtere, bagere m.fl. selvfølgelig hjælper og lærer af hinanden i fælles opgaveløsninger under skoleforløbene. Det skaber de mest kompetente færdiguddannede håndværkere.

Hos de forskellige af TECHCOLLEGEs medaljevindere er der også stor tilfredshed med den opbakning fra erhvervsskolen, som de oplever i forberedelserne til DM, Skills og andre konkurrencer:

”Superlækkert at TECHCOLLEGE har givet os så meget opmærksomhed og konstruktiv feedback undervejs. Samspillet mellem de daglige rutiner, som vi oplever og lærer af på vores arbejdspladser, og den plads til fordybelse, som vi har mulighed for her på skolen – har gjort mig til en bedre kok,” lyder det eksempelvis fra kokkeeleven Anders Høst fra Vendia, der om få uger også kan kalde sig færdiguddannet kok. En hel ”fridag” hver uge i flere måneder op til DM specialtrænede han og makkeren Oscar sammen med deres to engagerede faglærere - med de flotte sølvmedaljer til følge. 

 undefined

 

 


Seneste nyheder

Det skal nok blive godt

21-10-2021

17-årige Christian Bæk er kun i gang med GF1, men han ved med 100% sikkerhed, hvad han vil; være greenkeeper. Derfor har han sagt ja tak til 5 ugers udlandspraktik ved Capdepera Golf i det østlige Mallorca. Og som han siger; det skal nok blive godt.

Årets Læreplads 2021 er ...

11-10-2021

”For mig at se kunne jeg virkelig ikke finde en bedre arbejdsplads eller bedre kollegaer.” Sådan sluttede Julie Munkholm sin indstilling, og et enigt dommerpanel var enige i, at det lød som en god oplevelse og en fantastisk læreplads. Derfor går Årets Læreplads 2021-prisen ...

Regionens bedste tømrerelev er fundet

01-10-2021

Fire gæve gutter har i løbet af de sidste to dage målt, tegnet, savet, slebet, savet, slebet, savet, slebet, samlet, skruet og slebet sig igennem 2021-udgaven af regionsmesterskaberne for tømrerelever. Og hvor bedre at gøre det end lige her i TECHCOLLEGEs fremragende tømrerfaciliteter.

Vis flere